hirdetés

Utál fürdeni a kutyád? 6 módszer, ami valóban megnyugtatja őt

Ferenczi Deborah

2022. május 21 - Képek: Getty Images Hungary

Abban az esetben, ha utál fürdeni a kutya, érdemes lehet valamelyest megváltoztatni a szokásos rutint. Néhány apró módosítással sokkal kellemesebbé teheted az élményt mindkettőtök számára.

hirdetés

Abban az esetben, ha a kutyád utál fürdeni, érdemes a következő tippeket alkalmaznod, ugyanis ezek használatával valószínűleg némileg könnyebb lesz a folyamat.

Módszerek, amelyek segítenek, ha a kutya utál fürdeni

Az alábbiakban összegyűjtöttük hasznos tippeket annak érdekében, hogy könnyebb legyen megfürdetni a kutyát:

  • az első és legfontosabb a megfelelő hőmérséklet megtalálása, ugyanis sem a túl hideg, sem a túl meleg víz nem alkalmas
  • érdemes lehet egy csúszásgátlót betenni a fürdőkádba, ezzel is megakadályozva azt, hogy a kutya megijedjen vagy elessen
  • fürdés közben adj valamilyen játékot a kutyának, amivel elfoglalhatja magát, ezzel eltereled a figyelmét
  • amennyiben jól viseli a fürdést, adhatsz neki jutalomfalatot, építve a pozitív asszociációit
  • elképzelhető, hogy a kutya nem is a víztől fél, hanem attól, amilyen zajok, szagok, mozdulatok vannak, ebben az esetben érdemes lehet nem működtetni a csapot, hanem megtölteni egy vödröt, és abból fürdetni a kutyust.
  • érdemes olyan gyengéd samponokat használni, melyek specifikusan kutyák számára vannak kitalálva, és emellett nem annyira intenzív az illatuk. Emellett nagyon fontos, hogy ezek kiválóan tisztítsanak és hidratáljanak. Az enkutyam.hu webshopjában számos kiváló sampont és balzsamot találhatsz, amelyek bizonyosan nem irritálják kedvencedet.

Hogyan érdemes fürdetni a kutyát?

Ha a kutya különösen utál fürdeni, érdemes lehet már a kezdeteknél bevetni egy kis jutalomfalatot, ugyanis ez jelentős motivációt nyújthat az ebnek. Tehát próbáld meg finomságok segítségével becsábítani a fürdőkádba. Abban az esetben, ha ez sikeres volt, a kutya már áll a száraz kádban. Nem jó ötlet sem zuhannyal, sem pedig csap megnyitásával megijeszteni az ebet, sokkal érdemesebb egy lavórba előre előkészíteni vizet, és azt használni akár szivacs segítségével. Amennyiben a vizes, de simogató mozdulatokat elviseli az eb, érdemes lehet számára ismét jutalomfalatot adni. Kulcsfontosságú, hogy ezeket a lépéseket mind lassan és megfelelő nyugalommal végezd, háborítatlan körülmények között, kedves szavakat dünnyögve. Abban az esetben, ha a kutyusod sikeresen átvészelte a fürdetés folyamatát, alaposan dicsérd meg és adj neki jutalmat. Ha plusz figyelemelterelésre van szükség, jöhetnek a vízben is használható játékok, rágókák, de csak ha azt látod, hogy kedvenced nem rémül meg tőlük.

Ha kutyád megfürdetése szorongást okoz mindkettőtöknek, érdemes egy tapasztalt kutyakozmetikus segítségét kérni. Aki esetleg meg is mutatja számodra, hogy miként tudod kevesebb stressz árán megfürdetni négylábú barátodat.

Az Én Kutyám Shop

Legyen szó ápolásról, etetésről vagy kutyás felszerelésekről, webshopunkban csak olyan termékeket találsz, melyeket mi magunk is szívesen használunk gazdiként.

shop.azenkutyam.hu

fürdesd a kutyát fürdetés kutya ápolása kutya fürdetés utál a kutya fürdeni

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink