hirdetés

Miért viszi oda a kutyád a játékait hozzád? Nem mindig csak azt akarja, hogy játssz vele

Ferenczi Deborah

2022. július 8 - Képek: Getty Images Hungary

Veled is előfordult már, hogy szinte még be sem léptél az ajtón és már rohant hozzád a kutyusod, és hozta neked a játékát? Gondolkoztál már azon, hogy ez mit jelent?

hirdetés

Az alábbiakban összegyűjtöttük a négy leggyakoribb okot, hogy kiderüljön, mi áll kedvenced furcsa szokásának hátterében.

1. Játszani akar

Az első és egyben legegyértelműbb válasz az, hogy a kutyusod játszani akar és ezért viszi neked oda olyan lelkesen a játékát. Mivel már egy ideje vár rád, talán unta is magát, letámad, mikor épp csak beléptél az ajtón. Miközben az ugrálást vagy egyéb kellemetlen viselkedést nem jutalmazod, érdemes kedvencedet záros határidőn belül tényleg levinni játszani, szaladgálni egy nagyot, hadd engedje ki a felgyűlt energiákat.

2. Meg akarja mutatni a játékát

Néhány kutya azért viszi oda hozzád a játékát, hogy megmutassa azt neked. Ez egyébként nem feltétlen jelenti azt, hogy éppen játszani akar veled, csupán szeretné, ha te is megcsodálnád szerzeményét. Ezt úgy jelzi, hogy ha a játék felé nyúlsz, azt inkább finoman elhúzza. Ilyen esetben érdemes megerősíteni az ebet, hogy valóban neked is nagyon tetszik a játéka, és nagyon értékeled, hogy megmutatta neked.

3. A figyelmedet akarja felhívni magára

Szintén előfordulhat, hogy kutyád így próbálja magára vonni a figyelmed. Ilyenkor emelett ugathat, esetleg böködhet is. Ez nem feltétlenül olyan viselkedés, amit bátorítani érdemes, de fontos jelzés. Kedvenced valószínűleg hiányolja a közös játékot, ezt pedig érdemes neki megadni.

4. Szeretetből teszi

Az is lehet, hogy ajándékozással mutatja ki, hogy milyen fontos vagy számára, hiszen még a kedvenc játékát is odaadná neked. Ilyenkor mindenképpen fogadd el ezeket a kedvességeket a kutyusodtól, ugyanis ez számára nagyon fontos gesztus.

kutya ajándékot hoz kutya játékai kutya játszik kutya szeret miért

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!