Mini, a törpe pincser mentette meg a miskolci házaspár és 60 másik kutya életét: figyelmeztetett a tűzre

László Enikő, 2023. január 23 - Képek: RTL Híradó

A kertjükben menhelyet fenntartó miskolci házaspár egyik éjjel arra ébredt, hogy mentett törpe pincserük, Mini a fejüket kaparja. Akkor még nem gondolták, hogy a kutyus az életüket fogja megmenteni…

A házaspár, miután Mini felkeltette őket, észlelte, hogy a kutya a nappali felé néz. Először nem tudták mire vélni a furcsa viselkedést, majd meghallották, hogy a többi eb eszeveszetten kaparja az ajtót. A pár férfi tagja ekkor hátrament a kazánházhoz, ahol a többi kutyus volt elhelyezve, ugyanis télen ott alszanak. A helyiség akkor már lángolt, szerencsére már azelőtt sikerült eloltania a tüzet, hogy a tűzoltók kiértek volna.

Fotó: RTL Híradó

A kazánházban nagy kár keletkezett, vélhetően a kazánból pattant ki egy szikra, és az okozta a tüzet. Szerencsére minden állatot sikerült kimenteni, így az ebek sérülések nélkül megúszták a balesetet. A család az RTL Híradónak azt nyilatkozta, hogy Mininek köszönhető, hogy nem történt komolyabb baj. A feleség azt is elmondta, hogy a törpe pincser egyáltalán nem esett pánikba, és meg a többi állat összeterelésében is segédkezett. A nő egy igazi kis tűzoltónak nevezte Minit, akinek nem lehetnek elég hálásak bátor tettéért.

A kis pincsert korábban a vonatsínekről mentették, és egy komolyabb betegségen is túlvan. Rengetegszer kellett vele állatorvoshoz járni, hogy felépüljön, azóta lakik a házaspárral a szobában. Most, hogy befogadói és 60 másik társa életét is megmentette, mondhatjuk, hogy Mini bőségesen meghálálta azt, hogy új esélyt kapott.

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon