hirdetés

Ilyen emberséges állatorvost mindenkinek! Szeretgetve nyugtatta a kutyát, aki remegett a műtét után

Ferenczi Deborah

2021. november 21 - Képek: Getty Images Hungary

Gondoltad volna, hogy egy elhagyatott kutyus számára mekkora trauma lehet egy műtét, melyet szerető gazdi hiányában kell végigcsinálnia? Egy állatorvos szívszorító felvételt osztott meg erről: a lehető legnagyobb szeretettel próbálta nyugtatni a halálra rémült állatot.

hirdetés

Baltimore egy híres állatmenhelyének önkéntese készítette a felvételt. Amikor meglátta, ahogyan egy állatorvos éppen próbál megnyugtatni egy halálra rémült, műtéten épp átesett mentett kutyust, már vette is elő a telefonját. Az ilyen jelenetek ébresztik rá az embert, hogy a legszebb dolog a világon egyértelműen az önzetlen szeretet.

Az alábbi videón jól látszódik a megható jelenet.

A hétköznapi hősök

Az állatorvosok már önmagukban a hétköznapi hősök közé tartoznak, hiszen elképesztően sok áldozatot hoznak azért, hogy az állatok egészségesek legyenek. Dennis, a Baltimore-i állatorvos nem csupán szereti a munkáját, de szívügyének is érzi a gyógyítást.

Nem is olyan rossz ez, nyugodj meg”- suttogta a kutya fülébe kitartóan, majd mikor látta, hogy az állat továbbra is szenved, elkezdte puszilgatni megnyugtatásul.

Hogyan lehet megnyugtatni egy rémült állatot?

Felmerülhet a kérdés, hogy abban az esetben, ha sokkos állapotba kerül egy kutya, milyen módszer a leghatásosabb a feszültség oldására. Érdemes ilyen esetekben elterelni valamivel a figyelmét, beszélni hozzá vagy mutatni neki valami érdekeset. Továbbá ajánlott a fent említett állatorvoshoz hasonlóan bebugyolálni egy melegebb pokrócba, mivel az állat keringési zavar következtében akár ki is hűlhet. Szintén fontos lehet, hogy ne kifejezetten “tutujgassuk” a kutyát, ugyanis ezzel megerősíthetjük benne azt, hogy valóban van mitől félnie.

A kutya ezek után szerető családra lelt

A megható eset után még szebb dolgok történtek, ugyanis az aranyos kutyus szerető családra lelt, így már nem kellett többé félnie sem a magánytól, sem attól, hogy bármiféle baja esik. Új gazdái legalább olyan szeretettel vigyáztak rá, akárcsak az állatorvos a rendelőben.

A kiskutya egyike volt annak a több tucat kölyöknek, akik egy nem várt alomból kerültek hozzánk. A kutyamama gazdái nem engedhették meg maguknak, hogy állják az állatorvosi költségeket, ezért úgy döntöttek, hogy leadják őket nálunk”- nyilatkozta Bailey Deacon, az állatmenhely kommunikációs igazgatója a Fox Newsnak.

A történet rávilágít arra, mennyire fontos az ebek ivartalanítása, ezáltal a kéretlen szaporulat megakadályozása. A menhelyre leadás egyáltalán nem jelent megoldást, hiszen mindegyik messze túlterhelve működik, ráadásul a felelőtlen gazdi egy életre sebet ejt az így kitaszított kiskutya lelkén.
állatorvos fél a kutya kutya műtét után kutya trauma műtét

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink