hirdetés

Ez a kutyus mindenhová magával viszi kedvenc plüssjátékát: csodás fotókon a megható barátság története

Hangai Lilla

2023. augusztus 6 - Képek: Gumbo Instagram

Gumbo egy segítő kutya, aki gazdija, Hanna életét teszi sokkal könnyebbé. Ám ez nem jelenti azt, hogy egy ilyen felelősségteljes és önzetlen jófiúnak ne lenne szüksége egy kis támogatásra. Gumbo Shrimp, a plüss játékkutya formájában találta meg a legjobb barátját és támogatóját.

hirdetés

A kutya kedvenc játéka igen fontos szerepet tölt be az életében; hasonlóképpen a gyerekekhez és kedvenc játékukhoz. Ismerd meg Gumbo és Shrimp történetét!

Gumbo és Shrimp vagy Shrimp Gumbo?

Mielőtt belevágnánk a történetbe, először még szeretnénk kitérni kicsit a névválasztásra, ami elképesztően ötletes. A gumbo ugyanis egy louisianai fűszeres egytálétel, amit kolbászból, zöldségekből és garnélarákból, vagyis shrimpből készítenek. Ennivaló! (Ha tehetitek, az ételt is próbáljátok ki, mi nagyon kedveljük.)

Gumbo, a golden retriever szó szerint mindenhová magával viszi a hozzá megszólalási hasonlító plüss kutyusát. A mindenhová azt jelenti, hogy sétákra, kirándulásokra, közösségi programokra, strandra és a bevásárláshoz is. És ha ez még nem lenne elég, igazán szeret vele büszkélkedni is. Mindenkinek! Bárkinek. Rendszeresen odaviszi kis barátját idegeneknek, hogy azok is megcsodálhassák.

Shrimp egy Ikeás plüsskutya, akit Hannah hirtelen felindulásból vett meg; magának. Aztán egyszer csak arra lett figyelmes, hogy hazaérkezve Gumbo Shrimppel játszik vagy csak egyszerűen a szájában tartja. Hannah vette a célzást és úgy döntött, hogy hagyja, hogy az újdonsült barátok háborítatlanul élvezhessék egymás társaságát.

Megtörtént a tragédia: egyszer megfeledkeztek Shrimpről

Az egyik kirándulás alkalmával sajnos megfeledkeztek a plüssről; vagyis egészen pontosan a kirándulás helyszínén felejtették. Már egy órányi útra voltak, éppen tartottak hazafelé, amikor feltűnt a veszteség. Hanna egy percig sem gondolkodott; megfordultak és visszatértek a helyszínre. Óriási volt az öröm, a kutyus ugyanis ott volt, ahol valószínűleg felejtették és türelmetlenül várta kis társának megérkezésére. Gumbo öröme határtalan volt,
Shrimp ugyanis tagja a családnak. Még a karácsonyi üdvözlőlapon is rajta volt. Ők hárman elválaszthatatlanok, ott vannak egymásnak, jóban és rosszban is.

A kutya kedvenc játéka – valóban létezik ilyen?

Igen, valóban van szinte az összes kutyának kedvenc játéka. Az azonban, hogy mit talál vonzónak, teljes mértékben a személyiségétől függ. Lehet ez labda, plüss játék, sípoló gumifigura, egy kötéldarab vagy bármilyen random háztartási tárgy. A személyiség mellett erre a hozzájuk rendkívül közel álló tárgyra általában jellemző az is, hogy emlékezteti a blökit a kölyökkutyákra. Mondhatjuk, hogy szinte „babáznak” ezekkel a tárgyakkal, akárcsak az embergyerekek a számukra készült babákkal, figurákkal. Anyáskodnak fölöttük, így alakul ki a mély kötődés.

Ezért nagyon fontos, hogy ha egyértelműen látszik, hogy kedvenced mely játékához ragaszkodik különösen, ne tiltsd el tőle és ne vedd el tőle. Sőt, ha megtehetitek vagy igényli négylábú barátod, vigyétek magatokkal ahová csak tudjátok! Hatalmas örömöt okozol ezzel neki és a komfortérzete is nő tőle idegen vagy stresszes szituációkban.

golden retriever igaz történet instagram kutya kedvence megható kutyás történetek segítő kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink