hirdetés

Így válassz tökéletes lelki társat: 5 kutyafajta, amelyik erős érzelmi támogatást nyújt

Szénási Szimonetta, 2022. augusztus 4 - Képek: Getty Images Hungary

A kutya több, mint háziállat: családtag és barát is egyben, aki bizony még az érzelmeinkre is hatással van. Az alábbi öt fajta igazi lelki társ lehet.

hirdetés

Kutyát választani komoly döntés. Olyan tényezőket kell figyelembe venni, mint a lakhatási körülmények, a munkaidő-szabadidő aránya, a fizikai aktivitás, és még sorolhatnánk. Mindezek mellett azonban az is mérvadó, milyen habitusú négylábút szeretnénk. Ha arra vágyunk, hogy kedvencünk az érzelmeinket is pozitív irányba befolyásolja, az alábbi öt fajta tökéletes lesz!

1.) Golden retriever

A golden retrieverek energikusak, szeretetteljesek és megnyugtatóak. Rendkívül hűségesek, nagyon erősen kötődnek a gazdáikhoz. Emiatt terápiás kutyának is kiválók. Engedelmesek, első kutyának is ideálisak. Igazán vidám természetűek, a jókedvük a környezetükre is hamar átragad.

2.) Labrador retriever

A labrador retriever szintén hűséges fajta. Nagyon szereti a társaságot, imádja megmutatni magát közönség előtt, és jól képezhető. Nagy a mozgásigénye, lelkesen futkározik a szabadban, ezzel pedig gazdáit is aktív életmódra szoktatja.

3.) Uszkár

Az uszkárok született előadóművészek. Régen a szórakoztatóipar négylábú sztárjai voltak, és ma is sok cirkusz állandó fellépői, hála gyors észjárásuknak és atletikus alkatuknak. Kiemelkedő intelligenciájuk miatt sokan a világ legokosabb kutyájának tartják őket. Imádnak a gazdájuk közelében lenni, emellett társasági lények, és jól alkalmazkodnak a környezetükhöz. A gyerekekkel is jól kijönnek, igazi játszótársak. Az uszkár érzékeny, életvidám kutya, szereti, ha sokat foglalkoznak vele. Könnyen kezelhető és szófogadó. Barátságos jelleme miatt gyakran alkalmazzák terápiás vagy segítő kutyaként.

4.) Yorkshire terrier

A yorkik nagyon intelligensek, jól olvassák gazdájuk nonverbális jeleit, és könnyen ráhangolódnak annak érzelmeire. Jó természetüknek köszönhetően bármikor képesek felvidítani a gazdit. Szórakoztató kis jószágok, játékosak, és könnyen tanulnak.

5.) Pembroke walesi corgik

A corgik barátságos, érzékeny, intelligens és szeretetteljes társak. Nagyon türelmesek a gyerekekkel, emellett viccesesek is, így szórakoztató velük az együttélés.

Neked melyikük szimpatikus igazán? Akárhogy is választasz (esetleg már meg is tetted), ne feledd, egy életre felelős leszel négylábú barátodért!

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon