hirdetés

Miért hagy valaki milliókat a kutyájára? Jó ez az állatnak?

Ferenczi Deborah

2021. augusztus 18

Érdekes kérdés, hogy bizonyos emberek milyen okból kifolyólag hagyják a kutyájukra jóformán minden vagyonukat? Előfordul olyan, aki szimplán az évek során összekuporgatott pénzét hagyja az állatára. De bizony olyan is akad, aki meglehetősen tekintélyes vagyont örökít az ebére.

hirdetés

Amerikában több olyan eset is történt az elmúlt évtizedek során, amikor igencsak komoly vagyont örököltek állatok. De nem csupán kutyákra korlátozódnak le a milliomos hagyatékhagyók. Ugyanis előfordul, hogy macskákra, majomra, a legkirívóbb eset során egy baromfira hagytak több millió dollárt. Vajon milyen jellegű felindulásból hagyja egy ember minden pénzét az állatára, ahelyett, hogy közeli hozzátartozónak, szeretett személynek adná vagy inkább eladományozná?

Miért az állatokra hagyják az örökséget? 

A kérdés azért is érdekes, mert az elhunyt tisztában volt azzal a ténnyel, hogy a kutyusa nem fogja tudni kiélvezni a pénz adta lehetőségeket. Mivel az állat korlátozott értelmi képességei folytán fel sem tudja fogni azt, hogy milyen vagyon birtokába jutott. Elképzelhető, hogy olyan okok állnak a háttérben, hogy nem akarta volna másra hagyni a vagyonát. Netalán direkt ki akarta zárni valamely hozzátartozóját az örökségből, és tulajdonképpen csak bosszúból választotta ezt a lehetőséget. Számtalan alternatíva merülhet fel, mégis minél inkább próbálja az ember megérteni, annál inkább érthetetlen az egész folyamat, hiszen egy kutya mégis mit tud kezdeni többmillió dollárral?

Vannak olyan emberek, akik milliókat hagynak kedvenceikre.

A kutya mint örökös

Természetesen előfordulhat olyan eshetőség is, hogy esetleg az elhalálozottnak nincsenek rokonai, szerettei és így szeretné valakihez kötni a vagyonát. Viszonylag gyakran előfordul idősebb embereknél, hogy úgy viselkednek a kutyájukkal, mintha az a gyermekük lenne, így elképzelhető, hogy hasonló megfontolásból hagyják rá a pénzüket. Annyi bizonyos, hogy miután az állat nem tud bánni a pénzel, így általában egy gondozó kezeli az örökölt összeget, melyet kötelessége a kutyára fordítani a józan ész határain belül. Arra is akadt példa, hogy az örökölt vagyon jelentős részét valamilyen menhelynek, alapítványnak adományozták, a fennmaradó összeget pedig az örökösre fordították.

Annak ellenére, hogy a kutya nem tud mit kezdeni a pénzzel, mégis egyre több olyan eset van, hogy a kutya örököl.

Jó-e ez az állatnak? 

Valószínűleg teljesen semleges, ugyanis az állat soha nem fogja tudni felfogni azt, hogy mi történt vele. Egy kutya nem érzékeli azt, hogy milliomos, hiszen jóformán azt sem tudja, mi az a pénz. Az egyetlen, ami esetleg feltűnhet neki, az a minőségi étel és a szép környezet. De nyilvánvalóan nem fogja érteni azt, hogy ennek milyen hozadékai vannak. Sőt, bizonyos esetben még veszélyes is lehet egy ilyen jellegű cselekedet, mivel előfordult már olyan is, hogy az örökölt vagyon miatt folytonosan őrizni kellett a kutyát, mivel állandóan el akarták rabolni. Ebből a szempontból nem biztos, hogy jó ötlet a kutyára hagyni egy nagyobb mértékű vagyont.

(Képek: Getty Images Hungary)

gazdag kutyák kutya örökösök milliomos kutyák öröklés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink