hirdetés

Egyéves kislány menekült meg a tűzből, hála a hős pitbullnak 

Szénási Szimonetta

2023. április 7 - Képek: Fox 2 Detroit/YouTube

Tragédiával végződhetett volna a tűzeset, amelyben a lakásban élő család legkisebb gyermeke, az egyéves kislány az épületben rekedt. Ám kutyájuk egy percre sem hagyta magára a kisbabát.

hirdetés

Mindenét elvesztette az a négygyermekes detroiti család, akiknek február végén égett ki az otthona egy többlakásos társasházban. Ám ennek ellenére hálásak a gondviselésnek és szeretett pitbulljuknak, akinek hála legkisebb gyerekük, Chantal túlélhette a tüzet.

Az egyéves kislány az égő lakásban rekedt./ Kép: Fox 2 Detroit/YouTube

Egy öngyújtó okozta a bajt

Mint az édesanya később elmesélte, a tűz az alattuk levő lakásból indult, ahol az egyik ott élő gyerek egy öngyújtóval játszott, amivel véletlenül meggyújtotta a matracot. Mire a lakók felrohantak, hogy figyelmeztessék a szomszédokat, addigra a fekete, gomolygó füst már mindent betöltött. A tűz gyorsan átterjedt a felső lakásra.

A kisbaba még a lakásban volt

A tűzeset idején az édesanya, Janet Kelley vőlegényével, Daquan Davisszel és két idősebb gyermekével éppen bevásárolni voltak. A két kicsire a férfi testvére vigyázott. Óriási szerencséjükre otthon maradt velük a család hároméves pitbull keveréke, Blue is. Ő volt az, aki a végsőkig kitartott a tűzben.

A férfi ugyanis hiába próbálta azonnal biztonságba helyezni a gondjaira bízott két kisgyereket és a kutyát, a lángok és a füst olyan gyorsan terjedtek, hogy az egyéves kislányt nem sikerült kihoznia. A kisbaba még akkor is az égő lakásban volt, mikor a tűzoltók megérkeztek. Ám nem volt egyedül: Blue egész végig hősiesen őrizte, dacolva a körülötte tomboló pokollal, és hangos ugatással mutatva utat a segítségükre siető lánglovagoknak. Neki hála a kislányt és őt is épségben hozták ki a lakásból.

Az alábbi angol nyelvű videóban az édesanya mesél a történtekről. A felvételen jól látszik, mennyi marad a lakásból. 

A cica ott maradt

Mint az asszony elmesélte, Blue két éve került hozzájuk egy menhelyről. Módfelett ragaszkodó, védelmező kutyaként jellemezte, aki nemcsak a családtagokhoz, de macskájukhoz, Smokeyhoz is hatalmas szeretettel fordul. Egyenesen rajong a cicáért, a barátjának tekinti.

A tűzkár miatt a családot ideiglenesen egy motelben helyezték el, ám ide macskájukat nem vihették magukkal. Ez Blue-t nagyon megviselte, így mindennap ellátogatnak egykori otthonukhoz, megnézni, jól van-e az ott maradt cica. Mivel a szálláson csak két napig maradhattak, ezt követően egy furgonban rendezkedtek be.

Nem volt biztosításuk

Mivel a családnak nem volt lakásbiztosítása, így kártérítést sem kaptak. Ez borzasztóan megnehezíti a helyzetüket, hiszen semmit sem tudtak megmenteni a teljesen kiégett lakásból. A bizonytalanság nagyon megviseli a családot, főképp a gyerekeket. Adományokból igyekeznek összegyűjteni annyi pénzt, hogy elkezdhessék új életüket.

bátor kutya család családi kutya életmentés hős kutya hőstett keverék keverék kutya kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya macska barátság kutya tűz menhely mentett kutya örökbefogadás örökbefogadott kutya pitbull ragaszkodó kutya tűz tűzoltók

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!