hirdetés

Jimmy Chipolata, a tacsi története: így vált terápiás kutyából divatikonná

Ferenczi Deborah

2023. február 23 - Kép: Getty Images Hungary

A Nottinhgam Trent Egyetem (NTU) a hallgatók visszajelzései alapján az Egyesült Királyság első 20 egyeteme között található a Complete University Guide 2021-es rangsorában. Nem kizárólag azért kiváló egyetem, mert elvégzése után garantált a jó elhelyezkedés, hanem azért is, mert a diákok mentális egészségére is nagyon nagy hangsúlyt tesz az adott oktatási intézmény. Ebből az okból kifolyólag nem csupán pszichológusokkal működik együtt az egyetem, hanem Jimmy Chipolata, a legendás tacskó személyében saját terápiás kutyája is van az iskolának.

hirdetés

Jimmy Chipolata nem csupán arról vált híressé, hogy elsőként lett egy igazán neves egyetem terápiás kutyája, hanem zseniális Instragam-fiókjával és ikonikusan divatos ruháival is belopta magát mind az emberek, mind a divatvilág szívébe.

Jimmy Chipolata, az NTU terápiás kutyája

Aki volt egyetemista, az pontosan tudja, hogy mekkora stresszel tud járni a vizsgaidőszak teljes kálváriája. Éppen ezért találta ki az NTU, hogy egy terápiás kutyát alkalmaznak a diákok nehéz ídőszakokban való segítésére. Debra Easter, a terápiás tacsi gazdája úgy tartja, hogy rendkívül sokat segít a kutyus a stresszes tanulóknak. Ugyanis, amikor a diákok nem érzik jól magukat vagy nagyon izgulnak egy vizsga, esetleg egy komolyabb prezentáció előtt, megkeresik Jimmyt, aki segít nekik megnyugodni, és felvidítja őket.

Nagyon sok olyan diákkal találkozunk, akinek hiányzik otthoni háziállata, és stressznek van kitéve az iskolai hajtás és vizsgák miatt, de Jimmy megnyugtatja

– mesélte Debra, aki meg van győződve arról, hogy a legtöbb iskolában szükség lenne ehhez hasonló módszerekre.

Jimmy, a divatikon

Amellett, hogy Jimmynek töretlen sikere van terápiás kutyaként, a gazdája még egy saját ruhakollekciót is tervezett számára. A kis divatikonnak immár több mint 4000 követője van Instagramon. Sőt, egyedi stílusára, még a Vouge magazin is felfigyelt, és le is hozta a stílusos tacskót. Ennek köszönhetően az emberiség még szélesebb rétege ismerhette meg a kutyát.

Amióta Jimmy az egyedi ruháinak köszönhetően töretlen népszerűségnek örvend, egyre több iskolába hívják, hogy gazdájával egyetemben segítsenek az ottani diákoknak átjutni a mentálisan nehezebb időszakokon. A terápiás hatása vitathatatlan. A tanulók megnyugodnak a jelenlétében, és többé nem a stresszre koncentrálnak, hanem a kutyus jelenlétére, aki feltölti őket szerethető személyiségével. Így akár egy rövid érintkezés során is, de sokkal jobb mentális állapotban térnek vissza a tanulmányaikhoz.

Annyi bizonyos, hogy aki egyszer is találkozott a népszerű tacskóval, az nem fogja őt elfeledni. Nem csupán egyedi tervezésű ruháinak köszönhetően, hanem különleges terápiás készségei folytán is, mára talán a legnépszerűbb, és egyben legismertebb terápiás kutya a világon.

divatkutyák híres kutya instagram kutya divat kutyaruha tacskó terápiás kutya terápiás kutya hatása

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink