hirdetés

Ezt a minipacit mindenki elutasította: egy golden retriever vette a szárnyai alá

Hangai Lilla

2024. február 10 - Képek: Getty Images Hungary

Amikor Teddy a világra jött, annyira apró és törékeny volt, hogy alig hitték el róla a gondozói, hogy valóban egy ló. Ám ez már akkor sem állította meg őt; olyan volt, akár egy forró tűzgömb, tele élettel és energiával.

hirdetés

Így bimbózott ki az életre szóló barátság egy kutya és egy ló között.

Ilyen pici lovat még sosem láttak

Teddy anyukája, Eleanor már 19 éves elmúlt, amikor megérkezett egy aukcióról az R&R Ranchra, amely egy menedékhely miniatűr lovak számára. Nagy meglepetés érte a gondozóit, amikor 20 évesen egy aprócska csikónak adott életet. Teddy sokkal korábban érkezett a vártnál és olyan kicsike volt, hogy a gondozók hiába dolgoztak évek óta miniatűr lovakkal, hozzá hasonló csöppséget még soha nem láttak. Annak ellenére, hogy nagyon boldogok voltak Teddy érkezése miatt, megdöbbentő volt számukra, hogy valaki engedélyezte, hogy egy ilyen korban lévő szenior lovat pároztassanak.

Eleanor azonban fantasztikus anyukának bizonyult még ilyen idős korában is; óvó szeretettel vette körül kiscsikóját, a széltől is óvta. Ennek a féltő gondoskodásnak azonban sajnos meglett a böjtje is: menhely állatai közül bárki megpróbált megismerkedni az új jövevénnyel, annak Eleanor szinte a fejét vette. Senkit nem engedett Teddy közelébe, senkiben sem bízott. Ennek köszönhetően amikor a kis fickót kiengedték, hogy játsszon a többiekkel, egyetlen lakó sem mert hozzá közeledni. Ő pedig csak futott és futott apró patácskáin, hogy felkeltse a figyelmüket, mindhiába. Szívtépő látvány volt szemtanúja lenni ilyen fokú magánynak és reménynek egy időben. Tudták, hogy tenniük kellett valamit!

Ebben az angol nyelvű videóban láthatod a pici Teddyt és a mamáját:

Út az elfogadáshoz: egy kutya és egy ló barátsága

Összeismertették hát a kis Teddyt a ranch kutyáival, akik közül különösen Handsome-hoz fűzte különös kötelék. Ugyan ezek a kutyák elképesztően barátságosak és jólneveltek, és nincs olyan lélek kerek-e világon, aki ne szeretné Teddyt, mégis fantasztikus volt látni hogyan játszottak együtt és hogyan nyílt ki a kiscsikó számára a világ. És ami még ennél is csodálatosabb, hogy amiért a kutyák olyan jól érezték magukat a kis fickóval amit a menedék állatai is láttak, úgy ők is elkezdtek nyitni Teddy felé. Így ennek a kedves kis teremtésnek végre lettek barátai, és soha többé nem kellett magányosan rónia a köröket a kifutóban.

Hiába ragadozó a kutya és prédaállat a ló, a két faj között szövődő mélyebb kötelék egyáltalán nem ritka. Egy nemrégiben elkészült kutatásból kiderült, hogy amikor egy kutya és egy ló találkoznak, szinte azonnal elkezdik tükrözni a másik viselkedését és mimikáját, így megteremtve a szinkront. Az így létrejövő kapocs lehetővé teszi a két faj számára, hogy élvezzék a közös játékot, ami egyáltalán nem ütközik akadályokba, hiszen a játékstílusuk is nagyon hasonló.

Teddy ma már nagyfiú, és örömmel játszik mind a fajtársaival, mind Handsome-mal: 

Ha érdekel bővebben a tanulmány és a felfedezett megdöbbentő hasonlóságok, ide kattintva érheted el cikkünket.

barátság igaz történet kutya barátság lovak és kutyák megható kutyás történetek videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink