hirdetés

Csodás átalakulás: elképesztő, mivé varázsolták az elhanyagolt, árva kutyát, és az mit tett ezután

Szénási Szimonetta

2022. szeptember 21 - Képek: YouTube

Erre a videóra megéri rászánni ezt a pár percet, ugyanis nem mindennap látni hasonlóan szívmelengető átalakulást. A kidobott kiskutya ráadásul nemcsak új külsőt, de szerető gazdit is kapott.

hirdetés

A gondviselés vezette el ehhez az árva jószághoz azt a házaspárt, akik végül nemcsak a gazdisodásban segítettek neki, de egy szalonba is elvitték, hogy az elhanyagolt kutya végre rendes külsőt kapjon.

Az utcára kitett kiskutya borzasztó állapotban volt./Kép: YouTube

Ápolatlan bunda és rasztatincsek

Megmentői az út mellett gubbasztva találtak rá a loncsos bundájú jószágra. Mint az egyik közelben élő asszonytól megtudták, a szerencsétlen már két hete ott kuksolt, mióta valaki – vélhetően a gazdája – kitette az autóból. Mint a felvételen is látszik, az elhanyagolt kutya szőre borzalmas állapotban volt, sok helyen teljesen összeállt, csupa „rasztatincs” az egész. Segítői azonban szárnyaik alá vették az elárvult kutyust, és elindultak vele a kozmetikushoz.

Jó kezek között

A bunda jó része teljesen menthetetlen volt, így muszáj volt levágni. Szerencsére megtalálásakor éppen nyár volt, így nem kellett attól tartani, hogy megfázik az eb. A kis blöki, aki egyébként kisfiú, elképesztően jól tűrte a procedúrát: a legnagyobb türelemmel hagyta, hogy a berregő gép megszabadítsa a vaskos szőrcsomóktól.

Sajnos nem csak a loncsos kinézet volt az egyetlen probléma a kutya bundájával, nagyobb baj volt, hogy alatta a bőre tiszta seb volt a rengeteg parazita miatt. Szemmel láthatóan hemzsegtek rajta a bolhák.

Hogy valami jó hír is legyen az átalakító hadművelet alatt, nyírás közben kiderült, hogy a jószág fülei meglepően jó állapotban vannak. A kis kutya annyira nyugodt volt, hogy még a fülénél zúgó szőrnyíró sem zavarta meg, és azt is szépen engedte, hogy kipucolják a fülkagylóját.

Bizalom a meleg barna szemekben

Egyszerűen szívbemarkoló látni a kutya arcán azt a bizalmat, amivel a számára idegen ember felé fordul, pláne a vele történtek után. Ezeknek a négylábú teremtményeknek óriási és nagyon tiszta szívük van. A bozontos szőrzet alól előbukkanó vonások pedig minden szónál beszédesebbek, és végre látni engedik, ki lakott a szőrpáncél fogságában. Mint kiderült, a kisfiú egy végtelenül bájos, koromfekete kis jószág, aki meleg, barna szemeivel okosan vizslatja a világot.

A szelíd jószág az utolsó nyisszantásokig türelemmel viselte a szépítkezést./Kép: YouTube

A legvégére maradt a farok, amin akkor csomók lógtak, hogy ránézésre azt is nehéz eldönteni, melyik a szőrcsomó, és melyik a valódi testrész. A kutya karmai is rettenetesen néztek ki. A hosszadalmas művelet után végre elérkezett a várva-várt pillanat, és a kutyáról lenyisszantották az utolsó felesleges csomót is. Az elhanyagolt eb eltűnt, helyette az asztalon ott áll egy feleakkora, gyönyörű teremtés.

Szívmelengető gesztus

Egy alapos fürdés után még el kellett távolítani a bőrbe fúródott kullancsokat, és ami ekkor következett, az valami hihetetlen: a hálás kiskutyus a tappancsát nyújtotta gondozójának.

A hálás kisfiú pacsival köszönte meg a gondoskodást./Kép: YouTube

Miután megszabadították valamennyi élősködőtől, jöhetett a szárítkozás, majd az utolsó igazítások a kutyus frizuráján. A mancsokat is szépre formázták, eltávolítva az ujjak közti felesleges szőrt, valamint a karmokat is lenyisszantották. Végül a már nem is árva kutyus tökéletes külsővel távozott a szalonból, hogy aztán elkezdhesse új, boldog életét újdonsült gazdája oldalán.

Mérlegelj, hogy ne okozz fájdalmat!

Mindig öröm ehhez hasonló sikertörténetekről beszámolni, de sajnos a valóság az, hogy rengeteg kidobott, magára hagyott állatnak nincs ilyen szerencséje. Ők jobb esetben menhelyen végzik – de ezeknek a helyeknek is véges a kapacitása –, ahol esélyt kapnak a gazdisodásra. Vannak azonban azok a tragikus sorsú állatok, akiket vagy baleset ér, vagy életük végéig az utcán tengődnek.

Éppen ezért nem lehet elégszer elmondani, hogy kutyát – de bármilyen állatot – tartani hatalmas felelősség! Amikor meghozod azt a döntést, hogy magadhoz veszel egy kis jószágot, tudd, hogy ez az elköteleződés egy életre szól. Kell, hogy jusson elég időd az új családtag gondozására és nevelésére, emellett nem szabad megfeledkezni az állattartás anyagi vonzatáról sem. Csak akkor nyisd ki az ajtód – és a szíved – egy élőlény előtt, ha mindezeket vállalni tudod!

állatok örökbefogadása árva kutya bolha bolha veszéyei bolhás kutya kidobott kutya kullancs kullancs eltávolítás kutya örökbefogadás mentett kutya örökbefogadás utcakutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink