hirdetés

Egymilliárdot hagyott kedvenceire ez az idős asszony: meglepő oka van

Gerhát Petra

2024. február 20 - Képek: Getty Images Hungary

Egymilliárd forintnak megfelelő örökséget hagyott házi kedvenceire egy kínai nő. Döntésének szerinte racionális oka van, na de mihez kezd vajon ennyi pénzzel egy kutya vagy egy macska? Nos, a gazdinak erre is van megoldása. 

hirdetés

Egy idős kínai asszony úgy döntött, felnőtt gyermekei helyett kutyáira és macskáira hagyja mintegy húszmillió jüanos vagyonát. Az idős hölgy azzal indokolta döntését, hogy az állatai jelentik minden társaságát, és csak tőlük kap szeretetet, miközben már felnőtt gyermekei felé se néznek.

Vajon mihez kezd egy kutya egymilliárd forintnyi örökséggel?

Amikor a kutya örököl

A forintra átszámolva mintegy egymilliárdos összeget a shanghai-i Liu asszony egy állatklinika kezelésére bízta végrendeletében. Ugyanis a hatályos kínai törvények nem teszik lehetővé az állatok öröklését. A hírek szerint a furcsa végrendeletet író asszony először dühöngött, amikor megtudta, nincs jogi lehetősége állataira hagyni vagyonát. Azonban az általa megbízott pekingi ügyvédi iroda talált számára egy kiskaput. Bár első végrendelete, melyben állatait nevezi meg kedvezményezetté, érvénytelen, mégis adódott lehetősége teljesen kisemmizni gyermekeit: egy állatklinikát kell megneveznie az okiratban, mint vagyonkezelőt.

A klinika vállalja majd, hogy anyagi biztonságban és jólétben gondoskodik kutyáiról és macskáiról, miközben az elképesztő vagyont kezeli. Arról, hogy gyermekei miként reagáltak arra, hogy semmit nem örökölnek majd anyjuk halála után, nem érkezett hír.

gazdag kutya kutya örökösök örököl a kutya örökös végrendelet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!