hirdetés

Hihetetlen átváltozások: ez a 10 kutya teljesen kivirágzott a szeretettől és gondoskodástól

László Enikő

2022. április 17 - Képek: Facebook, László Enikő

A kutyák bárkinek képesek megbocsátani, és hihetetlen, de mindig meg tudnak újra bízni az emberekben. Még akkor is, ha kegyetlenül bántak velük. A következőkben tíz képen mutatjuk be csodálatos átváltozásukat.

hirdetés

Szívszorító, amikor egy kutyával kegyetlenül bánnak, testileg és lelkileg is borzalmas állapotban tartják. Szerencsére az állatvédők, ha tehetik, közbelépnek, megmentik a hányatott sorsú árvákat, és szinte új kutyát varázsolnak belőlük. Azonban nem kis árat fizetnek érte, hiszen rendkívül sok időbe, energiába és persze pénzbe kerül mindez. Arról nem beszélve, hogy ez lelkileg is egy nagyon nehéz feladat az állatmentők számára. Ezért jó lenne, ha mindenki megértené, hogy nem kötelező kutyát tartani. Az alábbiakban tíz szívet melengető átváltozást mutatunk be.

1. Lola

Fotó: László Enikő

Lola az én kutyám, akit négy évvel ezelőtt fogadtunk örökbe az Aprajafalva Yorki Rescue-tól. Mivel eredetileg csak ideiglenes befogadók lettünk volna (csak túlságosan beleszerettünk), szinte azonnal érte mentünk, ahogy bekerült az alapítványhoz. Így nem volt idő az ottani kozmetikázásra. Lolát rossz körülmények között tartották korábban, amire a kosztól összetapadt, poros bundája is utalt. Mikor hazaértünk, négyszer kellett átsamponozni szőrzetét, hiszen annyi kosz volt benne. Lola ma már teljesen kivirágzott, és hihetetlenül kedves személyisége mellé végre külső megjelenése is passzol.

2. Calimero

Fotó: Kira Völgységi Kutyamentő Egyesület

Calimero 2020 augusztusában került a Kira Völgységi Kutyamentő Egyesület gondozásába, borzalmas állapotban. Az alig 3 hónapos kiskutya súlyos bőrbetegséggel közdött. Rémült, fáradt és meggyötört volt, azonban mára már ennek nyoma sincs. A második kép idén januárban készült róla, Calimero már boldogan éli gazdis életét.

3. Dráva

Fotó: Vahur Állatvédő Egyesület

Dráva 2021 augusztusában került az ajkai Vahur Állatvédő Egyesület gondozásába. A kiskutya lelkileg és testileg is meggyötört volt, amikor megmentették az állatvédők. A 8-9 éves kiskutya kozmetikázva valószínűleg sosem volt. Két társával, Tiszával és Dunával együtt került az egyesülethez, és októberben Dunával közösen gazdira is találtak.

4. Bonbon

Fotó: Kutyaovi Állatvédő Egyesület

Bonbon 2020 szeptemberében került a Kutyaovi Állatvédő Egyesülethez. Bundája nagyon rossz állapotban volt, valószínűleg őt sem gondozták sosem rendesen. A kutyus szerencsére hamar szerető gazdihoz került, és ma már boldogan éli életét.

5. Bogi

Fotó: Aprajafalva Yorki Rescue

Bogit februárban az Illatos úti ebtelepről vette át az Aprajafalva Yorki Rescue alapítvány. A kiskutyán egy 70-80 dkg-os daganat volt, amiről később kiderült, hogy sérv, és Bogi teljes bélrendszere a tasakban van. A műtét szerencsére rendben zajlott, ám ideiglenes befogadója nem sokkal később észlelt rajta egy másik sérvet is, amit szintén meg kellett műteni. A cikk írásakor a 10 év körüli Bogi még bizakodva várja végleges, szerető családját.

6. Picur

Fotó: Egyeki Állatvédők Egyesület

Picur, amikor bekerült az Egyeki Állatvédők Egyesületének menhelyére, nagyon elhanyagolt állapotban volt. Életét megmentéséig a kiskutya láncon töltötte, az etetésén kívül egyáltalán nem foglalkoztak vele. 2019-ben gazdája végül lemondott róla, a menhely dolgozói pedig rögtön meg is szabadították koszos bundájától. Picur mára már igazi kanapékutyaként éli boldog mindennapjait.

7. Nick

Fotó: Noé Állatotthon

Nick egy igazi szeretetbomba, akire tragikus állapotban találtak rá kutyasétáltatók Felsőnyéken. A kutya egy bokorhoz volt kikötve, szomorúan, legyek által beköpött sérülésekkel, férgekkel, csontsoványan várta sorsát. A Siófoki Állatvédő Alapítvány azonnal intézte állatorvosi ellátását, ma pedig Nick a Noé Állatotthonban várja hatalmas mosollyal az arcán jövendőbeli gazdáját.

8. Demo

Fotó: Kóborka Állatvédő Egyesület

Demo és Dex, anya és fia januárban kerültek a Kóborka Állatvédő Egyesület gondozásába. Borzalmas állapotban voltak, mindketten súlyos bőrproblémákkal küzdöttek. Ennek ellenére rendkívül sok szeretet és bizalom van bennük, és várják a leendő gazdijukat.

9. Sampon

Fotó: Eszkuláp Állatvédő Egyesület

Hihetetlen, de Sampon 71 kutyatársával és macskákkal élt egy kicsi házban, amikor állatvédők megmentették őket. A kutya szinte ki se látszódott koszos, gubancos bundája alól. Az Eszkuláp Állatvédő Egyesület vette gondozásába, ahol rögtön meg is szabadították a hatalmas szőrtömegtől. Sampon nem sokkal később rá is talált szerető gazdájára, és már hozzá illő, rendezett bundával éli mindennapjait.

10. Pulcsi

Fotó: Pulcsi party

Pulcsit 2018-ban kobozták el, először az újfehértói gyepmesteri telepre, majd az Eszkuláp Állatvédő Egyesülethez került. Mivel korábban falkában élt, így az egyedüllét és szinte minden más is nagyon rémisztő volt számára. Az egykor rendkívül félős kutyus azonban mára már teljesen kivirágzott, ideiglenes gazdája pedig végül örökbe fogadta. Már saját Facebook-oldalán is követhetők mindennapjai.

állatmenhely átváltozás előtte utána képek menhelyi kutya mentett kutya szeretet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink