hirdetés

A csivavák apró termetük ellenére igazán bátrak tudnak lenni, ha szeretteik védelméről van szó. Pincky ennek tökéletes példája, ugyanis hősiesen szembeszállt az otthonába betörő alakokkal.

hirdetés

Az eset január végén történt a mexikói Nayaritban. Pincky megtámadta az idegeneket, akik otthonába akartak betörni, ám az elkövetők egy vasvillával leszúrták. Szerencsére létfontosságú belső szerveket nem találtak el, de az apró kutyus gerince, heréje és egyik lába súlyosan sérült.

A csivavát kezelő állatorvosok így fogalmaztak az eset kapcsán:

„Pár napja kaptunk egy segélyhívást, hogy betörtek egy házba, ez a gyönyörű kiskutya meg akarta védeni otthonát anélkül, hogy tudta volna, mit tehetnek vele. Kimentünk a helyszínre, Pincky vérzett és nagy fájdalmai voltak, kapott nyugtatót, hogy fel tudjuk emelni és elszállítani. (…) Miután megműtöttük, vártuk, hogyan reagál, mivel sebei súlyosan elfertőződtek. Pincky kiválóan reagált a kezelésre, néhány napig megfigyelés alatt marad és gyógyszeres kezelésre szorul.”

A kiskutyát vasvillával együtt kellett az állatkórházba szállítani, a képet csak elhomályosítva mutatjuk:

Fotó: Veterinaria Animal Center “Pet Shop” Facebook

A hős csivava úgy tűnt, fel fog épülni, igazi sztár lett belőle Mexikóban, csodájára jártak bátorságának és kitartásának. Heteken át tartó kezelése során mindenki reménykedett, hogy a kiskutya felépül, hiszen úgy tűnt, javul az állapota. Azonban öt héttel a tragédiát követően meghalt. Pincky árpilisban lett volna 3 éves. Családja megdöbbenve gyászolja a hősies csivavát.

állatkínzás csivava hős kutya igaz történet kutya meghal

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!