hirdetés

Ajándékozz okosan: ha ezekkel leped meg kedvencedet karácsonykor, nemcsak örülni fog, de jól is jár

Szénási Szimonetta

2022. december 22 - Képek: Getty Images Hungary

A legtöbb gazdi karácsonykor megajándékozza szeretett kutyáját is. Segítünk, hogy szép és praktikus ajándékot válassz kedvencednek.

hirdetés

Egyre többen vannak, akik számára négylábújuk olyannyira egyenragú családtag, hogy nem is kérdés, őt is meglepik az ünnepek idején. Hogy a kutya karácsonyi ajándéka ne valami haszontalan holmi legyen, mégis örömet okozzon az ebnek, összeállítottunk egy listát.

1.) Finom falatok

A gasztroajándékok az emberek körében nagyon népszerűek, és kedvenced is biztosan örülni fog egy-két igazán különleges, extra finomságnak. Félreértés ne essék, nem habos süteményre gondoltunk – pláne nem csokira, ami mérgező a kutyákra! –, hanem valami kifejezetten a számára készült, ízletes csemegére. Egy csomag a kedvenc jutalomfalatjából biztosan jó választás!

2.) Közös program

Szintén bevett szokás élményt ajándékozni – amit megtehetsz négylábúd esetében is! Biztosan imádni fogja, ha elmentek valahova közösen, hiszen számára te vagy a világ közepe. Mivel te ismered legjobban pajtásodat, így habitusának megfelelően tudsz választani. Ha sportos jószág, próbáljátok ki az agility-t, nyugodtabb ebeknek pedig jó program lehet egy kirándulás.

De egy kutyaiskola is mindkettőtök hasznára válik, ami ráadásul tipikusan „kellemest a hasznossal”: míg kutyád tanul, ezáltal engedelmesebb lesz, együtt töltitek az időt.

3.) Új fekhely

Mivel nem vagyunk hívei a felesleges halmozásnak, így ezt csak abban az esetben ajánljuk, ha kutyusodnak valóban szüksége van egy új ágyra. Mivel a kutyák a nap jó részét alvással töltik, így fontos, hogy megfelelő legyen a fekhely a számukra.

Figyeld meg, négylábúd milyen pózban szeret leginkább szundikálni. Ha tipikus kisgömböc, azaz összegömbölyödve merül álomba, akkor neki a magasabb falú, kuckószerű alkalmatosságok valók, sőt egyes kutyák még a takarózást is igénylik. Más ebek azonban inkább kiterülve pihennek, számukra jobb választás a nagyobb, laposabb fekhely.

4.) Kedves játék

Biztosak vagyunk benne, hogy kutyádnak rengeteg aranyos játéka van, ám ha van olyan, amivel különösen sokat játszik, vegyél neki egy olyat vagy ahhoz hasonlót. Garantált, hogy nagyon fog neki örülni, és le sem teszi majd a nap hátralevő részében (de lehet, hogy több napra is lekötöd vele a figyelmét.) A labda a legtöbb kutyánál szintén telitalálat.

Amit nem ajánlunk

Bár a jól beállított képeken néha aranyosan mutat, de a különféle karácsonyi jelmezek a kutyák számára kínzással érnek fel! Szerető gazdiként ne gyötörd pajtásodat különféle függőkkel, pulcsikkal és fejpántokkal! Azon túl, hogy ezek a ruhák általában kényelmetlenek, egyes anyagok irritációt válthatnak ki az állat bőrén.

Emellett fontos szempont, hogy kedvenced a társad, akinek az igényeit figyelembe kell venned. Ne erőltess rá semmit, ami a számára kellemetlen!

agility ágy ajándék ajándék a kutyának alvás étel fekhely jelmez jutalomfalat karácsony karácsony kutyával karácsonyi ajándék közös program kutya eszik kutya jelmez kutyák öltöztetése kutyás program ünnep ünnep kutyával ünnepek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink