hirdetés

Lélegzetállító pillanatok: ezek lettek 2022 legszebb kutyás fotói

Szénási Szimonetta

2023. április 29 - Kép: Jess BellDog Photography Awards/Facebook

Nézd meg ezeket a lenyűgöző felvételeket, amik méltán érdemelték meg az elismerést!

hirdetés

Te is rajongsz a kutyás képekért? Megértjük, hiszen jókedvcsinálónak sem utolsó dolog a négylábú társainkról készült fotókat nézegetni: garantáltan mosolyra húzódik a szánk a kedves, okos, bohókás pofik láttán. Máskor ezeknek az állatoknak a nemes kiállása és méltóságteljes megjelenése nyűgözi le az embert. Sokszor pedig könnyeket is csalnak a néző szemébe a fényképről visszaköszönő tiszta, ártatlan tekintetek. Az alábbiakban néhány lenyűgöző felvételt mutatunk nektek, amelyek tavaly részt vettek azon a versenyen, ahol az év legszebb kutyás fotói sorakoztak fel.

A Dog Photography Awarsd elnevezésű nemzetközi kezdeményezés évről évre több kategóriában várja a legjobb kutyás fényképeket. Már lehet jelentkezni az idei megmérettetésre, aminek fődíja 2 ezer euró. Most pedig nézzük, milyen képekkel pályáztak tavaly, illetve értek el helyezést a fotográfusok!

Megható pillanat

Margaret Bryant igazán megható pillanatot kapott el kutya és gazdája között, amivel a tavalyi év döntősei közé került. A képről csak úgy sugárzik a szeretet, a bizalom és a harmónia; melegség járja át az embert, ha csak nézi a párost!

Mozgásban

Ő Bagira. A pálya első akadálya az, amit a legjobban szeretek. Ott, ahol minden kezdődik, ahol az Ember és a Kutya közötti kötelék olyan egyértelműen kifejeződik egy magnetikus pillanatban, ahol látszik a kutya izmainak ereje, ahogy összehúzódnak és energiát szabadítanak fel a felvezető minden egyes biccentésére”

– kommentálta az Akció kategória győztes képét készítő Francesco Junior Mura.

A hó fogságában

Lenyűgöző perspektívából készült az alábbi kép: a fotós, Dalia Fichmann a leírás szerint beásta magát a hóba, hogy Kyron, a mentőkutyaként dolgozó border collie a nyomára bukkanhasson, ő pedig a tökéletes pillanatban elsüthesse a kamerát. Sikerült neki, a fotó egészen rendkívüli lett, és kiérdemelte a Portré és tájkép kategória első helyét.

Árnyjáték

Ismét egy különleges szögből elkapott pillanat, amint gazda és kedvence a tengerparton sétálnak, árnyékuk pedig hosszan elnyújtózik a homokon. Russell Charters fotója elnyerte a Kutyák és emberek kategória harmadik helyét.

Az első lépések

Ez a felvétel Amberről, a dalmatámról azért olyan különleges a számomra, mert ez volt az egyik első séta, amit a két lábműtétje után szabadon tehettünk. Elöntenek az érzelmek, amikor látom, hogy ennyire szabad és elragadtatott a természet és a vadon élő állatok szépsége láttán”

– magyarázta a gyönyörű fotót Sophia Hutchinson fényképész, aki ezzel a képpel a Portré és tájkép kategória második helyét érdemelte ki.

Tenyérnyi boldogság

A Stúdió kategória harmadik helyén végzett az alábbi megható kép a csepp, tenyérben elférő kölyökkutyáról. Ártatlanság, béke és nyugalom árad a felvételről, és szinte érezni a törékeny pici testet, amint a kezünkben szundikál. A fotót Daniela Schmid készítette.

Szárnyakon

Az Akció kategória harmadik helyét Julia Haßelkuß alkotásának szavazta meg a zsűri. A felvétel egyszerre varázslatos és mozgalmas: mintha nem is evilági tájon szárnyalna a kutyus. A háborítatlan természet nyugalma és a mozdulat kecsessége fantasztikus együtt. Akár csak egy festményt látnánk.

 

Nehéz lehet a döntés, hogy melyek az év legszebb kutyás fotói!

Ha tovább gyönyörködnétek a kiváló alkotásokban, látogassatok el az esemény közösségi oldalára ITT.

fotó gazda és kutya kép kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya fényképek kutya fotózás kutya szeret kutya tenger mentőkutya szeret szeretet szeretet jelei verseny

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink