hirdetés

Tippek a pénztárcabarát állattartáshoz: ezekre nem érdemes költeni

Ferenczi Deborah

2022. február 8

Minden gazdi tudja, hogy az állattartás közel sem olcsó mulatság. Ugyanakkor érdemes leszögezni azt, hogy aki kutyát vállal, az a felelősségét is vállalja annak, hogy a képességeihez mérten a legjobban viseli gondját az állatnak.

hirdetés

A kutyatartás komoly anyagi befektetés, kiváltképpen akkor, ha minőségi termékeket és tápokat veszel a kutyádnak. Mégis megpróbálunk néhány ötletet adni arra, hogy hogyan tudsz pénztárcabarát megoldásokat találni és előre felkészülni a váratlan kiadásokra.

1. Ésszerűen költekezz

Az első és legfontosabb alapelv, hogy mindig ésszerűen és alaposan átgondoltan költekezz. Kutyusodnak nincs szüksége luxusmárkák gyártotta kiegészítőkre, dizájnér nyakörvre vagy pórázra, sőt ezerféle divatos ruhára sem. Az állatokat a kényelmet és a jó minőséget értékelik.

2. Az ideális kutyatáp megtalálása

Sok esetben mikor a megfelelő kutyatáp után keresgél az ember, hajlamos azt hinni, hogy egészen biztosan a legdrágább lesz a lehető legjobb választás. Az ár nézegetése helyett azonban inkább az összetevőket vizsgáld meg alaposan, és annak alapján mérlegelj. Ajánlatos kikérni szakember véleményét, aki a te kutyád igényeire szabva javasolja a legideálisabb termékeket. Olyanokat, amelyeknek elég magas a tápértéke ahhoz, hogy kedvenced kiegyensúlyozott, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag táplálásban részesüljön.

3. Egészségmegőrzés

A  legköltséghatékonyabb tipp, hogy ügyelj kutyád egészségére. A kutyatartás legkomolyabb kiadásai egyértelműen az orvosi ellátásokra mennek el, így azzal, hogy megelőzöd az elhízást, a vitaminhiányt, a mérgezést, beadatod a védőoltásokat, a féreghajtót, jelentős összegtől tudod megóvni a pénztárcád. Emellett érdemes legalább évente elmenni ellenőrző vizsgálatokra, hiszen egy betegség idejében való felfedezése nemcsak az állat életét mentheti meg, de a háztartási pénzből is több marad. A kutyára kötött biztosítás is nagy segítséget jelenthet vészhelyzetekben.

4. Folyamatos ápolás

Bármennyire is meglepően hangzik, rengeteget lehet hosszútávon spórolni azzal, ha rendszeresen mosod a kutyád fogát, ezzel megelőzöd a fogkő és az ínybetegség kialakulását. Ha amikor szükséges, fürdeted, fésülöd kedvenced bundáját, távol tartod az élősködőket, komoly költségtől mentheted meg a pénztárcádat.

Mi az, amin sosem szabad spórolni?

Természetesen a te döntésed, mikor és mennyit költesz kedvencedre. Viszont fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy az alábbi területeken soha sem szabad spórolni:

Ezek mind kedvenced hosszútávú egészségéhez járulnak hozzá, míg a tartós anyagból készült pórázok, hámok, a megfelelő kerítés, a szigetelt kutyaház, a parancsszavak ismerete és gyakorlása a baleseteket és sérüléseket segítenek elkerülni.

(Képek: Getty Images Hungary)

életmód kutya egészség kutya mennyibe kerül kutyás költségek pénztárcabarát kutyatartás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!