hirdetés

7 dolog, amit csak a kutyások érthetnek: ha ezekből egy is ismerős, biztosan van egy igaz barátod

Szénási Szimonetta

2023. április 2 - Képek: Getty Images Hungary

Ezek a kutyaszokások minden gazdinak ismerősek lehetnek, és bizonyítják, hogy négylábúinkkal mennyivel színesebb az élet.

hirdetés

Nektek is vannak közös szokásaitok kedvenceddel, vagy kutyádnak vannak imádnivaló hóbortjai? Nézzünk párat, amik igen tipikusak!

1.) A méret nem akadály

Talán nincs is olyan kutya, aki ne imádná a dobálózós játékokat, amikor a gazdi jó messzire elhajítja a botot vagy a labdát, a lelkes jószág pedig már lohol is, hogy mihamarabb visszahozza azt. Majd jöhet a következő kör! Az igazán fanatikus ebeket az sem tántorítja el, ha a saját méretükhöz képest egy igencsak méretes faágra bukkannak: szinte mindig bepróbálkoznak, és megpróbálják elhurcolni a jókora husángokat is.

2.) Mint egy tükör

Azt mondják, a kutyák és gazdáik idővel kívül-belül hasonlóvá válnak. Ebbe beletartozik az is, hogy elkezdenek ugyanazokért a dolgokért rajongani. Vannak autómániás ebek, sportőrült négylábúak, és ki ne látott volna gazdájával lelkesen éneklő jószágokat?! De ahogy az alábbi videóban láthatjuk, akár táncolni, sőt barkácsolni is lehet közösen a kedvenccel.

3.) Végtelen tolerancia

Valószínűleg tapasztaltad már, hogy kedvenced milyen végtelenül elnéző veled szemben. Ezek a szeretettel teli jószágok rezzenéstelen arccal viselik gazdáik megannyi hóbortját. Például akkor sem panaszkodnak, ha fahangon bugyuta slágereket harsognak mellettük, vagy éppen a százezredik szelfit készítik a közreműködésükkel (bár, ahogy erről korábban írtunk is, nem jó dolog, ha túlságosan beszippant a közösségi média, és ebbe kutyádat is belevonod!)

4.) Nem csak okosak, ügyesek is

Ha próbáltál már bármilyen trükköt megtanítani kedvencednek, akkor tisztában vagy vele, hogy a kutyáknak milyen gyors a felfogóképessége, és milyen hamar tanulnak. Természetesen egyéni különbségek vannak, de általánosságban igaz, hogy az ebet igen jól lehet képezni. Ez pedig nem pusztán hasznos tulajdonság, de remek szórakozás is!

Az alábbi angol nyelvű videóban Nana, a border collie mutatja be tudását:

5.) A legjobb ágymelegítők

Bár megosztó a gazdák körében, hogy helyes-e együtt aludni a kutyával, a nagy többség (ha nem mindenki) aludt már együtt egyszer-kétszer(-sokszor) négylábújával. A kutatások szerint számos jó hatása van a közös durmolásnak, többek között megtámogatja a napi rutinod kialakulását, segít megnyugodni, ahogy a kapcsolatotokat is erősíti.

6.) Nyálas puszik

A kutyusok többsége nagy pusziosztó, pláne, ha a szeretett gazdiról van szó. Téged is ébresztett már szőrös barátod egy hatalmas, nyálas csókkal? Az is előfordulhat, hogy filmnézés közben kaptál egy cuppanóst, vagy játék közben ragadta el a hév az ebet.

7.) Azok a szemek!

Olyan gazdi sem igazán létezik, akit ne fixírozott volna kitartóan egy teljes étkezésen keresztül szeretett jószága. Ráadásul nem akárhogyan! A könyörgő kutyaszemeknek ugyanis nincs párjuk, ennek pedig megvan az oka.

A háziasítás hatására a farkasból lett háziállatnak meg kellett tanulnia mind gördülékenyebben együtt élnie az emberekkel. Ehhez pedig szüksége volt arra, hogy kifejlesszen olyan fogásokat, amelyek segítenek elérni a céljait. Az egyik ilyen az említett tekintet, aminek valóban nehéz ellenállni. (Ennek ellenére bizonyos helyzetekben muszáj, hiszen amit a kutya akar, az nem feltétlenül az, ami jó is neki. Ezt mindig tartsd szem előtt – ha már szemekről beszélünk!)

alvás bot együttalvás furcsa szokások játék könyörgő kutyaszemek közös program kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya és gazda kutyaszokások okos kutya szemek szokás tekintet trükkök

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!