hirdetés

Jessie, a staffordshire terrier megmentette barátját a vízbe fúlástól, azóta elválaszthatatlanok: 4 fantasztikus kutyapáros

Hangai Lilla

2022. október 9 - Képek: Getty Images Hungary

Vásárolni vagy örökbe fogadni egy második kutyát óriási felelősséggel járó döntés. Ám, ha már megvizsgáltál minden eshetőséget, és sorra vetted az összes megfontolandó kérdést, és még mindig jó ötletnek tűnik, akkor mutatunk néhány kutyapárost, akik még inkább megerősítenek majd a döntésedben.

hirdetés

Az ebek híresek figyelmes és gondoskodó természetükről, amit nemcsak az emberek iránt tanúsítanak, hanem azonos fajú társaik iránt is. A következő kutyusok jóban-rosszban, mindenféle nehézségben kitartottak egymás mellett. A zsepit még most készítsd elő!

1. Jesse, a staffordshire terrier megmentette a 13 éves Chuckyt a vízbefulladástól

Ez a nap is ugyan úgy indult a 13 éves pomerániai törpespicc, Chucky számára, ahogy a többi. Természetesen élete legjobb napja, ahogyan az elmúlt 4745 is. A blökik, hogy jól érezzék magukat, szabad bejárást kaptak a kertbe is, ahol volt egy medence. Ezen a napon munkából hazaérkezve a gazdik valami nagyon furcsa dologra lettek figyelmesek. Chucky bőrig volt ázva. Az aggódó pár átkutatta az egész házat, hogy megtudják, hogy lehetett vizes a kis szőrgombóc, de semmit sem találtak. Majd eszükbe jutott, hogy mi van, ha a medencében lett vizes, így visszanézték a biztonsági kamera felvételeit. Akkor érte őket a sokk.

A 13 éves, tehát már szenior korú kutyus megcsúszott a medence szélén és beleesett. 30 percet töltött ott megállás nélkül taposva a vizet apró mancsaival. Szívszorító volt nézni, ahogy ez az idős kutyus minden erejét felhasználja, hogy ne merüljön a víz alá. Ekkor valószínűleg a víz locsogásának hallatára feltűnik a mentőosztag, a nagytesó, Jessie személyében. Ahogy néztük a videót összeszorított fogakkal és ököllel, pont olyan érzés volt, mintha egy filmet néznénk, ami a tetőponthoz közelít. Egy különbséggel: ez valóság volt.

Jessie szakadatlanul, többféle szögből és többféle technikával megpróbál segíteni Chuckyn. Egy percre sem adta fel, és sikerült neki! Elképesztő volt látni ilyen bátorságot és elkötelezettséget a blökik által, akik úgy sétáltak tovább az eset után, mintha semmi sem történt volna. Végül is, ez volt életük legjobb napja! Ez is! Még így is.

Az alábbi angol nyelvű videóban látható az eset:

2. Tao, golden retriever elvesztette a látását, és hogy túllendüljön a depresszión, saját segítőkutyust kap

Általában arról olvashatunk, ahogy csodálatos szolgálati ebek segítenek a világ káoszában eligazodni a láttássérült embereknek. De ebben az esetben ez fordítva van. Tao szemeit sajnálatosan a glaukómának köszönhetően el kellett távolítani, ami még nehezebbé tette a dolgát. A 10 éves kutyus, hogy ezek után is biztonságban érezze magát ebben a zajos és szagos világban, a gazdijától kapott egy segítőkutyust, aki szeme helyett szeme lett.

Okonál pedig lelkesebb segítőtársat el sem lehetne képzelni. Sétálni viszi Taot, szájában a pórázával és óvja minden lépését. Elképesztő látni, hogy a kutyus érti és érzi, min megy most keresztül a társa.

Tao és Oko gazdája a sajnálatos eset óta mindet megtesz azért, hogy felhívja a gazdik figyelmét a glaukómára, hiszen egy megelőzhető betegségről van szó, ha időben diagnosztizálják.

Az alábbi videóban látható a páros:

3. Rufus, a szigorú külsejű boerboel atyai mozdulatokkal segíti kistestvérét, Jetet a tanulásban

Arról több történetet is hallottunk már, hogy az idősebb kutyák a családban nagy szeretettel és gondoskodással tanítgatják az új jövevényt, de nem tagadjuk, elképesztő érzés a saját szemünkkel látni ezt a folyamatot.

Ahogy elhangzik az „ül” vezényszó, és érkezik a jutalomfalat, de az örökmozgó és felfedezni vágyó kölyök nem ül le, a rangidős Rufus gyengéden Jet hátára teszi a mancsát, hogy megmutassa neki, mit kell tennie. És a mancs a biztonság kedvéért ott is marad, ugyanis kockáztatni egy ilyen szeleburdi gyerek mellett nem érdemes. Ettől a párostól úgy olvadunk el, mint palacsintán a vaj.

Az alábbi angol nyelvű videóban látható a páros:

4. Corey 6 órán át várt a barátja, Matthew mellett, akit elütött egy autó

Kegyetlenül összefacsarta a szívünket ez a videó. Elképesztő példa a hűségről, gondoskodásról és kitartásról. Coreyra, a fiatal keverékre egy postás lett figyelmes. A kutyus egy forgalmas út szélén üldögélt kitartóan, ahol folyamatosan autók suhantak el mellette. Amikor Corey megmentésére siettek, akkor vették észre, hogy mi tartja azon a helyen a veszéllyel is dacolva.

Matthew, a másik keverék kutyus az úttól beljebb, a füves részen feküdt. Elütötte egy autó, és képtelen volt lábra állni. Azonnal orvosi ellátásra volt szüksége. Kórházba szállították, ahol minden szükséges ellátást megkapott. Amint túlvolt a műtéteken, találkozhatott legjobb barátjával is; képzelhetitek, hogy nem maradtak el a puszik és a farokcsóválás! Mind a ketten külön gondozónál épültek fel, ugyanis később Coreyról is kiderült, hogy küzd néhány problémával.

Az alábbi angol nyelvű videóban látható a szívszorító történet:

Úgy tudjuk, azóta sikerült örökbefogadó családot találni a dinamikus duónak, akik szerényen, de örömmel telve csóválják sokat látott farkincájukat új kalandokra várva.

amerikai staffordshire terrier boerboel golden retriever hős kutya hős kutyák igaz történet keverék kutya barátok kutya barátság kutya hős kutya megment kutyát kutya segít kutya segít kutyának kutyapár kutyapáros megható kutyás történetek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!