hirdetés

10 csodaszép kutyafajtát mutatunk: ezeknek az ebeknek nemcsak a jelleme, de megjelenése is levesz a lábadról

Tóth Eszter

2022. június 18 - Képek: Getty Images Hungary

Bár minden eb (legyen az fajtatiszta vagy keverék) egyedi és gyönyörű, összeállítottunk egy listát azokról, akik különösen szépek. Íme tíz népszerű kutyafajta, ha számodra a külső is fontos!

hirdetés

Sokan több szempontot is figyelembe vesznek kedvencük kiválasztásánál, és gyakran ilyen a szépség is. Bár ez a paraméter nagyon szubjektív, néhány gazdi számára mégis elengedhetetlen. Nézzük, kik felelnek meg ennek a kritériumnak is.

1. Ausztrál juhászkutya

Az ausztrál juhászkutya a világ egyik legszebb házi kedvence. Fizikai szépségét főleg szőrének tulajdonítják. Kitartásáról, magas intelligenciájáról és tanulékonyságáról is ismert. Engedelmes és ragaszkodó kedvenc, azonban csak olyan gazdának ajánlott, aki magas energiaszintjét kezelni tudja. Ugyanis ennek az ebnek sok mozgásra és esze megdolgoztatására is szüksége van.

2. Pomerániai törpespicc

A pomerániai törpespicc fontos helyet foglal el a legszebb kutyák oly hosszú rangsorában. Vastag, selymes bundájának textúrája kerekíti testét. Kis fejével és szép szemeivel körülbelül 3-6 kg-ot nyom. Nagyon engedelmes, de kíváncsi is, így szívesen elkíséri gazdáját, az bárhová is megy. Gyakori ápolást igényel, hogy megőrizze szőre tisztaságát.

3. Szamojéd

A szamojéd egy skandináv eredetű kutya, amelyet leggyakrabban hófehér szőre miatt vesznek észre. Kifogástalan, bő bundája van, amely tekintélyes megjelenést kölcsönöz neki. Kemény és kivételesen sportos testű szánhúzó kutyának számít. Gazdájával nagyon társaságkedvelő, habár néha kissé makacs.

4. Perzsa agár

A perzsa agár az egyik legrégebbi kutyafajta. Hosszúkás fejjel rendelkezik, amely impozáns megjelenést kölcsönöz neki. Ezt az állatot nagyon gyorsan felismerik kissé sajátos szőréről: a testén lévő szőrzet rövidebb, mint a fülén és a farkán. Nyugodt és gyengéd, de kiváló vadász, aki nagyon gyorsan képes futni.

5. Csehszlovák farkaskutya

A legszebb kutyák rangsorában a csehszlovák farkaskutya is sokszor szerepel. Ez a fajta a kárpáti farkas és a németjuhász keresztezéséből származik. Jellemzőit tehát ettől a két fajtól örökli. Egy magával ragadó, elegáns, nagytestű állat fejlett hallással. Tenyésztése különleges készségeket igényel, de ennek ellenére ez az állat igazi védelmező, aki nagyon hűséges gazdájához.

6. Shar pei

A shar pei egy kínai eredetű fajta. Egykor harci kutyaként használták, ami különösen Kínában és általában Ázsiában tette népszerűvé. Ismert egész testét lefedő ráncairól. A legnyugodtabb kutyák családjába tartozik. Társaságkedvelő és kedves, mégis néha nagyon hevesnek tűnhet, főleg, ha valami izgalomba hozza.

7. Szibériai husky

Lenyűgöző és kemény testfelépítése, különleges pofája a legszebb kutyák közé emeli. Szeret a gazdájával játszani, nagyon aktív, munkára mindig kész. Intenzív, napi szintű sporttevékenység szükséges ahhoz, hogy jól érezze magát. Ragadozó ösztönei és nagyfokú önállósága miatt azonban a szibériai husky makacs lehet.

8. Golden retriever

Nagyon népszerű kutyafajta, lehetetlen ellenállni neki. Aranyszínű bundája és harmonikus teste iránt mindenki csodálattal bír. A golden retriever úszásban is jeleskedik, de számos más területen is kitűnhet. Különösen sokszor alkalmazzák terápiás vagy segítőkutyaként, például vakvezetésre.

9. Akita inu

Gyakran a derű és a szelídség érzését mutatja ez az élő plüssfigura, az akita inu. Megjelenésével azonban sokakat megtéveszt, hiszen nagyon ragaszkodik gazdájához, idegenekkel viszont hideg és elővigyázatos.

10. Dalmata

Könnyen felismerhető a fehér szőrén található fekete foltokról, mely alatt izmos testtel és erős karakterrel rendelkezik. Az egyik legempatikusabb fajta, ugyanakkor nagyon bátor is. Fizikai formájának megőrzéséhez etetésére kiemelt figyelmet kell fordítani.

akita inu ausztrál juhászkutya csehszlovák farkaskutya dalmata golden retriever különleges kutyák kutyafajták perzsa agár pomerániai törpespicc shar pei szamojéd szibériai husky

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink