hirdetés

Mini, a törpe pincser mentette meg a miskolci házaspár és 60 másik kutya életét: figyelmeztetett a tűzre

László Enikő

2023. január 23 - Képek: RTL Híradó

A kertjükben menhelyet fenntartó miskolci házaspár egyik éjjel arra ébredt, hogy mentett törpe pincserük, Mini a fejüket kaparja. Akkor még nem gondolták, hogy a kutyus az életüket fogja megmenteni…

hirdetés

A házaspár, miután Mini felkeltette őket, észlelte, hogy a kutya a nappali felé néz. Először nem tudták mire vélni a furcsa viselkedést, majd meghallották, hogy a többi eb eszeveszetten kaparja az ajtót. A pár férfi tagja ekkor hátrament a kazánházhoz, ahol a többi kutyus volt elhelyezve, ugyanis télen ott alszanak. A helyiség akkor már lángolt, szerencsére már azelőtt sikerült eloltania a tüzet, hogy a tűzoltók kiértek volna.

Fotó: RTL Híradó

A kazánházban nagy kár keletkezett, vélhetően a kazánból pattant ki egy szikra, és az okozta a tüzet. Szerencsére minden állatot sikerült kimenteni, így az ebek sérülések nélkül megúszták a balesetet. A család az RTL Híradónak azt nyilatkozta, hogy Mininek köszönhető, hogy nem történt komolyabb baj. A feleség azt is elmondta, hogy a törpe pincser egyáltalán nem esett pánikba, és meg a többi állat összeterelésében is segédkezett. A nő egy igazi kis tűzoltónak nevezte Minit, akinek nem lehetnek elég hálásak bátor tettéért.

A kis pincsert korábban a vonatsínekről mentették, és egy komolyabb betegségen is túlvan. Rengetegszer kellett vele állatorvoshoz járni, hogy felépüljön, azóta lakik a házaspárral a szobában. Most, hogy befogadói és 60 másik társa életét is megmentette, mondhatjuk, hogy Mini bőségesen meghálálta azt, hogy új esélyt kapott.

életmentés életmentő kutya hős kutya kutya figyelmeztet mentett kutya törpe pincser tűz

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink