hirdetés

Az önfeláldozó eb, aki vakvezető kutyának állt, amikor barátja megvakult – Így telnek azóta napjaik

Ferenczi Deborah

2022. május 20 - Képek: Instagram 

Hallottál már olyanról, hogy egy látássérült kutya saját vakvezetőt kap? Nemrégiben egy szibériai husky-t olyan szembetegséggel diagnosztizáltak, amely miatt elvesztette a látását. Azonban legjobb barátja, Walker őrangyalként vigyáz rá.

hirdetés

Sterling, a szibériai husky esetében egy olyan komoly betegséget állapítottak meg az orvosok, mely során szinte garantálni lehetett, hogy a kutyus előbb vagy utóbb véglegesen elveszíti a látását. A kutyus gazdái, Lillian és Martin McKee mindent megtettek annak érdekében, hogy megmentsék Sterling látását, azonban hiába. A házaspár másik kutyája, Walker, az alaszkai malamut azonnal társa segítségére sietett, és vakvezető kutyaként mindenhova elkíséri barátját.

Menhelyről hozták el őket

A kutyusok gazdái a sajtó érdeklődésére elmesélték négylábú barátaik történetét. Walker és Sterling is menhelyről mentett kutyus. Kezdetben, amikor örökbefogadták őket, Sterling nagyon sokat támogatta a félősebbnek tűnő, fiatalabb, visszahúzódóbb Walkert. A kutyák eredetileg egy houstoni állatmenhelyről érkeztek, de a pár hat és fél éve Seattle-be költözött velük. Ennek többek között az volt az oka, hogy míg az előző helyen kisebb lakásban laktak, itt társasházba élhettek, ahol sokkal több időt tölthetnek a szabadban, mint az előző lakhelyükön.

Sterling betegsége

2018-ban Sterling látása homályossá vált, az állatorvosok pedig komoly vizsgálatokat végeztek. A kutyust glaukómával, azaz zöldhályoggal diagnosztizálták. Ezek után 18 hónapon át küzdöttek azért, hogy megmentsék az állat látását, de sajnálatos módon nem jártak sikerrel. Sterling örökre elvesztette szeme világát.

Walker, az önkéntes vakvezető kutya

A megvakulás megtörténte után a másik mentett kutyus, Walker elkezdett különösen odafigyelni a barátjára. Olyannyira, hogy kapcsolatuk még szorosabbá vált. Azóta Walker mindenhová elkíséri Sterlinget, ahová csak menni akar, sőt még együtt is alszik vele. Így számos közös programot csinálnak: együtt sétálnak, együtt túráznak gazdáikkal, sőt néha még közösen futkároznak a szabadban. Walker nagyon odafigyel a barátjára és mindenhova vezeti, ha pedig valami váratlan dolog történne, azonnal figyelmezteti. Sterling így ismét teljes és kiegyensúlyozott életet élhet, köszönhetően legjobb barátjának.

kutya barátok kutya barátság vak kutyák vak kutyát vezet kutya vakvezető kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink