hirdetés

10 dolog, amit minden kutya imád: nem csak a hasvakargatás a kedvencük

Ferenczi Deborah

2022. szeptember 6 - Képek: Getty Images Hungary

A te kutyád is imád veled aludni, vagy szeret megajándékozni, amikor hazaérsz egy hosszú nap után? Ezzel nem vagy egyedül, számos dolog létezik a világon, ami különlegesen boldoggá teheti kedvenced életét.

hirdetés

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 olyan dolgot, amelyek garantáltan a kutyák kedvenc tevékenységei közé tartoznak.

1. Imádják elvenni a cuccaidat

Azt hiszem a legkevésbé sem meglepő, hogy egyszerűen mindent, de tényleg MNDENT imádnak, ami a tiéd. Ennek az oka abban keresendő, hogy amikor nem vagy velük, akkor is szeretnék érezni a közelségedet, így gyakran előfordulhat, hogy ellopják egy pólódat, cipődet, zoknidat, aminek olyan illata van, mint neked. Így úgy érzik, mintha mindig velük lennél.

2. Egyedül szeretnek étkezni

Ez valójában sok gazdi számára meglepő lehet, hiszen a legtöbben azt gondolnák, hogy minden egyes pillanatot meg akar velük osztani a kutyusuk. Nos, ez nagyrészt igaz is, azonban az étkezés ez alól kivételnek számít.

3. Szeretnek mindig a közeledben lenni

Ezért követ kedvenced szinte mindenhova, és ezért keresi folyton a társaságod. Sőt, ezért alakulhat ki gyakran féltékenység is más emberek, vagy éppen állatok irányába. Ugyanis legszívesebben csak azt akarnák, hogy minden egyes percedben rájuk koncentrálj.

4. Nagyon szeretnek tévézni

Meglepő, de nagyon szeretnek tévézni is az ebek, ugyanis ez kifejezetten élvezetes lehet számukra. Nyilván nem azt állítjuk, hogy hasonlóképpen függővé válhatnak egy-egy sorozattól, de annyi bizonyos, hogy őket is le tudja kötni a folyamatos történés, ami a képernyőn zajlik. Nem véletlen, hogy már vannak kifejezetten olyan műsorok is, melyek kutyák számára lettek legyártva.

5.  A szennyesben való fetrengés a kedvenc tevékenységeik egyike

Igen, ezt biztosan te is tapasztaltad már. A kutyusok nagyon szeretnek meghemperegni a koszos ruhákban (s olykor a tisztákban is), főleg akkor, ha azoknak olyan illatuk van, mint neked.

6. Szeretnek úszni

A legtöbb kutya nagyon szeret egy nagyot csobbanni, különösen a nagy hőségben. Ilyenkor le tudja hűteni felhevült testét, de ez még nem az egyetlen indok. Nem feltétlenül kell nagy meleg ahhoz, hogy a kutyád szívesen ússzon egyet a közeli patakban, a legtöbb blöki kifejezetten szereti ezt a fajta testmozgást. Pláne ha még van is mire vadászni a vízben!

7. A kellemes muzsikát is kedvelik

Számos kutatás készült arról, hogy milyen jótékony hatása van a zenének az ebekre. Ez kiváltképpen igaz a komolyzenére, illetve a meditációs hangokra, melyek képesek megnyugtatni a szorongó állatot. A legtöbb muzsika nem csupán érzelmi, de érzékszervi szinten is stimulálja őket.

8. Szeretik a produktivitást

Az ebek kifejezetten kedvelik azt, ha elérik a céljaikat. Szeretnek mozogni, sétálni, feladatokat végrehajtani, vagyis mindent imádnak, ami folyamatosan pörgésben tartja őket.

9. Kalandozni szeretnének

A legtöbb kutya szereti, ha valami változatosság vagy kaland történik az életében. Imádnak új helyeket felfedezni, a gazdijukkal utazni, és világot látni.

10. Veled a legjobb aludni

Végezetül pedig, amit a világon a legjobban szeretnek, az az, ha szorosan összebújhatnak a gazdijukkal, és együtt aludhatnak el egy hosszú nap után. Nincs is számukra nagyobb kifejezése a bizalomnak, ha nem csak a hasukat hagyják vakarni, de még az éjszakát is veled töltik.

dolgok amiket szeret a kutya hogyan szeret a kutya kutya ragaszkodása ragaszkodik a kutya szeret a kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!