hirdetés

Kis híján felgyújtotta a házat a kíváncsi eb: csak egy ártatlan holmit akart megvizsgálni

Szénási Szimonetta

2023. február 4 - Képek: Getty Images Hungary

A kutya csak egy számára szokatlan tárgyat vett szemügyre, de a kíváncsisága miatt tűz ütött ki a hálószobában.

hirdetés

December 24-én, azaz éppen szenteste egy családi házhoz riasztották a tűzoltókat Hockley-ba (Anglia, Essex megye). Mire a lánglovagok kiérkeztek, a ház hálószobáját már elborította a füst. Mint kiderült, a lakók kedvence okozta a tüzet. Azonban a gazda figyelmetlensége is közrejátszott, hogy a kutya felgyújtotta a házat.

Bedugva maradt a hajszárító

Mint kiderült, a kutya gazdája a hálóban használta a hajszárítót, ám elfelejtette kihúzni a készüléket a konnektorból, és így hagyta ott az ágyon. Az arra járó négylábú felfigyelt a számára szokatlan holmira, és úgy döntött, közelebbről is szemügyre veszi.

Már a füstre ment be

Ahogy a tűzoltóknak elmesélte, a gazda éppen kint volt, mikor az eset történt, és már csak a nagy füstre érkezett be a házba. Ahogy a szakemberek vélik, a kutya véletlenül bekapcsolhatta a hajszárítót, ami meggyújtotta az ágyneműt és a matracot.

Kórházba kellett vinni őket

Szerencsére a kutya a bejárati ajtóhoz szaladt és ott várakozott, így nem égett meg, de a belélegzett füst miatt ő és gazdája is orvosi ellátásra szorult.

Mindig húzd ki az elektromos eszközöket!

A tűzoltók hamar eloltották az izzó berendezést, így a házban nem keletkezett komoly anyagi kár. A hasonló esetek megelőzése végett pedig felhívták a figyelmet az elektromos eszközök helyes használatára.

A tűz-, valamint az áramütés veszélye miatt bedugva sose hagyd felügyelet nélkül ezeket az eszközöket, használat után pedig azonnal húzd ki őket a konnektorból, és tedd el a helyükre!

baleset égési sérülés kutya áramütés kutya balesetet okoz kutya égési sérülés otthoni veszélyek tűz tűzoltók

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink