hirdetés

A leggazdagabb kutyák nyomában: így élnek Oprah Winfrey kedvencei

Bodri Melissza

2021. március 30

Van, aki egy praktikus kabátkát vagy egy szép nyakörvet ajándékoz kedvencének, ám akad olyan is, aki milliókat hagyományoz imádott kutyájára. De vajon kik a valaha élt leggazdagabb kutyák és milyen hatalmas vagyonra tettek szert gazdájuk segítségével?

hirdetés

Egyesek nem sajnálják a luxust kutyájuktól, mely nem csupán azt jelenti, hogy minden földi jóval elhalmozzák kedvenceiket, hanem tetemes pénzösszeget íratnak a kutyájuk nevére. Néhány eb úgy tett szert hatalmas vagyonra, hogy dúsgazdag gazdájuk halála után ők lettek a kitüntetettek, akiket a hátrahagyott megtakarítások illettek. Ám olyan jószágok is akadnak, akiknek a gondozására áldoznak dollármilliókat. Így lettek belőlük azok a milliomos ebek, akiket méltán lehet a világ leggazdagabb kutyáinak nevezni.

Gunther IV, a németjuhász

A világ leggazdagabb ebe egy német juhászkutya, kinek teljes vagyona 400 millió dollárra rúg. De vajon hogyan tett szert ilyen tetemes összegre? A válasz Karlotta Liebenstein német grófnőig nyúlik vissza, aki 1992-ben bekövetkezett halála után 80 millió dolláros örökséget hagyott szeretett kutyájára, Gunther III-ra. A grófnőnek nem volt gyermeke, ezért jelölte ki a négylábút örökösének. Ám nem sokkal később Gunther III is meghalt, így a vagyon a grófnő akaratának megfelelően az utódra, Gunther IV-re szállt. A németjuhász vagyonát az összeg kezelője ötszörösére fordította, így ezzel Gunther IV lett a világ leggazdagabb kutyája. Az eb állítólag egy hatalmas villában él Miami-ban, melyet a vagyon kezelői Madonnától, az énekesnőtől vásároltak 7,5 millió dollárért. A kutya elvileg a fő hálószobában él, a ház többi részét filmforgatásokra adják ki.

Trouble, a máltai selyemkutya

A kis máltai selyemkutya, Trouble 12 millió dollárt örökölt dúsgazdag gazdájától, a 2007-ben elhunyt Leona Helmsley-től, aki a New York Hotel örökösnője volt. Az ebet Helmsley egy New York-i állatkereskedésben vásárolta, és királyi életet biztosított kedvence számára. Az ebet gazdája halála után Floridába menekítették, ugyanis meggazdagodása óta számos fenyegetés érte (állítólag védelme érdekében biztonsági szolgálatot is állítottak mellé). Ezt követően a beteges ebet a Helmsley Sandcastle hotelben ápolták haláláig, mely 2011-ben, 12 éves korában következett be.

Conchita, a csivava

Szintén szép vagyonnal büszkélkedhetett Conchita, a csivava is, aki két másik kutyával osztozott azon a hét hálószobás, 8,3 millió dolláros házon, melyet gazdája, Gail Posner örökösnő hagyott rá. Conchita és társai kényelmét egy 3 millió dolláros vagyonkezelői alap is biztosította. Conchitát a világ legelkényeztetettebb kutyájaként tartottak számon, állítólag saját háló- és fürdőszobája volt, méregdrága kutyaékszereket hordott.

Boo, a pomerániai törpespicc

Nagyon sokan a világ egyik legcukibb kutyusaként tartják számon Boo-t, a pomenáriai törpespiccet, aki hatalmas rajongótáborra tett szert a közösségi oldalakon. Fotóival bizonyára mindenki találkozott az interneten, ismeretsége rohamosan nőtt, így a kis kutyus vagyona is szépen gyarapodott: legalább 6 millió dolláros összegre tehetett szert. Sajnos az imádnivaló eb 2019-ben meghalt szívbetegségben, ám a köztudat biztosan nem felejti el, hiszen jelenleg is 15 millióan követik Facebook oldalát.

Oprah Winfrey kutyái

Oprah Winfrey, a híres televíziós személyiség köztudottan imádja a kutyáit. A híresség hatalmas vagyonnal rendelkezik, melyet kedvenc négylábúitól sem sajnált. A médiamogul közel 30 millió dollárt különített el kutyái és más kisállatai számára, mely összeget a gondozásukra szeretne fordítani. Winfrey jelenleg három kutyus  – egy cocker spániel, Sadie; és két springer spániel, Sunny és Lauren  – büszke gazdája. Winfrey-t saját bevallása szerint semmi sem teszi boldogabbá, mint hogy kutyáival legyen. A híresség az örökbefogadást is fontosnak tartja, mind a hármat menhelyről vette magához. Az ebek rendszeres szereplői Winfrey közösségi oldalának is, mutatva, hogy micsoda szeretetben és kényelemben élnek.

(Képek: Getty Images Hungary)

érdekesség gazdag kutyák günther híres kutyák kutya örökösök kutyaluxus

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink