hirdetés

Ennek a 86 éves bácsinak kiskutyája a lelki társa: az apró, mentett eb egy pillanatra sem hagyja el gazdiját

Hangai Lilla

2023. június 21 - Képek: Dad&Dolly TikTok

Dolly és John 2021 óta elválaszthatatlan társak. Ha rájuk nézünk, csak egy nagyon giccses és elcsépelt kifejezés jut róluk eszünkbe, de nem találtunk jobbat: a sors is egymásnak teremtette őket.

hirdetés

John lánya egy szaporítótól mentette meg Dolly-t, a törpespiccet 2019-ben, majd amikor a 86 éves apukáját a szomszédjába költöztette 2021-ben, neki adta Dolly-t, hogy egy pillanatra se érezze magát egyedül. A páros az első pillanattól elválaszthatatlan! Ilyen egy idős ember és egy kutya kapcsolata, ami tündérmesének tűnik, de valóság!

@_dadanddolly

She lights up his life #pomeranian #bestfriends #cute #dad #grandpa #couplegoals #pomeranians #soulmates #eldercare #elder #eldercaregiver #dogs #dogsoftiktok

♬ you are my sunshine - christina perri

Minden nap élete legjobb napja

A rendkívüli stílusérzékkel rendelkező gentleman kitörő örömmel fogadta az apró kutyust, hiszen így minden napja kivétel nélkül tele van célokkal és értelemmel. Szinte egyetlen percet sem töltenek külön, Dolly mindenhová követi gazdáját. Rengeteget sétálnak London kanyargós utcáin és zöld parkjaiban, ahol ha Dolly elfárad, felkéredzkedik az öregúr karjaiba, és úgy folytatják tovább a korzózást.

A kis pomerániai semmiből sem szeretne kimaradni! Katie apukájához akkor is odabújik, amikor az éppen újságot olvas a kanapén ülve. De étterembe és borbélyhoz is együtt járnak, hogy a kutyusnak sose kelljen egyedül unatkoznia otthon. Akár a borsó meg a héja.

@_dadanddolly

No lonely days for these two #bestfriends #dad #grandpa #dog #diva #couplegoals #eldercare

♬ At Last - Etta James

Egy idős ember és egy kutya kapcsolata: a feltétel nélkül szeretet manifesztációja

John elmesélte, hogy nagyon sok barátja és ismerőse meghalt vagy messzire költözött az évek során, ami miatt magányosan érezte magát. Dolly társasága azonban a legnehezebb pillanatokon is képes volt átsegíteni őt. Egy olyan állandó partnere van a kutya által, aki soha nem kiabál rá, és soha nem elégedetlenkedik vagy panaszkodik.

Katie elmesélte, hogy a kötődés sokkal mélyebb Dolly és apukája között, mint köztük valaha is volt abban a 3 évben, míg ő nevelte. Szerinte a blöki meglehetősen huncut, aki szereti érvényesíteni a díva személyiségét, de az apukája szerint ez nincs így. Látjátok, ilyen az, amikor két élőlény vibrálása teljesen harmonikus, így értik és érzik egymást, elfogadják a másikat olyannak, amilyen.

@_dadanddolly

Know your worth #icon #diva #dog #dogdad #grandad #fyp

♬ Diamonds Are a Girl's Best Friend - Marilyn Monroe

Katie arról is mesélt, hogy Dolly amellett, hogy társaság idős apukájának, fitten is tartja őt a séták miatt. Sőt, a memóriájára is jó hatással van! Arról nem is beszélve, hogy amikor elviszi sétálni, gyakran beszélgetésbe elegyednek vele idegen emberek, mert annyira édesek együtt. Így nem érzi magát a társadalom peremén, aktív tagja a város lakosságának. Ami pedig csodálatos, hogy John többé nem egy „zsörtölődő öregember”, ahogy ő maga fogalmazott. Egy gyengéd és figyelmes személlyé vált, akinek minden napja új kalandokkal van tele kutyája oldalán.

@_dadanddolly

Dad has early stage dementia. I’m convinced Dolly has delayed his progression. #dogs #dementia #dad #elderly #love #carersoftiktok

♬ I Love You Always Forever (Edit) - Donna Lewis

Szolgálati közlemény

Ahogy John és Dolly történetéből is világosan látszik, egy idős ember számára több szempontból is óriási segítség lehet egy kutya jelenléte. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy kora ellenére az angol úriember elég jól bírja magát, tehát el tudja látni az ebet. A lánya pedig a szomszédban lakik, így bármikor be tud segíteni az ellátásban és magához is tudja venni a kutyát, ha arra lenne szükség. A napokban posztolt videóból megtudtuk, hogy Johnnak sajnos korai szakaszban lévő demenciája van.

Ne vásárolj vagy ajándékozz idős ismerősödnek, rokonodnak kutyát, hiszen ha nem tudsz úgy felügyelni rá és gondoskodni róla, ahogy Katie, ez hatalmas nehézséget okozhat a négylábú és a család számára is!

demencia Ember és kutya ember és kutya kapcsolat ember és kutya kötődés időskori kutyatartás kutya idős embernek megható kutyás történetek tiktok

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink