hirdetés

Ezzel okozott lakástüzet egy kutya – ott van szinte minden háztartásban

Szénási Szimonetta

2023. május 15 - Képek: Getty Images Hungary

A gyors közbeavatkozásnak hála nem keletkezett nagyobb kár abban a családi házban, ahol a család kutyája okozott tüzet. A tűzoltók figyelmeztetést adtak ki.

hirdetés

Minden bizonnyal egy kutya óvatlan mozdulata miatt keletkezett tűz a cornwalli házban. Mint a BBC beszámol az esetről, a helyi tanács közleménye szerint az állat véletlenül bekapcsolhatta a tűzhely sütőlapját, amikor felugrott rá.

A szomszéd hívott segítséget, így megmenekült a kutya

A tulajdonos nem volt odahaza, ám szerencsére az egyik szomszéd észlelte a füstöt, és azonnal értesítette a tűzoltókat. Így neki köszönhető az is, hogy a kutya megmenekült, hiszen a rövidesen megérkező lánglovagok épségben ki tudták hozni az épületből.

Az eset kapcsán a szakemberek felhívták az emberek figyelmét a füstérzékelő fontosságára, valamint arra, hogy minden esetben ellenőrizzék a tűzhelyet, mielőtt elmennek otthonról (a legtöbb mai készüléken már létezik úgynevezett biztonsági zár is, azt feltétlenül be kell kapcsolni!)

Nem az első tűz, amit kutya okozott

Nemrég hasonló eset történt az Egyesült Államok-beli Missouriban is, ahol szintén a család kedvencének sikerült bekapcsolnia a tűzhelyet.

A ház egyik automata kamerája rögzítette is a balesetet:

Nem csak a tűzhely veszélyes

A tűzhely mellett minden elektronikai berendezés tűzveszélyes. Ahogy korábban beszámoltunk róla, egy másik alkalommal a bedugva felejtett hajszárító keltette fel a kutya kíváncsiságát. Az eb addig játszott vele, míg sikerült bekapcsolnia az ágyon levő eszközt, ami meggyújtotta a matracot.

Szerencsére ott is időben érkezett a segítség, így sem sérülés, sem komolyabb anyagi kár nem keletkezett. Ám mindezek az esetek intő példák arra, hogy csak alapos ellenőrzés után szabad elhagynod az otthonodat, pláne, ha kedvenced is odahaza marad.

baleset balesetveszély biztonság otthon kutya egyedül van otthon kutya tűz otthoni veszélyek segítség tűz tűzoltók

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink