hirdetés

10 kutyafajta, aki igazi pusziosztó hírében áll: ezek az ebek gyakran fejezik ki szeretetüket arconnyalással

László Enikő

2022. augusztus 21 - Képek: Getty Images Hungary

Sok kutya szereti megajándékozni szeretett gazdáját nyálas puszikkal. A következőkben bemutatunk néhány fajtát, akikre különösen jellemző a szeretet efféle kifejezése! A te kedvenced rajta van a listán?

hirdetés

Kedvenced fajtája is befolyásolhatja, hogy milyen gyakran lep meg egy-egy nyálas puszival. Ez az ősi eredetű viselkedési forma több mindent is jelenthet, többek között gyakran a szeretet kifejezésének egyik jele. Egyes kutyafajták pedig igen gyakran fejezik ki gazdájuk felé ily módon rajongásukat. Mutatjuk, melyek ezek!

1. Labrador retriever

Nem meglepő, hogy ez a fajta felkerült a listára. A labrador retrieverek kedves, szeretetteljes, emberközpontú jellemükről ismertek. Éppen ezért válnak belőlük gyakran segítőkutyák.

2. Golden retriever

A szeretetteljes természetükről is ismert golden retrievereket gyakran használják terápiás munkákra, mivel barátságosak mindenkivel, még az idegenekkel szemben is. Határozottan megérdemlik előkelő helyezésüket a legtöbb puszit adó kutyafajták listáján.

3. Bedlington terrier

Míg a terriereket gyakran függetlennek gondolják, a nagy energiájú fajta tagjainak van egy igazán lágy oldala. Nagyon elégedett kedvencek, és gyakran esedeznek gazdájuk figyelméért. Ezt pedig sokszor úgy követelik ki, hogy egy hatalmas puszit adnak gazdájuk arcára!

4. Kis olasz agár

Ez az őzikeszemű, kicsi agár rendkívül ragaszkodó és szeretetteljes társ, aki szívesen ajándékozza meg gazdáját gyakran puszikkal.

5. Szakállas collie

Az impozáns megjelenésű szakállas collie kicsattanó energiával rendelkezik, személyiségét pedig vidámság és élénkség jellemzi a legjobban. A lelkes pásztorkutya pedig igen nagy pusziosztó hírében is áll!

6. Cavalier King Charles spániel

A Cavalier King Charles spánielről gyakran hallani, hogy ő a tökéletes öleb, házi kedvenc. Szeretetteljes, kedves a jelleme, könnyű vele bánni, szófogadó, okos és értelmes, mi mást is kívánhatnánk még tőle? Nem mellesleg, gyakran szereti gazdáit puszikkal is meglepni!

7. Bichon frisé

Szerelem az első csókra! Gyakran az öleb szó megtestesítőjének tekintik, és könnyen belátható, hogy a 18. századi francia királyi családok szívét miért rabolták el ezek a hófehér kiskutyák. Ezek az életvidám kedvencek többszörösen viszonozzák a kapott szeretetet, ha kell, akkor nyálas puszikkal!

8. Amerikai staffordshire terrier

Ha még nem volt amerikai staffordshire terriered, meglepő lehet számodra ezt a fajtát látni a listán. Pedig, aki igazán ismeri az amstaffokat, az tudja, hogy ezek az ebek hatalmas pusziosztók, emberközpontú- és szerető személyiséggel.

9. Német dog

A nagyra nőtt öleb néven is ismert szelíd óriások olyan ragaszkodóak, akár csak a legapróbb kutyulik. Ne hagyd, hogy a méret megtévesszen, a dogok hihetetlenül nyugodtak, és elégedetten pihennek az általuk legjobban szeretett személy mellett. A nagy méret mellé pedig nagy puszi is jár, amit nem restek ezek a kutyák gyakran osztogatni!

10. Brüsszeli griffon

Ez a bájos kiskutya könnyen belopja magát az emberek szívébe és szinte követeli a figyelmet. Ha pedig megkapja, azt puszikkal hálálja meg.

amerikai staffordshire terrier bedlington terrier bichon frisé brüsszeli griffon cavalier king charles spániel golden retriever kis olasz agár kutya puszi labrador retriever német dog nyalogat a kutya nyalogatás puszi szeretet toplista

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink