hirdetés

Megállás nélkül sírt ez a kutyus, míg egy nap gyökeresen megváltozott az élete

Szénási Szimonetta

2023. június 12 - Képek: The Dodo/YouTube

Az örökbefogadás jelentőségét mi sem hangsúlyozhatná jobban, mint azok a felvételek, amelyek bemutatják a mentet állatok nagy pillanatát: amikor eljön értük a várva várt gazdi.

hirdetés

Kevés fájdalmasabb dolog van egy állatszerető ember életében, mint nap mint nap szembesülni azzal a rengeteg kidobott, árván maradt és mentett jószággal, akik a menhelyeken várják sorsuk jobbra fordulását. És sajnos nem mindegyikőjük életében jön el a nagybetűs GAZDA, aki szeretettel és gondoskodással veszi körül őket életük hátralevő részében. Ám van, amikor sikerül: a kutya kezdetben csak sír, míg meg nem érkezik az, akire tudtán kívül várt.

A kutya kezdetben szomorú volt és ijedt.

Sérült volt és csak sírt

Mint az alábbi felvételen is jól hallható, a megrettent kutya kezdetben folyamatosan sír a rácsok mögött, és szemmel láthatóan nagyon fél. Nem értette, hol van és mi történik vele. Mint a videóból kiderül, a szerencsétlen jószág törött sípcsonttal került a menhely gondozásába. Így a fájdalom csak tetézte a félelmét.

Ám szerencsére az orvosi ellátásnak és a szakszerű gondoskodásnak, Lucy – hogy nevesítsük is a kutyát – meggyógyult. Majd rövidesen betoppant az életébe a leendő gazdi Morgan személyében.

Íme Lucy és az ő története 3 percbe sűrítve:

Akkora volt, mint egy macska

Lucy új otthonában szerencsére kamatostul visszakap mindent, amit nélkülöznie kellett korábban: szeretet, törődést és rengeteg figyelmet. Még egy doromboló barátja is lett egy több mint 8 kilós macska személyében, akivel szemmel láthatóan eléggé felemás a viszonyuk: a cica hol közel engedi az izgága ebet, hol próbálja arrébb pofozni.

Külön mókás elem a kettejük történetében, hogy mikor Lucyt gazdái hazavitték, épp akkora volt, mint a termetes cicus. Ám a felvétel tanúsága szerint idővel meghaladta a nyávogó cirmos paramétereit.

Kényeztetés a köbön

Annak is szemtanúja lehetsz, amint Lucy életében először megkóstolja a mogyoróvajat – tudod, már írtunk róla, hogy kedvenced számára biztonságos csemege! Minden jel szerint ízlik neki a finomság.

Ilyen csillogó szemekkel várta az első kóstolót a mogyoróvajból.

A gazdi a játék és a megfelelő étkezés mellett az elegendő testmozgásra és a szocializációra is nagy hangsúlyt fektet. Elmondása szerint egyre hosszabb és hosszabb sétákra tudtak elmenni újdonsült kedvencével, ami minden szempontból jó jel. Azt mutatja, hogy Lucy egyre nagyobb biztonságban érzi magát a külvilágban, idegen emberek, állatok és szokatlan zajok között. Kezdetben ez nem volt így, félt mindentől és mindenkitől. A hosszú sétálások egyúttal jelzik azt is, hogy a kutya lába szépen gyógyult a törés után.

Lucyból boldog és kiegyensúlyozott kutya lett.

Lucy történet egy újabb példa arra, hogy mire képes a szeretet és a megfelelő gondoskodás. Kívánjuk, hogy minél több menhelylakónak legyen lehetősége megtapasztalni mindezt!

állatmenhely kutya csonttörés kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutyamenhely mentett állatok mentett kutya örökbefogadás örökbefogadott kutya szocializáció törés videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!