hirdetés

A 6 legragaszkodóbb kutyafajta: a hatalmas újfundlandi kis szívének csücskében bérelt helyed lesz

Hangai Lilla

2023. március 17 - Képek: Getty Images Hungary

Egy ismeretlen bölcs egyszer azt mondta, hogy: mindenki azt gondolja, hogy az ő kutyája a legjobb és egyikük sem téved. Ugyan, ahogy az embereknek, úgy a kutyáknak is jól felismerhető és könnyen elhatárolható a személyiségük egyénenként, mégis megállapíthatjuk, hogy egyes jellemvonások jellemzőbbek bizonyos fajtákra, mint másokra.

hirdetés

Ha olyan kedvencet szeretnél, aki alig várja, hogy összebújhasson veled egy fárasztó nap végén, akkor az alábbi fajták között mindenképpen érdemes körbenézned.

1. Német dog

A világ legnagyobb kutyáinak egyike, mégis kevés ragaszkodóbb és érzékenyebb teremtés van nála. Lenyűgöző látni, ahogy ezek az akár 80 kg-ot is könnyedén elérő óriások úgy viselkednek, mint apró társaik, és játszi könnyedséggel fészkelik be magukat gazdájuk ölébe.

A legtürelmesebb és legbarátságosabb fajták közé tartoznak, akiknek a gazdival töltött idő lesz a legnagyobb ajándék. Kifejezetten érzékenyek; a hangos szóra rosszul reagálnak. Fontos továbbá, hogy az etetésük költséges lehet és viszonylag sokat nyáladzanak. Ha azonban anyagi helyzeted, energiád és időd engedi a német dog tartását, biztosan nem fogod megbánni!

2. Cavalier King Charles spániel

Az elképesztően édes pofihoz pontosan ugyanolyan szívmelengető belső társul. Társasági ebként tenyésztik és nevelik őket már névadójuk, II. Károly angol király uralkodása óta, így nem túlzás kijelenteni, hogy a vérükben van az összebújás minden csínja-bínja.

Az idősebb korosztály számára is kiváló társaság, de kisgyermekes családok is biztonsággal tarthatják. Egy dologra kell nagyon odafigyelni; nem szabad hosszú időre magára hagyni, az ugyanis összetöri a szívét.

3. Újfundlandi

Hatalmas mérete ellenére rendkívül nyugodt és barátságos négylábú. Megfelelő szocializációval a kisgyermekek iránt kifejezetten sok és gyengéd szeretetet mutat. Esetleges agresszióját sem harapás útján mutatja ki.

Aktív életstílusra van szüksége, így ideális lehet olyan gazdiknak, akik szeretnek kirándulni, túrázni, sétálni. A kimerítő nap végén azonban olyan érzés lesz, mintha egy óriási, puha mackóhoz bújnál.

4. Si-cu

Elbűvölő kutyuska, akinek akkora a szíve, hogy csodálkozunk, hogyan fér el egyáltalán a pici testében. A gazdi a mindene, de idegenekkel is barátságos; általában cseppet sem szégyenlős. Játékos természetének köszönhetően gyerekek mellé is ideális választás lehet, sok türelemmel és gondoskodással fordul a felnőttek és az apróságok felé is.

Ha kijátszotta és kihancúrozta magát imád a gazdi közelében megpihenni. Huncut természete és óriási szemei veszélyes elegyet alkotnak. Vigyázz, mert hajlamos leszel mindent elnézni neki!

5. Rottweiler

A külsejükkel kontrasztban áll édes és érzékeny lelkük és szívük. Akárcsak a német dog, ez a hatalmas kutyus is hajlamos megfeledkezni arról, hogy mekkorára nőtt. Imádja befészkelni magát a gazdi ölébe és csak élvezni, hogy a világ kettejük körül forog ilyenkor.

Magas intelligenciájának és empatikus képességének köszönhetően nagyon könnyen ráhangolódik a gazdira és abban is biztos lehetsz, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy átsegítsen az esetleges problémán. Idegenekkel szemben bizalmatlan, neveléséhez tapasztalt gazdi szükséges. Olyan valaki, aki képes elég időt és energiát szánni a megfelelő tréningre és szocializációra.

6. Kis olasz agár

Ahogy az összes agárra, úgy a kis olasz agárra is jellemző a két véglet: vagy az akár 60 km/h sebességen pörög vagy a kanapén nyújtóztatja kecses végtagjait. A családjához rendkívül ragaszkodik, nem szabad őket hosszú időre egyedül hagyni. Túláradó temperamentumának köszönhetően nagyon tud szeretni; biztosan nem fogsz hiányt szenvedni puszikban és ölelésekben.

Okos, játékos, szeretetteljes eb, akiknél a megfelelő mennyiségű és korai szocializációval el lehet kerülni, hogy félős és visszahúzódó legyen. Aktív gazdiknak ajánljuk, akik kutyás sportokkal és engedelmességi gyakorlatokkal is készek szórakoztatni ezeket a kis szeretetbombákat. A hála biztosan nem marad el!

cavalier king charles spániel Ember és kutya ember és kutya kapcsolat ember és kutya kötődés kis olasz agár kutya ragaszkodása kutya szeretet német dog ragaszkodik a kutya ragaszkodó kutya rottweiler si-cu újfundlandi

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink