hirdetés

Lélegzetállító pillanatok: ezek lettek 2022 legszebb kutyás fotói

Szénási Szimonetta, 2023. április 29 - Kép: Jess BellDog Photography Awards/Facebook

Nézd meg ezeket a lenyűgöző felvételeket, amik méltán érdemelték meg az elismerést!

hirdetés

Te is rajongsz a kutyás képekért? Megértjük, hiszen jókedvcsinálónak sem utolsó dolog a négylábú társainkról készült fotókat nézegetni: garantáltan mosolyra húzódik a szánk a kedves, okos, bohókás pofik láttán. Máskor ezeknek az állatoknak a nemes kiállása és méltóságteljes megjelenése nyűgözi le az embert. Sokszor pedig könnyeket is csalnak a néző szemébe a fényképről visszaköszönő tiszta, ártatlan tekintetek. Az alábbiakban néhány lenyűgöző felvételt mutatunk nektek, amelyek tavaly részt vettek azon a versenyen, ahol az év legszebb kutyás fotói sorakoztak fel.

A Dog Photography Awarsd elnevezésű nemzetközi kezdeményezés évről évre több kategóriában várja a legjobb kutyás fényképeket. Már lehet jelentkezni az idei megmérettetésre, aminek fődíja 2 ezer euró. Most pedig nézzük, milyen képekkel pályáztak tavaly, illetve értek el helyezést a fotográfusok!

Megható pillanat

Margaret Bryant igazán megható pillanatot kapott el kutya és gazdája között, amivel a tavalyi év döntősei közé került. A képről csak úgy sugárzik a szeretet, a bizalom és a harmónia; melegség járja át az embert, ha csak nézi a párost!

Mozgásban

Ő Bagira. A pálya első akadálya az, amit a legjobban szeretek. Ott, ahol minden kezdődik, ahol az Ember és a Kutya közötti kötelék olyan egyértelműen kifejeződik egy magnetikus pillanatban, ahol látszik a kutya izmainak ereje, ahogy összehúzódnak és energiát szabadítanak fel a felvezető minden egyes biccentésére”

– kommentálta az Akció kategória győztes képét készítő Francesco Junior Mura.

A hó fogságában

Lenyűgöző perspektívából készült az alábbi kép: a fotós, Dalia Fichmann a leírás szerint beásta magát a hóba, hogy Kyron, a mentőkutyaként dolgozó border collie a nyomára bukkanhasson, ő pedig a tökéletes pillanatban elsüthesse a kamerát. Sikerült neki, a fotó egészen rendkívüli lett, és kiérdemelte a Portré és tájkép kategória első helyét.

Árnyjáték

Ismét egy különleges szögből elkapott pillanat, amint gazda és kedvence a tengerparton sétálnak, árnyékuk pedig hosszan elnyújtózik a homokon. Russell Charters fotója elnyerte a Kutyák és emberek kategória harmadik helyét.

Az első lépések

Ez a felvétel Amberről, a dalmatámról azért olyan különleges a számomra, mert ez volt az egyik első séta, amit a két lábműtétje után szabadon tehettünk. Elöntenek az érzelmek, amikor látom, hogy ennyire szabad és elragadtatott a természet és a vadon élő állatok szépsége láttán”

– magyarázta a gyönyörű fotót Sophia Hutchinson fényképész, aki ezzel a képpel a Portré és tájkép kategória második helyét érdemelte ki.

Tenyérnyi boldogság

A Stúdió kategória harmadik helyén végzett az alábbi megható kép a csepp, tenyérben elférő kölyökkutyáról. Ártatlanság, béke és nyugalom árad a felvételről, és szinte érezni a törékeny pici testet, amint a kezünkben szundikál. A fotót Daniela Schmid készítette.

Szárnyakon

Az Akció kategória harmadik helyét Julia Haßelkuß alkotásának szavazta meg a zsűri. A felvétel egyszerre varázslatos és mozgalmas: mintha nem is evilági tájon szárnyalna a kutyus. A háborítatlan természet nyugalma és a mozdulat kecsessége fantasztikus együtt. Akár csak egy festményt látnánk.

 

Nehéz lehet a döntés, hogy melyek az év legszebb kutyás fotói!

Ha tovább gyönyörködnétek a kiváló alkotásokban, látogassatok el az esemény közösségi oldalára ITT.

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon