hirdetés

Az egyik kedvenc kutyakozmetikus YouTube csatornánk a Girl With The Dogs nemrégiben bemutatott egy blökit, akinek a szorongását nagymértékben oldja érzelmi támogatást nyújtó patkánya. Azt tudtuk, hogy a patkányok nagyon rossz PR-juk ellenére rendkívül okosak, szociálisak és ragaszkodók, de arról fogalmunk sem volt, hogy akár kutyákat is támogathatnak, ha nehézségeik adódnak.

hirdetés

Ha számodra is hihetetlennek hangzik a sztori elsőre, tarts velünk, bemutatjuk neked Sully és Benny történetét. Nemcsak szívmelengető, de arra is ösztönöz minket, hogy merjünk előítéletek nélkül közelíteni hihetetlennek tűnő helyzetekhez is, és soha ne ítéljük meg a könyvet a borítja alapján.

A kozmetikusnál a patkány sem maradhatott ki a habos fürdőből

Sully egy 10 hónapos ausztrál juhászkutya és border collie keverék, aki személyiségéből adódóan hajlamos a szorongásra, az idegeskedésre. Az olyan szituációk, mint például egy időpont a kutyakozmetikusnál nagyon könnyen még feszültebbé teheti az ilyen ebeket akkor is, ha már van tapasztalatuk abban, hogy semmilyen baj vagy bántódás nem éri majd őket. Ugyan nagyon fontos, hogy folyamatosan szocializáljuk ezeket az ebeket is, hiszen ha egyre többször tapasztalják, hogy a külvilág egy biztonságos hely, a szorongásuk is enyhülhet.

Azt azonban sosem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezek a helyzetek valószínűleg nem mennek majd simán, és egy kicsivel több segítségre lesz szükség, mint átlagos esetben. Így Sully gazdái úgy döntöttek, hogy igénybe veszik Benny segítségét a házon kívül is. Természetesen ő is kapott egy kellemes, habos fürdőt az esemény tiszteletére.

Mindig közel a biztonság

Nagyon izgalmas volt látni, ahogy Sully az elején még próbált megszökni és fél szemét mindig Bennyn kellett tartania, úgy a samponozásnál már sokkal nyugodtabb volt. Benny támogatása és a kozmetikus kedves, biztató szavai még a szorongó kutyust is lecsillapították.

De vannak trükkök, amelyek ezen kívül is segíthetnek. Ahogy egy kutyust megismertetünk a professzionális kozmetikázással, érdemes az első időkben az arcát szárazon hagyni. Így ugyanis ezt a területet nem kell megszárítani, ami hatalmas könnyebbséget jelenthet egy ideges, félős blöki számára. A folyamatos biztatás és a kedves, magasabb tartományban lévő szavak is sokat segíthetnek, meg persze a jutalomfalatok.

Ha rágcsálót szeretnél házi kedvencnek

A patkány szuper választás lehet, ugyanis a legbarátságosabbak, legintelligensebbek, és a legkevesebb esély van arra, hogy megharapjanak bárkit is. Meglepő lehet, de könnyed természetüknek köszönhetően gyerekes háztartásokba is ideálisak. Sőt, még trükköket is lehet velük tanítani és rá lehet szoktatni őket az alomra. Ellenben fontos szem előtt tartani, hogy hajlamosak többféle betegségre és az előbb felsorolt pozitív tulajdonságaik miatt nagyon sok odafigyelést igényelnek. Körülbelül 2-3 évet élnek és mindenképpen szükségük van egy társra, ami ideális esetben egy másik patkány. Látod, mi mondtuk, hogy érdemes lesz félretenni az előítéleteket, így ugyanis sosem tudtad volna meg, hogy nem csak a kutyák és a lovak lehetnek sikeres terápiás állatok.

Hasznos tipp, hogy érdemes tenyésztőtől beszerezni a kedvencet, ugyanis ilyen helyeken lehet megvásárolni a jó vérmérsékletű, egészséges állatokat.

ideges igaz történet kutyakozmetika megható kutyás történetek patkány patkány és kutya szorongás szorongó kutya terápiás állat terápiás állat hatásai terápiás patkány

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink