hirdetés

Képesek olvasni az arckifejezésünkből és a testbeszédünkből, megértik az érzéseinket, azonnal érzékelik, ha feszültek vagyunk és vigaszra szorulunk és életet mentenek a szó legszorosabb értelmében és átvitt értelemben is. Legyen szó depresszióval küzdő emberekről, látássérültekről, idősekről, gyerekekről, ők mindig ott vannak. És akkor is, ha baj van! Vegyük csak a szeptember 11-ei terrortámadás utáni mentőakciókat vagy a még mindig aktuális koronavírus járványt.

hirdetés

A kutyák a legjobb barátaink, de sokunk számára ők jelentik a legnagyobb inspirációt is. Generációk óta számtalan fotós modelljeként és múzsájaként szolgáltak. Ma 5 különböző művész lencséjén keresztül nézhetsz ezekre az utánozhatatlan és pótolhatatlan állatokra.

1. Audrey Bellot

Audrey Bellot egy menhelyről fogadta örökbe első kutyáját Laost, a border collie-t. Egyáltalán nem meglepő, hogy azóta teljesen elválaszthatatlanok és együtt kutatnak a Föld csodái után. A művésznő négylábú modelljeivel most vad helyeken elrejtett kincseket fedez fel; az eldugott izlandi Gljúfrabúi vízeséstől kezdve a franciaországi Puy de Dôme szunnyadó vulkáni kitörésektől edzett tájaiig.

A zöldek, lilák és kékek árnyalataitól hemzsegő természeti világ fenséges hatást kölcsönöz a fotóinak; pontosan olyanok, mintha a létezés előtti időkbe akarna elrepíteni minket, amikor még a kutyák uralták a Földet.

2. Sandy van Kruysdijk

Sandy szenvedélyes fotós, de szakmáját tekintve állatorvos. Többek között ezért is fűzi különleges kötelék az állatokhoz. Kutyás múzsái közé tartozik Skûtsje, saját kedvence; Scotty, a nővére kutyája; és Pukkie, egy idősebb négylábú, aki valaha a nagyszüleihez tartozott. Skûtsje mindig szívesen elkíséri Sandyt az erdei sétákra; akár a téli hóban mászkálnak, akár a virágzó tavaszi virágok sűrűjében barangolnak. Ezt nevezzük mi egyszerűen csak idillnek.

3. Elke Vogelsang

Elke Vogelsang kisállatfotósként indult úgy, hogy kutyákat fotózott a menhelyeknek. Ma három örökbefogadott kedvencében találja meg a legfőbb ihletforrást. Loli, az egyik kutyusa Németországban született, miután édesanyja megérkezett Spanyolországból, szinte csak csont és bőrként. Az orvosok semmi esélyt nem láttak a túlélésére, ráadásul egy daganat miatt még a szemét is el kellett távolítani. Idén nyáron lett 11 éves és a legcsodásabb napjait éli.

Hogy kutyái életteli személyiségét mindig a leghűbb formában tudja visszaadni, Elke sűrűn kísérletezik szokatlan objektívekkel is.

4. Iza Lyson

Iza és kutyája, Opi, aki most töltötte be az ötödik életévét, együtt járják be a világot. Meglátogatták már többek között a szlovén vízeséseket és a norvég gleccsereket is. Sátrakban aludtak a hegyekben, és számtalan napfelkeltét töltöttek egymás oldalán ébredezve. Egyes helyeken, például az Adriai-tenger partján, kilométereket gyalogoltak anélkül, hogy egyetlen lélekkel is találkoztak volna.

A fotós első inspirációforrása, Luna, a mai napig is a múzsáknak kijáró tisztelet övezi, pedig már 12 éves!

5. Carlos Mardones

A DogExpression tulajdonosaként Carlos Mardones bármilyen formájú és méretű háziállatot szívesen fogad otthonában és a stúdiójában is. Mindig szakít időt arra, hogy megismerje négylábú ügyfeleit, és gondoskodik arról is, hogy kényelmesen és nyugodtan érezzék magukat a fotózás alatt. A vicces kalapoktól a repülő csemegékig nem fél belevinni a humort ezekbe az eseményekbe, kiemelve minden blöki egyedi személyiségét.

Az ilyen fotók láttán gondoljuk úgy, hogy az utókornak is lesz majd elképzelése arról, mennyire csodálta és szerette korunk embere a kutyákat.

bántalmazott kutya ember és kutya kötődés idős kutya sétáltatása kutya ember kapcsolat kutya fotózás kutya fotózás tippek kutya legjobb barát kutya örökbefogadás kutya személyisége kutya természetben kutya utazás kutya utazik rajongás tábor

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink