hirdetés

5 jel, amiből tudhatod, hogy a kutyád téged imád a legjobban

Ferenczi Deborah

2023. május 6 - Képek: Getty Images Hungary

Bármennyire is furcsa, bizony a kutyusodnak is vannak olyan személyek, akik nagyobb prioritást élveznek, mint mások. Általában ez az, aki a legtöbbet foglalkozott vele kiskorában, ugyanis a kezdetekkor mélyül el leginkább a kötődés a kutya és az ember között. Azonban nem csak ez játszik szeretet ebben a folyamatban. Kíváncsi vagy arra, hogy te vagy-e a kutyusod kedvence? Cikkünkből kiderül milyen jelek utalnak arra, hogy téged kedvel a legjobban.

hirdetés

Még azok is, akik ezer százalékig biztosak benne, hogy a kutyájuk őt szereti a legjobban, néha kicsit elbizonytalanodhatnak. Azonban az alábbiakban megmutatjuk azokat a szempontokat, ami alapján el tudod dönteni, hogy valóban te vagy-e a kutya kedvence, vagy inkább mást preferál a családból.

1. Állandóan keresi a szemkontaktust

Amennyiben kutyusod folyton keresi veled a szemkontaktust, akkor szinte teljesen biztos lehetsz abban, hogy téged nagyon szeret, és állandóan veled akar kommunikálni. Érdemes megfigyelned azt, hogy másoknak mennyire gyakran keresi az eb a tekintetét, és ha inkább a tiédet részesíti előnyben, akkor valószínűleg te vagy a kedvence.

2. Farok csóválás

Fontos tudni, hogy egyáltalán nem mindegy az, hogy a kutya melyik irányba csóválja a farkát. Abban az esetben, ha inkább jobbra csóválja, akkor az azt jelenti, hogy nagyon boldog, hogy lát téged. Ellenben, ha inkább balra csóválja, akkor pedig az szorongást, esetleg irritációt jelez. Így, ha legközelebb kíváncsi vagy arra, hogy a kutyusod boldog-e mikor meglát téged, akkor figyeld meg, hogy mennyire csóválja a farkát.

3. Sokszor keres téged

Ha még séta közben is, mikor egyébként számos izgalom van, ami elvonhatja a figyelmét, akkor is téged keres, ha éppen nem vagy a közvetlen közelében, az jó jel. Akkor valószínűleg imádja a társaságodat és mindig maga mellett akar tudni téged. Ez hasonlóképpen igaz arra, ha például otthon vagytok, és azt veszed észre, hogy gyakran keresi a tekinteted, vagy utánad jön. Ez mind arra utal, hogy egyszerűen imád téged, szóval nagy eséllyel te vagy a kutya kedvence.

4. Ha te vagy az első, akihez oda rohannak, ha hazaértek

Ahhoz, hogy megtudd azt, hogy pontosan kit szeret a legjobban a kutyusod, az egyik legjobb mód, ha megfigyeled azt, hogy ha egyszerre értek haza, akkor kit üdvözöl elsőként. Amennyiben hozzád rohan oda először, akkor kérdés sincs, hogy téged szeret a lehető legjobban. Ha pedig ilyenkor még valami ajándékot is visz neked, akkor aztán semmi kétséged nem maradhat afelől, hogy te vagy a kedvence.

5. Képes megnyugodni melletted

Végezetül érdemes megfigyelned azt, hogy milyen gyorsan nyugszik meg melletted. Ugyanis, hatalmas bizalomról árulkodik az, ha csak hozzád bújik, és melletted alszik el. Ha te jelented számára a biztos pontot, a biztonságot, és a szeretetet annál nincsen nagyobb ajándék, és egyértelműen arról árulkodik, hogy tényleg te vagy a kedvence a családból. Ez kiváltképpen igaz, ha állandóan ellopja a cuccaidat és azokhoz bújik. Ilyenkor még akkor is keresi a kapcsolatot veled, mikor távol vagy. Innen is lehet tudni, hogy te vagy a kedvence a családban.

boldog a kutya kutya kedvence kutya szeret ragaszkodik a kutya szeret a kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!