hirdetés

Egyéves kislány menekült meg a tűzből, hála a hős pitbullnak 

Szénási Szimonetta, 2023. április 7 - Képek: Fox 2 Detroit/YouTube

Tragédiával végződhetett volna a tűzeset, amelyben a lakásban élő család legkisebb gyermeke, az egyéves kislány az épületben rekedt. Ám kutyájuk egy percre sem hagyta magára a kisbabát.

hirdetés

Mindenét elvesztette az a négygyermekes detroiti család, akiknek február végén égett ki az otthona egy többlakásos társasházban. Ám ennek ellenére hálásak a gondviselésnek és szeretett pitbulljuknak, akinek hála legkisebb gyerekük, Chantal túlélhette a tüzet.

Az egyéves kislány az égő lakásban rekedt./ Kép: Fox 2 Detroit/YouTube

Egy öngyújtó okozta a bajt

Mint az édesanya később elmesélte, a tűz az alattuk levő lakásból indult, ahol az egyik ott élő gyerek egy öngyújtóval játszott, amivel véletlenül meggyújtotta a matracot. Mire a lakók felrohantak, hogy figyelmeztessék a szomszédokat, addigra a fekete, gomolygó füst már mindent betöltött. A tűz gyorsan átterjedt a felső lakásra.

A kisbaba még a lakásban volt

A tűzeset idején az édesanya, Janet Kelley vőlegényével, Daquan Davisszel és két idősebb gyermekével éppen bevásárolni voltak. A két kicsire a férfi testvére vigyázott. Óriási szerencséjükre otthon maradt velük a család hároméves pitbull keveréke, Blue is. Ő volt az, aki a végsőkig kitartott a tűzben.

A férfi ugyanis hiába próbálta azonnal biztonságba helyezni a gondjaira bízott két kisgyereket és a kutyát, a lángok és a füst olyan gyorsan terjedtek, hogy az egyéves kislányt nem sikerült kihoznia. A kisbaba még akkor is az égő lakásban volt, mikor a tűzoltók megérkeztek. Ám nem volt egyedül: Blue egész végig hősiesen őrizte, dacolva a körülötte tomboló pokollal, és hangos ugatással mutatva utat a segítségükre siető lánglovagoknak. Neki hála a kislányt és őt is épségben hozták ki a lakásból.

Az alábbi angol nyelvű videóban az édesanya mesél a történtekről. A felvételen jól látszik, mennyi marad a lakásból. 

A cica ott maradt

Mint az asszony elmesélte, Blue két éve került hozzájuk egy menhelyről. Módfelett ragaszkodó, védelmező kutyaként jellemezte, aki nemcsak a családtagokhoz, de macskájukhoz, Smokeyhoz is hatalmas szeretettel fordul. Egyenesen rajong a cicáért, a barátjának tekinti.

A tűzkár miatt a családot ideiglenesen egy motelben helyezték el, ám ide macskájukat nem vihették magukkal. Ez Blue-t nagyon megviselte, így mindennap ellátogatnak egykori otthonukhoz, megnézni, jól van-e az ott maradt cica. Mivel a szálláson csak két napig maradhattak, ezt követően egy furgonban rendezkedtek be.

Nem volt biztosításuk

Mivel a családnak nem volt lakásbiztosítása, így kártérítést sem kaptak. Ez borzasztóan megnehezíti a helyzetüket, hiszen semmit sem tudtak megmenteni a teljesen kiégett lakásból. A bizonytalanság nagyon megviseli a családot, főképp a gyerekeket. Adományokból igyekeznek összegyűjteni annyi pénzt, hogy elkezdhessék új életüket.

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon