hirdetés

Így karácsonyozik egy világjáró gazdi-kutya páros: csodálatos képeket készítenek egyik kedvenc ünnepükkor!

László Enikő

2022. december 25 - Forrás: Czellér Andrea /Képek: Instagram – bellavoyage.dog

Czellér Andrea és hűséges border collie-ja, Bella mindenhová együtt mennek, kalandjaikról pedig meseszép képeket készítenek. A következőkben Andrea mesél arról, hogy hogyan szoktak szőrös jóbarátjával karácsonyozni.

hirdetés

Mindegyik ünnepet szeretjük, mindegyiknek különleges hangulata van, de a karácsonyhoz egyik sem fogható. A fények, az illatok, az ízek mind csodálatossá teszik ezt az év végi pár hetet és természetesen erre is, mint minden másra, Bellával, a border collie-mmal együtt készülünk.

Már több éve Barcelonában töltjük a karácsonyt, de a magyar hagyományokat itt is tartjuk. Fát díszítünk, magyar ételeket főzünk és természetesen bejglit sütünk. Diósat és mákosat. Bella mindig ott van körülöttem a konyhában, nagyon szereti a finom falatokat, de jólnevelt, soha semmihez nem nyúlna magától, csak ha én adom oda neki. Illetve igaz ez egy alkalomtól eltekintve…

Bella, a bejglitolvaj

Pár éve egy karácsony másnapján a reggeli kávéhoz már bevittem a bejglit a szobába, és a nappali asztalán hagytam, amíg kávét főztem. A látvány, ami a nappaliban fogadott, mikor visszamentem nagyon meglepett, ugyanis Bella olyat csinált, amit addig még sosem.

Levette az asztalról a diós bejglit és a rúd felét egy pillanat alatt meg is ette. Na ezután jött a pánik… Nem egy könnyű süteményről van szó, fogalmam sem volt, hogy milyen hatással lesz ez egy 22 kg-os kutyára. Természetesen rohantunk egyből az állatorvosi ügyeletre, ahol valószínűleg első ránézésre hirtelen meg sem tudták mondani, hogy melyikünket is kell ellátni, ugyanis én teljesen lesápadva, arra gondolva, hogy mekkora baj van, Bella pedig vidáman, ugrándozva érkezett meg a rendelőbe. Szerencsére megnyugtattak, hogy nincs nagy gond, de vacsorát azért ne kapjon aznap a kutya. Nagy tanulság volt az a nap. A bejgli annyira finom, hogy még egy jólnevelt kutya sem tud neki ellenállni.

Karácsony a világ minden táján

Persze a karácsony nem csak az evésről szól. Szeretünk a szépen kivilágított utcákon sétálgatni és hallgatni a karácsonyi zenét. Itt, Spanyolországban a 19-20°C-ban persze kicsit másabb. Az utcákat természetesen kivilágítják, az üzleteket feldíszítik, van karácsonyi vásár, de mindenből kevesebb és kisebb, mint a hűvösebb országokban.

Ezért tavaly úgy döntöttünk, hogy az adventi időszak első hetét a gyerekkoromból jól megszokott hideg időben töltjük. Kezdetnek természetesen a budapesti vásárokban jártunk, ahonnan Franciaországba, Alsace-ba mentünk. Az ottani adventi dekorációhoz nincs fogható Európában. A kis alsace-i városokban sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha egy mesefilm színterén járnánk. A házak mind padlótól plafonig, kívül-belül feldíszítve, karácsonyi zene, forralt bor illat, korcsolyapálya és még hóesés is volt az egyik este, amikor kint sétáltunk. Varázslatos volt az ott töltött hét, évek óta nem volt ilyenben részünk, de emellett nagyon hideg is, amitől szintén elszoktunk…

Bella hosszabb szőrű kutyus és általában nincs szüksége kabátra, de benti kutya és évek óta nem járt ilyen hűvös helyen, ezért bekészítettem egyet a biztonság kedvéért és nagyon jól tettem. Máskor nem tetszik neki, ha fel kell vennie, de itt reggelente várta, hogy indulás előtt ráadjam, és látszott rajta, hogy a nap végén már nagyon vágyott vissza a meleg szobába.

Szeret utazni, új helyeket felfedezni, de örült, amikor hazaértünk a megszokott enyhe, mediterrán télbe. Ő itt nőtt fel, ezt szokta meg. Viszont igazi ünnepi feltöltődés volt az a pár nap.

Ezeket az gyönyörű hűvös élményeket megőrizve, idén maradunk a 19°C-ban. Fehér karácsony biztosan nem lesz, de van fenyőillat, bejgli (szigorú felügyelet alatt tálalva), halászlé, sültek és Bellának mindig egy új játék a fa alatt.

aranyos kutyás képek border collie cuki képek kutyákról karácsony képek kutya fényképek kutya fotózás ünnep ünnep kutyával utazás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink