hirdetés

A hős malamut elkergette otthonából a betörőket, akik meg akarták mérgezni, 3 évvel később pedig az égő házból mentette ki a család cicáit

László Enikő

2023. január 5 - Kép: YouTube

A hősies malamut több alkalommal is megmentette családját, 2019-ben betörők próbálták megmérgezni, de még így is elkergette őket, nemrég pedig tűz ütött ki otthonában, ahonnan kimentette a család cicáit. Bátorságáért Kék Kereszt Medállal tüntették ki.

hirdetés

Storm, a 12 éves alaszkai malamut többször is bizonyította családjának rátermettségét. Először 2019-ben kelt gazdája, Karen Crosby segítségére, amikor betörők rontottak be az otthonába. A tolvajok begyógyszerezték a kutyát, de Storm ennek ellenére is kikergette őket a házból. Eközben a tolvajok hátrahagytak mindent, amit el akartak volna lopni, így a rendőrség ujjlenyomatot tudott venni a tárgyakról. Ezután Storm még egy járókelőt is riasztott, aki hívta a rendőrséget.

Égő otthonából mentette ki a család két cicáját

Aztán idén májusban Storm nem habozott cselekedni, amikor egy szomszéd felhívta Karent, aki akkor távol volt liverpooli otthonától, és közölte, hogy a háza lángokban áll, és az összes házi kedvence bent rekedt.

A bátor és önzetlen kutyus megmentette Karen két macskájának életét úgy, hogy kilökte őket az ablakon, miközben a ház megtelt füsttel, majd a konyhaajtó mellett nyugodtan várta, hogy a tűzoltók kimentsék.

A 64 éves tulajdonos azt mondta: „Storm számomra hős mindazért, amit tett és tesz. A tűzoltók nem tudták elképzelni, hogy Storm hogyan mentette meg két macskámat, majd bízott abban, hogy hamarosan megérkezik a segítség. A rendőrség annyira le volt nyűgözve, hogy személyesen vitték el az állatorvoshoz, hogy ellenőrizzék, nem kapott-e füstmérgezést, vagy nem sérült-e meg.” Az egyik rendőr azt mondta, Storm olyan nagyszerű, mint egy képzett rendőrkutya.”

Anglia legbátrabb kutyája

Storm a Kék Kereszt nevű állatvédelmi szervezet 125. évfordulóján kapta meg a rangos kitüntetést. A szervezet beteg, sérült és árva házi kedvencek megsegítésére szakosodott. Stormot 650 jelölt közül választották ki. Karen számára elképesztő hír volt, amikor megtudta, hogy kedvence nyert. Elmondása szerint nem számított rá, és nagyon büszke Stormra.

Storm a hétköznapokban is hős

Gazdája azonban nemcsak a két nagy hőstett miatt hálás kedvencének. Bár Storm hétköznapjai nem ennyire drámaiak, nagy segítségére van tulajdonosainak. Karen élettársa, Phil két agysérülést is szenvedett, epilepsziás és vaszkuláris demenciával is küzd.

Mielőtt otthonba költözött, Stormra támaszkodott, hogy segítsen neki a járásban, és a kutya mindig finoman bökdöste, ha nem egyenes vonalban járt. A malamut továbbra is segít Karennek, akinek degeneratív porckorong-betegsége van, a bal lábát alig érzi, valamint látási nehézségekkel és fülzúgással is küzd. Storm figyelmezteti a telefonra és a csengőre, és segít neki átkelni az úton, további támogatást nyújtva fibromyalgiájának és asztmájának, érzékeli, ha roham közeleg, és vigaszt nyújt gazdájának. Így Storm nem csupán hőstettei miatt Karen felbecsülhetetlen társa, de a hétköznapokban is jelentősen megkönnyíti életét.

alaszkai malamut bátor kutya hős kutya igaz történet megható kutyás történetek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink