hirdetés

Hogyan csinálj hülyét a kutyádból? Egyáltalán nem vicces az ebeknek szervezett medencés buli

Szénási Szimonetta

2022. szeptember 4 - Képek: Sue Thatcher / SWNS / Northfoto

Nyár, forróság, te pedig ott hűsölsz a medence partján napszemüvegben, koktéllal a kezedben. Idilli kép, de csak addig, míg egy ember a főszereplője. Ha egy kutyát helyettesítünk a napozó egyén helyébe, már inkább abszurd. Pedig vannak, akik így képzelik el kedvencük számára a szórakozást.

hirdetés

Medencés buli kutyáknak? Azt hiszed, hülyéskedünk, pedig nem! Angliában ugyanis nemrég pont egy ilyen eseményt szerveztek a négylábúaknak. Ráadásul az állatok gazdái úgy gondolták, hogy muszáj az alkalomhoz illő szettben megjelenniük kedvencükkel. Pedig ez inkább nevetséges, mintsem aranyos, és erős a gyanúnk, hogy a kutyák sem érezték jól magukat a jelmezekben.

Fotó: Sue Thatcher / SWNS / Northfoto

Jelmezek, parókák, glitterek – de miért?!

Papagájjelmez, paróka, napszemüveg, flitteres barbie autó… Ez csak néhány – szerintünk borzasztó – részlet a medencés partyra érkező kutyák toalettjéből. Amit nem az állatok, hanem gazdáik választottak a jeles alkalomra, amelyre augusztus elején került sor az angliai Browns Woodban.

A képeket nézve pedig a jóérzésű embernek elszorul a torka, és kétségbeesve teszi fel a kérdést: miért kell hülyét csinálni szerencsétlen állatokból?!

Fotó: Sue Thatcher / SWNS / Northfoto

A szörnyű, valószínűleg borzasztóan kényelmetlen jelmezek és csiricsáré kiegészítők mellett a legszomorúbb mégis az, hogy ezek a gazdák biztosan nagyon szeretik kedvencüket, és feltehetően bele sem gondoltak abba, hogy rosszat tesznek a jószágnak.

Ne így akarjanak jót!

Maga az alapötlet még olyan formán megmagyarázható, hogy a kutyák köztudottan szeretnek úszni, a gazdival lenni pedig még inkább, így a kettőt összekapcsolva lehetett volna egy igazán szuper programjuk.

Fotó: Sue Thatcher / SWNS / Northfoto

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a négylábúak számára a természetes vizek az ideálisak, amiket nem kell semmiféle kemikáliával tisztán tartani (egy medencét többnyire klóroznak, algaölő folyadékkal kezelik a vizét, bár az említett rendezvényen nem tudni, milyen volt a víz minősége, egyáltalán sor került-e tényleges fürdőzésre.)

Végeredményben tehát a medencés buli kutyáknak még ötlet szintjén is kevéssé állja meg a helyét.

Fotó: Sue Thatcher / SWNS / Northfoto

Szörfölő kutyák

A közelmúltban megrendezett kutyás szörfversenyt annyiban érdemes említeni, hogy bár alapvetően ez egy négylábúaknak szóló sportesemény volt, aki mégis úgy érezte, érdemes valamivel feldobni az eb megjelenését. Így neonszínű cápauszony és nyakba akasztott virágfüzér is látható a versenyről készült felvételen.

Nem kisgyerek, és nem is játék

A beöltözős bulival, ahogy az otthoni öltöztetéssel is az a probléma, hogy az emberek még mindig gyakran esnek abba a hibába, hogy kedvencükre mint kisgyerekre, rosszabb esetben mint eleven játékra tekintenek. Nem is kell részletezni, ez miért súlyos hiba!

A kutya nem játékbaba, akit jelmezbe kell bújtatni, és felaggatni felesleges, számára sok esetben zavaró kiegészítőkkel. Ha valaki szereti a kedvencét, tanulja meg, hogyan okozhat neki örömet, és teheti boldoggá. A műhaj és a csillogó napszemüveg nem szerepel ezeken a listákon!

Ember és kutya ember és kutya kapcsolat kutya és gazda kutya nyáron kutyák öltöztetése nyár nyaralás rossz szokás rossz szokások

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink