hirdetés

Hihetetlen fotókon egy kutya és egy bagoly barátsága

Hangai Lilla

2023. május 16 - Képek: Tanja Brandt Instagram

Ingo és Napóleon kapcsolata az egyik legvalószínűtlenebb, amit eddig láttunk, ez mégsem állítja meg őket abban, hogy legjobb barátok legyenek.

hirdetés

Az egyikük családjának komoly tekintélye van a bűnüldözés területén, a másikuk pedig a legkisebb és leggyengébb volt a 7 testvér közül. Így kapcsolódik hát a lágy és az erős, a határozott és a gyengéd, vagyis a kutya és a bagoly. Egy malinois és egy kuvik varázslatos kapcsolatát Tanja Brandt fotós örökíti meg.

A fotós szerint ebben rejlik a képek sikere

Ingo már egy éves korában minden parancsszót ismert és engedelmeskedett is nekik. Tanja úgy gondolja, hogy a fotóinak a sikere abban rejlik, hogy a blöki úgy viselkedik, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Soha nem került miatta sikamlós helyzetbe, mindig számíthat a fegyelmezettségére és a lojalitására. A pózoláshoz pedig még az olyan nüánsznyi utasításokat is értenie kell a „marad”, az „ül” és a „fekszik” mellett például, mint „fejet fel” vagy a „fejet le”.

Ez már kevésbé igaz a madarakra! Tanja ugyanis nemcsak Napóleonnal, de számos más madárral is szokott dolgozni. Elmesélte, hogy a „marad” parancsot már ők is értik, de a türelmük sokkal végesebb, így néhány beállítás után hagyja őket játszani és repülni, hogy a fotózás időtartama mindig élvezetes maradjon számukra.

A kutya és bagoly mégsem olyan különös páros?

Tanja szerint végeredményben a kis kuvik és a malinois kapcsolata nem is olyan zavarbaejtő. Hiszen míg az egyikük védelmező, a másikuk védelmezett. Napóleon nemcsak a legkisebb volt testvérei között, de ő volt az utolsó, aki kikelt a tojásból. Napokkal később, mint a többiek. A tenyésztő már azon gondolkodott, hogy kidobja a tojást, amikor Poldi erőre kapott és apró csőrével megrepesztette a meszes héját.

A fotós hölgy azt is elmesélte, hogy a két állat között létrejött bizalom egy teljesen új szinten van. Figyelik egymás minden rezdülését. Ingo elképesztően érzékenyen reagál a vad madarakra is, azonnal arrébb megy, ha úgy látja, hogy zavarja őket.

Van mit tanulnunk tőlük! Poldi és Ingo kalandjait Tanja Instagram profilján tudod követni. Egy-egy ilyen kép fel tudja dobni az egész napunkat!

aranyos kutyás képek bagoly kutya barátság barátságos kutya cuki képek kutyákról igaz történet kép különös kutya barátság kutyás képek malinois megható kutyás történetek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink