hirdetés

10 dolog, amit a kutyád tanít meg neked az életről: éld meg a pillanatot

Ferenczi Deborah

2022. február 19 - Képek: Getty Images Hungary

A kutyatartás az önzetlen szeretetnek talán a legszebb manifesztálódása, hiszen az ebek rajongása és hűsége páratlan a világon. De nem csak ezt érdemes tőlük eltanulni. Számos olyan alapvető bölcsesség van, amelyet jó ötlet elsajátítani az ő hozzáállásukból és életfelfogásukból.

hirdetés

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 dolgot, amit a kutyád taníthat meg neked arról, hogy mi is az, ami igazán fontos az életben.

1. Élj a pillanatban

Bár a kutyák emlékeznek olyan dolgokra, mint hogy merre laknak, vagy mi a kedvenc ételük, mégsem a múlttal vagy a jövővel foglalkoznak. Mindig a jelen pillanatnak élnek. A múlt elmúlt; nem tudsz mit tenni ellene. A jövő ismeretlen. Az egyetlen dolog, amit igazán élvezhetsz és befolyásolhatsz, az a jelen pillanat.

2. A félelmet szeretettel lehet legyőzni

Rengeteg történet szól ijesztő, agresszív ebekről, akik kedves, szelíd kutyákká változtak, miután szerető környezetbe kerültek. A kutyák a szeretet segítségével le tudják győzni félelmeiket és bizonytalanságukat, ahogy az emberek is. Az első lépés mindig az, hogy szeressük önmagunkat. Ha a félelmet és az önkritikát felcseréled önbizalommal, függetlenül attól, hogy milyen helyzetben vagy, az élet könnyebbé válik.

3. Ne tarts haragot

A harag egy másik ember iránt érzett folytonos neheztelés. Ez az elménkből ered. Valószínűleg az ember az egyetlen faj, amely képes erre. Egy kutya soha nem fog haragudni rád, mert tegnap este nem adtál neki finomságot vacsora után. A haragtartás érzelmileg lenehezít, és megakadályozza, hogy előrelépj az életben. Engedd el a haragot, és teremtsd meg a saját személyes szabadságod.

4. Játssz minden nap

A kutyák szeretnek játszani, ami általában sok mozgással jár, legyen szó futásról, üldözésről vagy ugrásról. Ez jó emlékeztető számunkra, hogy mindennap játsszunk és mozgassuk meg a testünket. A játék megnyitja elmét és szellemet mindenféle új ötlet és a kreativitás előtt. Ez egy szükséges szünet az állandó, 24 órás munkakörnyezetből. A kutyák valójában okot adnak arra, hogy kiszállj a mókuskerékből és sétálj, túrázz, fuss, biciklizz vagy akár görkorcsolyázz.

5. Ugrálj az örömtől, ha boldog vagy

Láttál már kutyát, aki körbe-körbe kering, vagy fel-alá ugrál attól a gondolattól, hogy csemegét szerez vagy labdát kerget? Nem lenne mókás, ha mindannyian ugrálhatnánk, amikor izgatottak vagyunk valami miatt? Olyan gyorsan éljük az életünket, hogy gyakran elfelejtünk izgulni és megünnepelni a jót, mert már a következő feladaton jár az eszünk. Csodálatos világban élünk, ahol minden nap felkel a Nap, nyílnak a virágok és változnak az évszakok. Sok minden van, ami örömöt okoz, éld meg ezeket!

6. Fogadd el magad

El tudod képzelni, hogy egy terrier azt kívánja, bárcsak egy boxer vagy egy uszkár lenne, aki irigy egy collie sörényére, vagy egy mopsz egy agár orrára vágyik? Mi, emberek sok időt töltünk azzal, hogy úgy nézzünk ki, mint valaki másnak a tökéletes változata, ahelyett, hogy szeretnénk egyedi vonásainkat és igen, egyedi problémáinkat. Milyen unalmas lenne, ha minden kutya (vagy minden ember) egyformán nézne ki és viselkedne! Szeress magadban mindent – ​​a jót, a rosszat egyaránt.

7. Élvezd az utazást

Amikor a kutyák autózni mennek, kidugják a fejüket az ablakon, szagolják a levegőt, és érzik a szelet a szőrükön. Nem érdekli őket, hova mennek. Csak élvezik az utazást. Noha nagyszerű dolog célokat kitűzni, gyakran elfelejtjük, hogy az utazás a legfontosabb. Ha túlságosan ragaszkodunk az eredményhez, frusztrációra, depresszióra vagy akár haragra számíthatunk, ha nem teljesülnek pontos elvárásaink. Ha legközelebb célt tűzöl ki, légy nyitott más lehetőségekre, és élvezd az izgalom, a kreativitás, a szórakozás és az utazás minden pillanatát.

8. Igyál sok vizet és egyél mértékkel

A kutyák ösztönösen tudják, mikor van szüksége a testüknek vízre. Sőt általában abbahagyják az evést, amikor jóllaknak, és nem esznek semmit, ami mérgezőnek tűnik számukra. Ez jó emlékeztető számunkra, hogy maradjunk hidratáltak, igyunk, ha szomjasak vagyunk, és mértékkel együnk akkor is, ha éhesek vagyunk.

9. Légy hűséges és megbízható

A kutyák alapvetően társas lények. Ragaszkodnak a családjukhoz. Játszanak és szeretik a társaikat, sőt meg is védik őket. Ez nagyszerű emlékeztető mindannyiunk számára, hogy legyünk lelkiismeretes tagjai az emberi társadalomnak. Itt érvényes az aranyszabály, hogy úgy bánj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak. Legyél hűséges és megbízható barát, szerető, testvér, partner vagy szülő, aki sok szempontból gazdagítja mások életét.

10. Szeress feltétel nélkül

A kutyák feltétel nélkül szeretnek téged. A farkukat csóválják, amikor meglátnak, függetlenül attól, hogy milyen hangulatban vagy. Még akkor is puszikat akarnak adni neked, ha az imént kiabáltál velük. És azonnal megbocsátanak neked, akárhogyan is viselkedsz. Másokat feltétel nélkül szeretni nehéz feladat, de ez az, ami biztosan jobb hellyé tenné a világot, ha mindannyian megpróbálnánk.

boldog a kutya kutya tanít az életről ragaszkodik a kutya szeret a kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!