hirdetés

Fejszével gyilkolt, de szabadlábon maradhat?

Vermes Nikolett

2023. május 20 - Képek: Getty Images Hungary

Police crime scene investigators look for evidence at the burial site of Shafelia Ahmed. 17-year-old Shafelia went missing from her home in Sept. 2003. Her body was found in a shallow grave on the banks of the River Kent. She had confided in school friends that she was terrified of being forced into an arranged marriage, and disappeared on 2 occasions with a boy, in Oct. and Feb. 2003. On those occasions her parents, father Iftikhar and mother Farzana, reported her missing. When she disappeared in September they did not report her missing. Her parents were arrested in Dec. 2003 on suspicion but released on police bail. They denied any involvement in their daughter?s murder, which police believe was an ?honour killing?. At a recent inquest, pathologist Dr. Alison Armour said it was not credible that Shafelia had died of natural causes.

A szomszédok buktatták le azt a férfit, aki megbízásból fejszével végzett egy kutyával.

hirdetés

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége állatkínzás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy ügyben, ahol egy nő megbízta falubeli ismerősét kutyájának elpusztításával. A férfi fejszével gyilkolta meg a kutyát.

a kép illusztráció

Elege lett az állatból?

A vádlottak nem adtak magyarázatot arra vonatkozóan, hogy miért döntöttek így. Nem megerősített információk szerint a gazdának elege lett a hároméves németjuhász keverék kutyájából, azonban nem akart végezni vele. Ahelyett, hogy másik gazdát vagy új otthon keresett volna az állatnak, egyik ismerősét kérte fel a gyilkosságra. A férfi elvállalta a kegyetlen állatölést.

Fejszével ütötte a kutyát

A rendőrségi jelentés szerint a helybeli férfi ittas állapotban vállalta, hogy eltünteti az ebet. Mindezért ezer forintot kapott a nőtől, amit szeszes italra és édességet költött. A vád szerint az esti órákban a férfi és a nő a falu játszótere mellé vezették az ebet, majd a nő hazament. Ezután a férfi az egyik fához kikötött kutyát a megbízó által biztosított fejszével többször megütötte a fején és az oldalánál. Egy közelben lakó személy felfigyelt az eb vonyítására és értesítette a rendőrséget, de az állaton már nem lehetett segíteni.

a kép illusztráció

Szabadlábon vannak

Az eset 2023. februárjában történt, de az ügyészség május 19-én emelt vádat. A nyomozás során elkerült a gyilkos fegyver, azonban az elkövetők nem adtak magyarázatot tettükre. Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terheltekkel szemben felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt. Jelenleg szabadlábon vannak. Az állatkínzás vádjával elítélt emberek száma az állatszaporítással emelkedik. Ha észrevesszük, hogy egy állattal kegyetlenül bánnak, akkor a mi felelősségünk, hogy tegyünk ellene. Korábbi cikkünkben olvashatsz róla, mit tehetünk, ha valaki szörnyen bánik a kutyájával.

 

állatkínzás kiképzés hibák kutya meghal rossz lehelet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!