hirdetés

Melyik játék a legmegfelelőbb kutyád számára? Így döntheted el, melyik az ideális

László Enikő

2021. december 1 - Képek: Getty Images Hungary, Red Dingo

A játék milyensége különösen akkor fejtörő a gazdi számára, amikor új kutya érkezik otthonába. Kedvencedről azonban hamar kiderítheted, hogy milyen típusú tárgy lehet nála a befutó.

hirdetés

Egy önfeledten játszó kutya látványa ugyanolyan szórakoztató nekünk, embereknek, mint a magának az ebnek. Talán ezért költenek a kutyatulajdonosok nagyjából 50 dollárt évente új kutyajátékokra. Több száz, ha nem több ezer játék közül lehet választani. De hogyan szerezz olyan játékot, amelyet kedvenced biztosan szeretni fog? Fontos kérdés ez, hiszen a tudás hiányában feleslegessé válhat az új játékszer. Ahhoz, hogy helyesen dönts, ismerned kell négylábú társad személyiségét.

A kutyajátékok tárháza szinte végtelen. Fejlesztő, interaktív játékok, jutalomfalatot adagoló eszközök, plüssök, apportírozásra való vagy éppen sípolós játékok elérhetőek már minden színben és formában. Ha az nem opció, hogy kedvenced a boltban magának válassza ki a favoritot, akkor segítünk, hogy mi alapján teheted ezt meg helyette!

Ha kutyád energikus és szeret üldözni dolgokat

Az ilyen ebeknek ideális választás a labda. Rengeteg kutya imádja őket, azonban nem mindegy, milyet választasz. A hagyományos teniszlabdák például veszélyt jelentenek kedvenced fogazatára. Ezért ezeket érdemes kerülni, vagy kifejezetten kutyák számára gyártottat beszerezni belőlük. Jó ötlet lehet egyszerre többet is venni (ha megbizonyosodtál arról, hogy négylábú társad szereti). Ugyanis a labdáknak könnyen lába kél, elgurulnak, és mint a mosógépben lévő fél pár zoknik, eltűnnek. Emellett az erősebb fogazatú kedvencek hamar kilyukaszthatják őket. Érdemes élénk színű labdákat választani, hiszen ezeket könnyebben meg lehet találni a bokrok mélyén, ha esetleg elgurulnának.

A hagyományos frizbihez hasonló, kutyáknak fejlesztett korongjáték kiválóan alkalmas üldözésre is. Néhány fajta különösen jó ebben: a border collie-k, ausztrál juhászkutyák és retrieverek különösen szeretik ezt a fajta játékot. Azonban fontos, hogy kifejezetten kutyák számára készült frizbit vásárolj, mivel ezek lágyabbak és könnyebbek az eb szájának.

Ha kutyád szeret rágni

Amennyiben kedvenced imád rágni, nála a kemény rágókák, csont alakú és kötéljátékok lehetnek a befutók. Ha erős a fogazata, állkapcsa, válassz olyat, amely tartós és nem tudja könnyen szétszedni. Ezek a játékok igen hasznos oktatóeszközök is lehetnek a kölykök számára: megtanulják, hogy az asztal lába helyett inkább ezt érdemes rágcsálni.

Fotó: Red Dingo

Ha kutyád imádja a hasát, és az étel motiválja

Ebben az esetben érdemes kipróbálni olyan játékokat, amelyek jutalomfalatokat adagolnak. Ezek megtölthetők apró finomságokkal, amelyeket az eb megszerezhet, persze ha sikerül játék közben kipiszkálnia őket belőle. Ráadásul az effajta játékok kedvenced elméjét is dolgoztatják!

Ha kutyád szeret ölelgetni és hordozgatni dolgokat a szájában

Ebben az esetben biztosan tetszeni fog neki egy puha kutyajáték, ami például készülhet gyapjúból vagy plüssből. Ha esetleg csipog is, még jobb. Akárcsak a kisgyermekek, a kutya is kötődhet különleges játékszeréhez, és akár aludhat is vele. Távollétedkor pedig meg is nyugtatja az ebet egy puha társ.

Az Én Kutyám Shop

Legyen szó ápolásról, etetésről vagy kutyás felszerelésekről, webshopunkban csak olyan termékeket találsz, melyeket mi magunk is szívesen használunk gazdiként.

shop.azenkutyam.hu

játék játék a kutyával játék választása kutya teniszlabda labda plüssállat sípoló játék

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink