hirdetés

10+2 bátor kutyafajta, aki semmitől sem riad vissza: a németjuhász is köztük van

László Enikő

2022. május 1 - Képek: Getty Images Hungary

Bár minden kutya egyedi, a következőkben bemutatott fajták általában igen bátrak, és nem riadnak meg semmitől.

hirdetés

Azt, hogy egy kutya mennyire félős, elsősorban kölyökkori szocializációja befolyásolja, a fajtája csak másodlagos szempont. Azonban megfelelő háttérrel a következőkben bemutatott kutyák igen bátrak, és nem riadnak meg akármitől. Nézzük az Amerikai Kennel Klub listáját!

1. Német juhászkutya

Legyen szó bombák kiszagolásáról a hadsereg szolgálatában, vagy bűnözők elkapásáról a rendőrségnél, a német juhászkutyák sokak szerint a legbátrabbak az összes kutyafajta közül. Családi kedvencként boldogan felteszik az életüket arra, hogy védelmezzék szeretteiket.

2. Rottweiler

A gyakran félreértett fajta, a rottweiler normál körülmények között nem agresszív, inkább szerető és gyengéd házi kedvenc. Ennek ellenére nagyon védelmező, és nem fél semmitől, így a betörők egyik legrosszabb rémálma.

3. Dobermann

A dobermannban egyesül az erő, az intelligencia és a rettenthetetlenség, ezáltal az egyik legjobb védelmező. Ezenkívül nagyon érzékeny a hangokra, és természetéből fakadóan gyanakvó az idegenekkel szemben, ezért nagyszerű őrkutya.

4. Flandriai pásztorkutya

Hazájában, Belgiumban katonai kutyának használják, a flandriai pásztorkutya erős akaratú, így egyáltalán nem való kezdő gazdi számára. Ugyanez a tulajdonság teszi őt kemény védelmezővé, aki mindent megtesz tulajdonosai biztonsága érdekében.

5. Kanári-szigeteki kutya

Szerető és engedelmes, amikor gazdájával pihen, de a Kanári-szigeteki kutya teljesen más állattá válik, ha fenyegetik. Ő egy olyan fajta, aki hajlamos agresszív lenni, ha családját, portáját idegenek zavarják.

6. Pireneusi hegyikutya

A pireneusi hegyikutya annyira bátor, hogy a történelem során arra használták, hogy megvédje az állatállományt a vad farkasoktól. Manapság már családi házi kedvencként is tartják, és különösen jól kijön a gyerekekkel.

Még ma is sok pireneusi hegyikutya védelmezi az állatállományokat.

7. Malinois

Egy másik, a rendőrség és a katonaság által gyakran használt fajta, a belga malinois az egyik legrégebbi európai fajta. Rendkívül intelligens, fáradhatatlan és félelmet nem ismerő kutya, aki bármire hajlandó gazdája kedvéért.

8. Boerboel

A dél-afrikai masztiff néven is ismert boerboelt Dél-Afrikában használták tanyák őrzésére. Az egyik legerősebb kutyafajta, és nem fél semmitől.

9. Akita inu

Az akitát a királyi és nemesi háztartások őrzésére tenyésztették ki a feudális Japánban. Ma még mindig köztudott, hogy soha nem hátrálnak meg semmitől vagy senkitől, akiről úgy vélik, hogy veszélyt jelent a családjukra.

10. Bullmasztiff

Eredetileg a vadőrök használták orvvadászok leküzdésére és elfogására, a bullmasztiff azonban megőrizte bátor természetét, hogy megküzdjön azokkal, akik rosszat akarnak családjának. Mindaddig, amíg megfelelően szocializálják és nevelik, ragaszkodó családi kedvenc, egy igazi barátságos, védelmező óriás.

+ 2. A legbátrabb magyar fajták

Bár az AKC listáján nem szerepelnek, mindenképp érdemes megemlíteni, hogy magyar fajták közül a komondor és a kuvasz nem ismernek félelmet, és rendkívül bátor kutyák. Nemcsak nagy termetük, de jellemük is tiszteletet parancsol. Bármikor képesek megvédeni családjukat vagy a rájuk bízott állatállományt, és szinte semmitől sem riadnak meg. Erős, magabiztos jellemek, akik örökké hűségesek gazdájukhoz.

akita inu boerboel bullmasztiff dobermann flandriai pásztorkutya kanári-szigeteki kutya legbátrabb kutyafajták legbátrabb kutyák malinois német juhászkutya pireneusi hegyikutya rottweiler

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink