hirdetés

A kutyák annyira megijedtek, hogy elbújtak a lángokban álló épületben, de a tűzoltók nem adták fel a keresést.

hirdetés

Január 25-én, szerda este 19 óra magasságában tűz ütött ki egy hódmezővásárhelyi családi házban. Négy tűzoltóegység sietett a helyszínre. Mire kiérkeztek, az épület teljes terjedelmében égett, és a tűz átterjedt a melléklépületre is. A lánglovagok azonnal megkezdték az oltást. Kiderült, hogy két nagytestű kutya a házban rekedt – számol be a történtekről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Légzőkészülékben indultak az állatok keresésére

Mikor a gazda elmondta, hogy két kutyája a lángoló épületben van, a tűzoltók nem késlekedtek, és légzőkészülékkel felszerelkezve azonnal elindultak az állatok megkeresésére. Az óriási füst megnehezítette a kutatást, s hiába szólongatták őket, nem jöttek elő.

Másodjára is megpróbálták

A tűzoltók a kezdeti kudarc ellenére sem adták fel a keresést, s szerencsére a második próbálkozás során sikerrel jártak: az egyik szobában bukkantak rá a két ebre.

Annyira féltek, hogy mozdulni sem mertek

A két nagytestű kutya annyira megrémült, hogy mozdulni sem mertek rejtekhelyükről. Végül a mentőcsapat csak sokadik próbálkozásra tudta kihozni őket az égő házból.

7 gázpalack volt a házban

Mint a tájékoztatóban írják, a mentés során összesen hét gázpalackot hoztak ki az épületből, mielőtt azok felrobbantak volna. A tűzben szerencsére senki sem sérült meg.

állatmentés életmentés fél félelem kutya tűz tűz tűzoltók

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink