hirdetés

A világ leggazdagabb kutyájának kétszer akkora a vagyona, mint Mick Jaggernek: Günther VI. elképesztő története

Hangai Lilla

2022. augusztus 10 - Képek: PROFILEmiami Real Estate Instagram, Günther rescue dog Instagram, Ruthie Fiona Assoulin Instagram

Az ingerküszöbünket már nem igazán üti meg, ha dollármilliárdos celebekről vagy vállalkozókról van szó, főleg, mióta Bill Gates, Elon Musk vagy Jeff Bezos vagyona olyan publikus, mint a túrógombóc receptje. De mi a helyzet akkor, ha a csillagászati vagyon birtokosa egy kutya?

hirdetés

Igen, előttünk van most az arcod, ahogy olvasol, és kérdések sokasága ráncolja a homlokodat: hogyan?, miért?, mennyi? és újra miééért? Cikkünkben most megpróbálunk választ adni ezekre a kérdésekre.

Ha Günther VI., az azt jelenti, hogy voltak elődök is?

Günther VI. a világ leggazdagabb kutyájaként van nyilvántartva, aki vagyonát a gazdájától, Karlotta Leibenstein német származású grófnőtől örökölte. A grófnő 1992-ben elhunyt és úgy végrendelkezett, hogy az akkor még „csak” 80 millió dollárra rúgó vagyonkáját Günther III. nevű németjuhászára hagyja. Ami ha hiszed, ha nem, semmilyen jogi akadályba nem ütközött, lévén Karlottának nem voltak sem gyermekei, sem hozzátartozói. Amikor Günther III. majd Günther IV. is eltávozott az örök vadászmezőkre, az unoka, Günther VI. lett az örökös.

Ki kezeli a vagyont?

Amiatt azért nem kell aggódnod, hogy esetleg megbomlott volna az elméd, vagy egy párhuzamos univerzumba kerültél. Günther VI. vagyonát lelkes pénzemberek kezelik, akik a The Günther Corporation név mögött rejtőznek és akiknek köszönhetően az örökség 2022-ben 500 millió dollárra becsülhető.

De hogy működik ez egészen pontosan a gyakorlatban? Amikor egy gazdi örökséget hagy kedvencére, a pénz felhasználásának módjáról egy vagyonkezelő hoz döntéseket, mindig szem előtt tartva, hogy az állat biztonsága és jóléte továbbra is garantált legyen. Günther VI. vagyonának kezelői az állat neve alatt más vállalkozásokat is irányítanak, ilyen például a Günther Rescue, ami rászoruló állatokon segít, de tudományos kutatásokba, könyvkiadásba, éjszakai klubokba és sportcsapatokba is rendszeresen invesztálnak. Fő bevételi forrása azonban a Günther Groupnak az ingatlanpiac, ahol láthatóan nagyon sikeresen kamatoztatják tudásukat.

Ezeknek az információknak a birtokában talán már nem is annyira földöntúli élmény egy burzsoá németjuhászról olvasni, hiszen egyértelművé vált, hogy a társaság remekül használja fel a médiát arra, hogy megismertessék szélesebb körökkel is a pénzszaporító tehetségüket.

Günther 2021-ben 32 millió dollárért árulta Miamiban található luxusotthonát

A villát még 2000-ben vették Madonnától (aki 7.5 millió dollárt fizetett érte az előző tulajnak), Günther pedig azon szerencsés egyedek közé tartozik, akik elmondhatják, Madonna hálószobájában töltik az éjszakáikat. A People Magazin értesülései szerint Günther egy luxus, vörös bársonnyal bevont kerek ágyon hajtja álomra okos fejét. Az ingatlan végül 29 millió dollár ellenében gazdát is váltott még 2021-ben.

Günther VI. természetesen luxus színvonalon éli csodás mindennapjait azokkal, akik gondját viselik. Privát gépen utazik, steak és kaviár gondoskodik a fényes és dús szőréről, ingóságaihoz tartoznak yachtok és luxusautók, valamint hódol licitálási szenvedélyének is, ugyanis nemrég vásárolt 1,1 millió dollár értékben fehér szarvasgombát. Kutyajó élet, igaz?

amerika gazdag kutyák günther igaz történet kutya örökösök kutyaluxus luxus német juhászkutya örököl a kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!