hirdetés

Legjobb barátainktól nem várunk mást, csupán gyengéd szeretetet. A 24 éves Erin Wilson csodálatos kedvence azonban életét adta a gazdájáért.

hirdetés

Erin éppen csak megállt egy út menti piknikezőhely közelében, hogy az onnan induló ösvényen lesétáljon a Trinity folyó felé, amikor zajt hallotta az egyik bokorból. Az életmentő kutyák félelem nélkül szállnak szembe bármivel, ami a gazda életét fenyegti; ismerd meg Eva történetét.

Egy percig sem habozott, az ellenségre vetette magát

„Éppen lefelé sétáltam az ösvényen, a kutya futott előttem. Megfordultam és egy nagymacska morgott rám és felém csapott. Először azt sem tudtam mi történik pontosan. Azt hiszem sikítottam és Evát hívtam, ő pedig rohant is felém. Pár másodpercig dulakodtak, de a puma elég gyorsan elkapta Evát.

A puma nagyon vékonynak és kétségbeesettnek tűnt. Nem akarom őt gaztevőnek feltűntetni a történetben, csak éhes volt. A szárazság ugyanis rendkívül megnehezíti a szarvasvadászatot, amely a ragadozó legfőbb tápláléka. Csak azt tette, amit tennie kellett.” – meséli Erin.

Eva egy 2 és fél éves malinois. A fajtát a szolgálati kutyák koronázatlan királyaként is szokták emlegetni, ugyanis rendkívül agilisek, nagy teherbírásúak, bátrak és elképesztően intelligensek. A gazdi számukra a minden, ám arra nagyon kell figyelni az esetükben, hogy elég mozgást és feladatot biztosítsunk számukra, máskülönben hatalmas energiatartalékaikat máson fogják levezetni. Rombolni kezdenek, egyes egyedek neurotikussá válhatnak.

Az életmentő kutyák motivációja: ritka eset vezetett a tragédiához

Patrick Foye százados, a Kaliforniai Hal- és vadvilági Minisztérium vadőre, aki az esetet kivizsgálta, úgy nyilatkozott, hogy az ilyen ügyek ritkák, ugyanis a hegyi oroszlánok, vagyis a pumák rendkívül félénk állatok, igyekeznek magukat távol tartani az emberektől. Ez is csak Erin előbbi megszólalását támasztja alá, aki szerint a támadó rendkívül rossz bőrben volt és teljes mértékben reményvesztettnek tűnt; ez azonban rávette arra, hogy olyanhoz folyamodjon, amit egyébként nem tett volna; emberre támadott.

Miután Erin túlesett az első sokkon, hogy egy hegyi oroszlán megkarmolta, köveket kezdett el dobálni a nagymacskára, hogy elengedje a vele ádázul harcoló Evát. Tudta, hogy bántania kell az állatot, különben kutyájának nincs esélye. Felszaladt az ösvényen az autójához, ahonnan egy feszítővasat hozott fel és segítségül hívott egy arra elhaladó autóst is. Mire visszaértek, a puma már a bokrok közé hurcolta Evát. A két nő addig ütötte a támadót, míg az el nem engedte a négylábút. Amikor végre sikerrel jártak, Evát az autóba tették és azonnal kórházba szállították. Az úton a kutyát görcsrohamok kínozták, amiből Erin tudta, hogy a sérülés az életét fenyegeti. Nem volt szüksége műtétre az orvosok szerint, azonban az állkapcsa, a koponyája és szeme is súlyosan megsérült. Egy hétig lábadozott a kórházban.

A gazdi magát hibáztatja

Eva állapota azonban sajnos egy hónap alatt sem javult számottevően, folyamatosan görcsei voltak. Így búcsúzott tőle a gazdi:

„Ma reggel 9:20-kor búcsút mondtunk egymásnak. Viszlát, gyönyörű, édes kutyuskám. A világot jelentetted nekem, a fényt, a legjobb barátom voltál. A világ egy sokkal sötétebb hely nélküled.”

Erin azt is elmondta, hogy míg ő megúszta komolyabb sérülés nélkül, addig Evának el kellett köszönnie ettől a világtól. Egy pillanatig sem gondolkodott, csak az lebegett a szeme előtt, hogy szeretett gazdáját megvédje, hogy biztonságban tudja.

Eva, egy hős vagy! Meg sem érdemeljük a kutyákat!

 

hős kutya hős kutyák hőstett igaz történet malinois

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!