hirdetés

Így spórolhatsz tízezreket, a kutyádnak mégis jót teszel: 6 szuper és felelősségteljes tippet mutatunk

Hangai Lilla

2022. augusztus 24

Az az egy dolog teljesen biztos, hogy minden gazdi a legjobbat szeretné kedvencének. Ennek ellenére semmi szégyenletes nincs abban, ha beismered, jól jönne néhány tipp, amivel lerövidítheted az ebed körüli kiadásokat. Kutyatartónak lenni nemcsak felelősség, de beruházás is, amit érdemes úgy kezelni, akár a legkomolyabb bizniszt.

hirdetés

Következő tippjeink segítségével úgy spórolhatsz a kutyusoddal kapcsolatos kiadásokon, hogy közben semmiben sem kell hiányt szenvednie.

Az átalánydíjas egészségügyi csomagok segítségével sokat és felelősségteljesen spórolhatsz kedvenced ellátásán:

1. Otthoni játékbarkácsolás

Korábbi cikkünkben adtunk már néhány konkrét tippet is, hogy mit és hogyan érdemes otthon készíteni. Természetesen a biztonság az első, ha ilyesmire vállalkozol!

Ha távol áll tőled a kézműveskedés, abban az esetben is javasoljuk, hogy gondold át, mennyit költesz kutyajátékra. Érdemesebb kevesebbet, de jobb minőségűt vásárolni, de azt is hasznos lehet mérlegelni és megfigyelni, hogy a meglévőkkel mennyit játszik a blöki. Valószínűleg neki is megvan a kedvence, nem lesz szüksége még egy ötödik sípoló gumikacsára.

2. Házi jutalomfalatok

Bár mindig igyekszünk kihangsúlyozni, hogy az étel nem szeretet, de azt is tudjuk, hogy a jutifali nagyon hasznos segédeszköz a pozitív viselkedés megerősítésénél vagy a tréning ideje alatt. A jó minőségű csemegék és eledelek, melyeknek megfelelő a fehérjetartalma, általában költségesek. De mit szólsz ahhoz, ha azt mondjuk otthon is tudsz készíteni minőségi jutalomfalatot egy kis időráfordítással?

Ha szeretsz a konyhában sürögni-forogni, biztosan imádni fogod, ha pedig még nem próbáltad, mindenképpen tegyél egy kísérletet. Nem csak azért szuper érzés, mert kutyusodnak valami igazán egyedi, szívből jövő finomsággal kedveskedsz, hanem azért is, mert felér egy nyugtató terápiával az elkészítés folyamata. Kedvenc receptjeinket itt találod. 

3. A fogmosás mint napi rutin

4 éves kor fölött a kutyák 85%-át érinti valamilyen fogászati probléma. Ezeknek a kezeléseknek pedig rendkívül borsos az ára. Így kifejezetten ajánljuk a fogmosás napi rutinba való beillesztését. Csak néhány perc az egész, de rengeteg kellemetlenségtől óvod meg így barátodat, ráadásul azon sem kell gondolkodnod, miből fizeted ki a kezelés csillagászati árát. A megfelelő technikáról és fogkrémekről itt írtunk bővebben.

4. Szőrápolás az otthon melegében

Ugyan hosszú szőrű kutyák esetében kifejezetten javasoljuk a kutyakozmetikust, a rövid szőrű ebek esetében jelentős összegeket spórolhatsz, ha otthon végzed a fürdetést és a karomvágást.

Csak egy szuper kefét kell hozzá beszerezned, ami alkalmas az aljszőrzet eltávolítására, egy kímélő kutyasampont és egy karomvágót. Mielőtt azonban hozzákezdenél a szépítkezéshez, javasoljuk, hogy kérd ki egy szakember tanácsát, vagy tájékozódj szakmai videókból, hogy az adott fajtának milyen sajátosságai vannak, mire kell odafigyelned.

5. A kutyaeledel nagy tételben való vásárlása

Igazad van abban, hogy a kisebb, külön csomagolt kiszereléseket könnyebb szállítani és tárolni is, de ha 2-3 havonta megveszed, esetleg megrendeled nagy tételben az eledelt, nem csak pénzt, de időt és energiát is spórolsz vele.

6. Havi keret elkülönítése a kutyus számára

Kedvenc tippünk akkor is nagy segítségedre lehet, ha még csak tervezel gazdivá válni. Jó ötlet már néhány hónappal a kis kedvenc érkezése előtt havonta bizonyos összeget elkülöníteni az úgynevezett „kutya alapba”. Így ha bármilyen nem várt kiadás érkezik, nem kell pánikolnod, egyből lesz hová nyúlnod!

állatorvosi költségek fogak fogápolás fürdetés fürdetés otthon házi kutya fogkrém házi kutya shampoon házi praktika játék játék otthon jutalomfalat jutalomfalat házilag karomvágás kutya fürdetés kutya fürdetése kutyaeledel kutyakozmetika kutyás költségek kutyatartás költsége pénztárcabarát kutyatartás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink