hirdetés

A világ 5 legcsodásabb kutyafotósa: senki nem tud úgy fényképezni egy ebet, mint ők

Hangai Lilla, 2022. november 2 - Képek: DogExpression Instagram, Iza Lyson Instagram

Képesek olvasni az arckifejezésünkből és a testbeszédünkből, megértik az érzéseinket, azonnal érzékelik, ha feszültek vagyunk és vigaszra szorulunk és életet mentenek a szó legszorosabb értelmében és átvitt értelemben is. Legyen szó depresszióval küzdő emberekről, látássérültekről, idősekről, gyerekekről, ők mindig ott vannak. És akkor is, ha baj van! Vegyük csak a szeptember 11-ei terrortámadás utáni mentőakciókat vagy a még mindig aktuális koronavírus járványt.

hirdetés

A kutyák a legjobb barátaink, de sokunk számára ők jelentik a legnagyobb inspirációt is. Generációk óta számtalan fotós modelljeként és múzsájaként szolgáltak. Ma 5 különböző művész lencséjén keresztül nézhetsz ezekre az utánozhatatlan és pótolhatatlan állatokra.

1. Audrey Bellot

Audrey Bellot egy menhelyről fogadta örökbe első kutyáját Laost, a border collie-t. Egyáltalán nem meglepő, hogy azóta teljesen elválaszthatatlanok és együtt kutatnak a Föld csodái után. A művésznő négylábú modelljeivel most vad helyeken elrejtett kincseket fedez fel; az eldugott izlandi Gljúfrabúi vízeséstől kezdve a franciaországi Puy de Dôme szunnyadó vulkáni kitörésektől edzett tájaiig.

A zöldek, lilák és kékek árnyalataitól hemzsegő természeti világ fenséges hatást kölcsönöz a fotóinak; pontosan olyanok, mintha a létezés előtti időkbe akarna elrepíteni minket, amikor még a kutyák uralták a Földet.

2. Sandy van Kruysdijk

Sandy szenvedélyes fotós, de szakmáját tekintve állatorvos. Többek között ezért is fűzi különleges kötelék az állatokhoz. Kutyás múzsái közé tartozik Skûtsje, saját kedvence; Scotty, a nővére kutyája; és Pukkie, egy idősebb négylábú, aki valaha a nagyszüleihez tartozott. Skûtsje mindig szívesen elkíséri Sandyt az erdei sétákra; akár a téli hóban mászkálnak, akár a virágzó tavaszi virágok sűrűjében barangolnak. Ezt nevezzük mi egyszerűen csak idillnek.

3. Elke Vogelsang

Elke Vogelsang kisállatfotósként indult úgy, hogy kutyákat fotózott a menhelyeknek. Ma három örökbefogadott kedvencében találja meg a legfőbb ihletforrást. Loli, az egyik kutyusa Németországban született, miután édesanyja megérkezett Spanyolországból, szinte csak csont és bőrként. Az orvosok semmi esélyt nem láttak a túlélésére, ráadásul egy daganat miatt még a szemét is el kellett távolítani. Idén nyáron lett 11 éves és a legcsodásabb napjait éli.

Hogy kutyái életteli személyiségét mindig a leghűbb formában tudja visszaadni, Elke sűrűn kísérletezik szokatlan objektívekkel is.

4. Iza Lyson

Iza és kutyája, Opi, aki most töltötte be az ötödik életévét, együtt járják be a világot. Meglátogatták már többek között a szlovén vízeséseket és a norvég gleccsereket is. Sátrakban aludtak a hegyekben, és számtalan napfelkeltét töltöttek egymás oldalán ébredezve. Egyes helyeken, például az Adriai-tenger partján, kilométereket gyalogoltak anélkül, hogy egyetlen lélekkel is találkoztak volna.

A fotós első inspirációforrása, Luna, a mai napig is a múzsáknak kijáró tisztelet övezi, pedig már 12 éves!

5. Carlos Mardones

A DogExpression tulajdonosaként Carlos Mardones bármilyen formájú és méretű háziállatot szívesen fogad otthonában és a stúdiójában is. Mindig szakít időt arra, hogy megismerje négylábú ügyfeleit, és gondoskodik arról is, hogy kényelmesen és nyugodtan érezzék magukat a fotózás alatt. A vicces kalapoktól a repülő csemegékig nem fél belevinni a humort ezekbe az eseményekbe, kiemelve minden blöki egyedi személyiségét.

Az ilyen fotók láttán gondoljuk úgy, hogy az utókornak is lesz majd elképzelése arról, mennyire csodálta és szerette korunk embere a kutyákat.

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon