hirdetés

Kutyajátékok házilag: ezt barkácsolhatod egy régi palackból

Bodri Melissza

2021. június 24

A gazdik kreativitása határtalan, ha kutyajátékokról van szó. Ha szeretnéd meglepni valamivel kedvencedet, akkor érdemes kipróbálni, hogyan lehet olcsón és hatékonyan játékszert készíteni!

hirdetés

Ha van az otthonodban olyan régi, már nem használt ruhaanyag vagy bármilyen más, kidobásra ítélt tárgy, akkor azokat egy kis kreativitással újrahasznosíthatod! A házilag készített játékok nem csupán azért jók, mert személyesek, hanem mert környezettudatosak is. Így egy teniszlabda vagy egy kinőtt farmernadrág is lehet az elképzelésed alapja. Nem kell hozzá más, csak idő, megfelelő kellékek és egy kis produktivitás!

Nagyon fontos a biztonság

Lényeges szempont, hogy a kutyusnak készülő játékszer legyen biztonságos! Ne legyenek könnyen leváló, kiálló részek benne, amelyeket az állat óvatlanul lenyelhet. Ugyanígy ügyelni kell arra is, hogy ne tartalmazzon szúrós, irritáló szalagokat, húrokat, mert az szintén árthat a jószágnak. Lehetőleg figyelj arra is, hogy ne legyen benne egészségre káros anyag.

A méretnek is akkorának kell lennie, ami igazodik az eb termetéhez. Például egy bernáthegyinek nem valók a nagyon kicsi játékok, míg egy mopsz nem biztos, hogy a szájába tud venni egy nagyobb rágókát, kötelet. Így mindig gondold át, hogy ha játékot készítesz, az mennyire van összhangban kedvenced méretével. Emellett a tartósság is fontos, valamint fontold meg, hogy kültérre vagy beltérre tervezed az eszközt. Ha ügyelsz a részletekre, akkor biztonságos játékot tudsz készíteni a négylábú számára. Ne feledd: soha ne hagyd egyedül a jószágot, ha játszik, és légy körültekintő!

Zörgős kutyajáték palackból

Ehhez a kreatív eszközhöz nem lesz másra szükséged, mint egy üres műanyag palackra, egy kis száraz csemegére, valamint egy régi zoknira. Töltsd meg a palackot a nasival, majd csavard rá jól a kupakot. Ezt helyezd bele a zokniba, és köss rá egy csomót. Játsszatok interaktív játékot ezzel az eszközzel: zörgesd a palackot, dobd el az ebnek! Figyelj arra, hogy csak a zoknit rágcsálja meg, és ne jusson el a műanyag palack szétrágásáig, mert az balesetet okozhat.

A műanyag palackot kutyaeleséggel kell megtölteni.

Dobálós játék teniszlabdából

Ahhoz, hogy ezt a játékot elkészítsd, nincs szükség másra, mint egy teniszlabdára, valamint egy tetszőleges ruhaanyagra (farmer, konyharuha). Azonban fontos, hogy a nem kutyáknak gyártott teniszlabda veszélyes lehet, mert üveggyapotot tartalmazhat, és túlzott mértékben koptatja a fogat. Óvatosan fúrj lyukat egy éles eszközzel a labda közepébe, az anyagot pedig vágd hosszú csíkokra, hogy majd bojtot tudjanak képezni a labda két oldalán. Húzd át a ruhacsíkokat a labdán, majd csomózd meg a két végén. A labdát akár egy plusz szövetréteggel is bevonhatod a tartósság érdekében. Dobáld ezt a kutyusnak, imádni fogja! Ráadásul rágókának sem utolsó!

Kellékek a játékhoz.

Fejlesztőjáték muffin tepsiből

Ez a játék nagyon egyszerű, ráadásul remek agytorna a kutyus számára. Elkészítéséhez szükséged lesz egy üres muffinos tepsire, teniszlabdákra és kutyacsemegére! Rejts el pár csemegét a tepsi mélyedéseibe, majd helyezz minden kis lyukra egy-egy labdát. Az ebnek meg kell találnia szimat alapján, hogy melyik labda alatt van a finomság. Ez a játék remekül kondiban tartja kutyusod szellemi képességét!

A muffin tepsis fejlesztőjátékot minden eb élvezi.

Nagyszerű játékok zokniból és labdából vagy palackból

A teniszlabda és egy erős, strapabíró zokni párosítása nagyon ötletes lehet. Nincs más dolgod, mint beletenni egy-két teniszlabdát a zokniba, és összecsomózni a végét. Ez kiváló alkalmatosság lehet a rágás és a fogás gyakorlására. De akár dobálhatod is a kutyusnak, garantáltan szeretni fogja!

Ugyanezt a játékot egy kisebb műanyag palack segítségével is elkészítheted. A palack kupakját távolítsd el, majd üresen nyomd bele a zokniba. Fontos, hogy a műanyag ne látszódjon ki! Majd csomózd össze a végénél. Ennél a játéknál is ügyelj a biztonságos használatra, és figyelj arra, hogy az eb ne rágja szét az eszközt.

(Képek: Getty Images Hungary, Youtube)

fejlesztőjáték játék játék a kutyával játék otthon kutyajáték kutyajáték egyszerűen kutyajáték házilag otthoni játékok kutyáknak

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!