hirdetés

6 kiló szőrt vágtak le a csömöri állatvédők az elhanyagolt puliról: így néz ki most Herbie

László Enikő

2023. március 29 - Képek: Csömöri Állatvédő Civil Szervezet – Facebook

Elképesztő állapotban került Herbie, a fehér színű puli a Csömöri Állatvédő Civil Szervezet gondozásába. Jótevői 6 kg szőrtől szabadították meg, amitől már járni is alig tudott.

hirdetés

A csömöri állatvédők nemrég adtak hírt egy borzalmas állapotban hozzájuk került fehér puliról. A kutya 2016-ban született és valószínűleg sosem viselték rendesen gondját. Mindössze csupán veszettség elleni oltásokkal rendelkezett (tehát egy állatorvos látta, milyen állapotban van), de láthatóan senki sem foglalkozott vele igazán.

Egyedül élt egy ház udvarán

Mint kiderült, gazdája meghalt, de vélhetően ő sem gondoskodott róla megfelelően korábban. Az örökösök nem tartottak igényt az árva pulira, így egy jó ideje magányosan élt a kertben. Helyi állatvédők kérték a Csömöri Állatvédő Civil Szervezet segítségét, akik a kapun keresztül kézből etették szalámival. A kertben azonban védte a területét, így megmentői jobbnak látták, ha leszedálják, és így szállítják el. A menhelyen előre fertőtlenített kennel várta a bódult pulit, aki csak másnapra tért magához teljesen. A kutyus új nevet is kapott, Herbie-nek nevezték el, az A kicsi kocsi újra száguld című film alapján. Megmentői remélik, a kis puli is fog újra száguldani.

6 kiló szőrtől szabadították meg

Néhány nappal menhelyre kerülése után sikerült Herbie-ről eltávolítani a hatalmas szőrpáncélt. A 12 kilós puliról 6 kg bundát távolítottak el, amitől mozogni is alig bírt. Évekig cipelte ezt a súlyt. Az egyik lábán lévő szőr hozzánőtt a másik lábához, így azt a végtagját nem is tudta használni. Karmai óriásira nőttek, ami szintén akadályozta a mozgásban. Herbie-t altatásban kellett kozmetikázni, és csak úgy tudtak segíteni rajta, hogy teljesen rövidre vágták bundáját.

Fotó: Csömöri Állatvédő Civil Szervezet

Az állatvédők azt írták Facebook-poszjukban, hogy Herbie láthatóan bizonytalanul viselkedett bekerülése után, be kellett szoktatni a kutyaházba, és még a simogatást is furcsállta. Az utóbbi napokban azonban már játszott is, így gondozói biztosak abban, hogy egy kis szocializáció segítségével már jóval felszabadultabb lesz, és számára is találni fognak egy szerető, gondoskodó családot.

állatkínzás állatvédelem elhanyagolt kutya kozmetika kutya bundája kutya szőr menhely puli

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink