hirdetés

Nem mindennapi látvány: bárányfürdetés a kutyakozmetikában

Vermes Nikolett

2023. szeptember 15 - Fotó: GettyImages

Méghogy a kutyák nem kivételeznek. Ez a pásztorkutya mindenben előnyben részesíti gyapjas barátját, szemben más állatokkal. Még arról is gondoskodik, hogy kutyakozmetikushoz járjon a birka egy kis extra törődésért.

hirdetés

A ritka eseményre egy helyi nő lett figyelmes, aki hirtelen hatalmas port kavart a nagy felfedezéssel. Éppen egy kisállat kozmetika alblaka előtt sétált el az utcán, amikor látta, hogy nem is kutyát fürdet az ápoló, hanem egy bárány szépül épp a kutyakozmetikában. Nem hagyta szó nélkül a látottakat, és utána járt, hogyan kerülhetett egy bárány a kutyáknak fenntartott kádba.

Ott a helye a barátja mellett

A bárány kutyakozmetikai kezelést kapott, így került a kutyás zuhanyzóba, aminek az ismeretlen nő szemtanúja lett. Kiderült, hogy a bárány előtt négy kutya is kapott szakszerű kezelést, nevezetesen a birka „kutyatestvérei”. Franchesca, a bárány egyébként pici korában került a mostani családjához. A vadak elpusztították az anyját, ezután találtak rá az árva gidára és magukhoz vették a négy kutya mellé. A kutyusok befogadták, és miután ő is a falka része lett, neki is jár a havi egy szépészeti kezelés, ami láthatóan nincs ellenére.

Mindenhova elkíséri

Franchesca az egyik kutyussal különösen megtalálta a közös hangot, és már jó ideje elválaszthatatlanok, mindenhova együtt mennek, még kutyakozmetikushoz is. Éppen egy ilyen alkalomra lett figyelmes az a járókelő, aki azonnal világgá kürtölte a ritka barátságot. A két állat pedig büszkén pózol egymás mellett, elvégre nagyon harmonikus a kapcsolatunk.

 

Valóban ők a legjobb barátok

Nem véletlenül lett szállóige a “kutya az ember legjobb barátja” kijelentés. A kutyák valóban nagyon hűséges társai az embernek, vagy akár más állatoknak. Ennek evolúciós oka van, hiszen a háziasítás előtt sokáig falkában életek, így számukra ma is sokkal természetesebb, hogy erősen kötődnek egy másik élőlényhez, mintha egymaguk lennének. Tény, hogy ezeknek a barátságoknak rövid időn belül vége szakad, hiszen egy kutya élete közel egy évtized, azonban sosem szabad alul becsülni az évek alatt fennálló baráti kapcsolatot – legyen szó kutyáról és emberről vagy kutyáról és bárányról.

 

barátság barátságos kutya különös kutya barátság

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink