hirdetés

Exkatona nevel terápiás kutyát: Ellie mindenben hű társa, és még ebben is segíti

Hangai Lilla

2022. december 26 - Képek: Golden Retriever Life Instagram

Ellie és Kevin küldetésének tekinti, hogy mosolyt csaljanak az arcokra. Ez a fenséges golden retriever egy terápiás kutya, aki rengeteg különböző helyen önkénteskedik, beleértve a kórházakat és az iskolákat. Segít a gyerekeknek megtanulni olvasni és fejleszteni az íráskészséget is.

hirdetés

2020-ban Kevin úgy döntött, hogy létrehoz egy TikTok fiókot Ellie számára, miután önkéntes munkájukat a koronavírus járvány miatt kénytelenek voltak felfüggeszteni. Nem telt sok időbe, és Ellie karizmája 1,5 millió embert vonzott be. Az Instagramon már több mint 600 ezer követőjük van, így mindenki kiválaszthatja a számára legszimpatikusabb felületet.

Minden Zac-kel kezdődött, a szolgálati kutyával

Kevin az Egyesül Államok hadseregénél szolgált helikopterpilótaként. Afganisztánban az egységét egy Zac nevű szolgálati kutya kísérte. Zac nemcsak a katonák nem túl könnyű mindennapjaiba csempészett egy kis jókedvet, de szolgálatot is teljesített, többször repült helikopterrel is; természetesen speciális fül- és szemvédőt viselve. Kevin nagyon hamar felismerte, hogy egy kutya társasága mekkora ajándék, így amikor leszerelt, a feleségével elhatározták, hogy ők is a köz szolgálatába állnak egy négylábúval karöltve.

Ellie 8 hetes kiskutyaként érkezett a családba egy georgiai tenyésztőtől. Kevin elmondta, hogy azért választották éppen azt a tenyésztőt, mert híres intelligens és könnyen képezhető kutyáiról. Ellie anyukája terápiás eb, apukája pedig kutató-mentő kutya.

A pár azért választotta a golden retrievert, mert mindketten ilyen típusú kutyákkal nőttek fel. Kevin családja gyerekkorában labrador retrievereket tartott, felesége családja pedig golden retrievereket. Végül mindketten nagyon hálásak, hogy a goldie-nél maradtak, Ellie-nél alkalmasabb blökit el sem tudnának képzelni a feladatra. Egy kiapadhatatlan szeretettel teli, megbízható, intelligens hölgy ő; nagyon élvezi a tréninget, az önkénteskedést, az úszást és az utazást.

Egy kutya tökéletes napja

Ellie napi rutinját mi is megirigyeltük! Kevin elárulta, hogy a kutyus nagy rajongója a szunyókálásnak, amit nem is csodálunk ennyi különös inger és feladat mellett. Amikor reggel felébred, első dolga, hogy körbeszaglássza az udvart és engedelmeskedjen a természet hívó szavának. Aztán következik a bőséges reggeli, hiszen sok energiára van szüksége. Aztán, hogy biztosan maradjon energiája délután is, délig alszik még egy keveset. A nap hátralévő részét sétálással indítja, aztán biztos, ami biztos alapon újra szunyókál picit. A vacsoraidőt már nagyon türelmetlenül várja, ugyanis nagyon meg lehet éhezni ebben a rengeteg szundizásban. A vacsorát követően pedig egészen lefekvésig játszik, hogy megfelelően hasznosuljanak a kalóriák.

Ellie lerántja a leplet a szolgálati kutya és a terápiás eb közötti különbségekről is

Sokan nincsenek tisztában mi a különbség a kettő között, ami nem a tudatlanságnak köszönhető, hanem inkább annak, hogy nem beszélünk erről eleget. Laikus kifejezéssel élve a szolgálati kutyák a felvezetőjükért, a terápiás kutyák másokért tevékenykednek. A szolgálati kutyákat speciális feladatok elvégzésére képezik ki, hogy segítsenek egy például egy fogyatékkal élő személyen. A terápiás kutyákat viszont arra képezték ki, hogy szeretetet, kényelmet és támogatást nyújtsanak azoknak, akik rászorulnak.

Ellie és Kevin terápiás csapatként elősegíti mások fizikai, érzelmi és szociális jólétét négylábú állatok által létrehozott interakciók segítségével. A hatást nehéz számszerűsíteni, de hihetetlenül kifizetődő. Például egyszer meglátogattak egy pácienst, aki nemrégiben agyvérzésen esett át. A beteg felesége hirtelen féktelenül sírni kezdett. Amikor megkérdezte Kevin, hogy mi a baj, a hölgy ezt válaszolta: Ezek boldog könnyek. A férjem eddig csak mosolygott, és ez az első alkalom, hogy megmozdult az agyvérzése óta.

ellie és kevin bubolz golden retriever igaz történet instagram kiképzés labrador retriever szolgálati kutya terápiás kutya terápiás kutya hatása terápiás kutyák katonáknak tiktok

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink