hirdetés

Kutyaholmik luxuskivitelben: a barokk etetőtáltól a gyémánt nyakörvig

Bodri Melissza

2021. április 7

A kutya az ember legjobb barátja, így nem csoda, hogy sokan szeretnének négylábú kedvenceik kedvében járni. Vannak olyan gazdik, akik képesek lennének a legdrágább és legértékesebb ajándékokkal, kiegészítőkkel elhalmozni őket. Ám joggal merül fel a kérdés: ezekre valóban szüksége van az ebeknek?

hirdetés

Manapság számos luxuscikket dobnak piacra annak reményében, hogy léteznek olyan kutyabolond gazdik, akik rögvest lecsapnak a legfrissebb újdonságokra! Ugyanakkor ezeket a holmikat inkább a divat és a külsőségek határozzák meg, és kevésbé a praktikum. Természetesen vannak olyan kiegészítők (például kabát télire), melyek azért kerülhetnek sokba, mert valóban kényelmes és hasznos kellékekről van szó. Ám a luxuscikkek esetében nem mindig beszélhetünk erről.

Álom luxuskivitelben

Az alábbi kutyaholmik és kiegészítők nem titkolt célja, hogy a gazdikat elkápráztassák, a kutyusokat pedig elkényeztessék.

Luxus kutyaparfüm

A kifejezetten kutyáknak kifejlesztett luxus parfümöket egyedinek és exkluzívnak hirdetik. Emellett még az allergiás, valamint az érzékeny bőrű ebekre is gondolnak az összetétel szempontjából. A fő cél az, hogy olyan illata legyen a négylábúnak, amit a gazdi is szeretne érezni a kellemetlen szagok helyett, ám így elnyomják az állat természetes szagát. Szó mi szó, ez inkább csak egy kiegészítő a kutyusok számára, és nem helyettesít semmilyen fürdést vagy tisztálkodást. Másrészt a kutyának sem lehet kellemes néhány illatkombináció.

Számos kutyaparfümöt dobtak már piacra.

Drágaköves nyakörvek

Egy mintás vagy bilétás nyakörv kedves látvány lehet a kutya nyakán, ráadásul a legtöbb gazdi számára könnyen beszerezhető. Ám léteznek olyan különleges nyakörvek, melyek drágakövekkel (például gyémántokkal, rubintokkal, zafírral vagy smaragddal) vannak díszítve. Ezek a darabok igazi luxustermékek, melyeknek ára nem csupán nagyon borsos, hanem megjelenésük is kimondottan hivalkodó.

Kutyapavilon

Sokan törekednek arra, hogy kedvencük a lehető legkényelmesebb fekhelyen aludhasson, pihenhessen. A kutyapavilon nem csupán ez utóbbi célt szolgálja, hanem a sikkes, fényűző megjelenésre is ad. Ilyen például a XIV. Lajos ihlette pavilon, mely akár a Napkirály híres versailles-i kastélyában is jól mutatna. A királyi kényelmet biztosító kutyalak a gyártók reménye szerint a gazdi házának fő ékessége is lehet.

Extravagáns etetőtál

Az átlagos etetőtálak készülhetnek fémből, műanyagból, kerámiából, és lehet kapni mindenféle méretben, formában és színben. Ám léteznek olyan tálak, melyek kizárólag a luxust, és nem a praktikumot szolgálják. Ilyen például a porcelánból készült barokk etetőtál vagy az egyedi tervezésű designer tálak.

Fényűző fejdíszek

A drágakövekkel, kristályokkal kirakott kutyatiarák szintén pompázatos megjelenést szeretnének kölcsönözni az ebeknek. Ezek a fejdíszek készülhetnek kevésbé minőségi ásványokból vagy akár műanyagból is. Ám akár olcsó, akár drága tiaráról van szó, érdemes megfontolni, hogy ez nem feltétlenül kényelmes viselet a négylábúnak.

A gazdik néha túlzásba eshetnek.

Kell ez a kutyának?

A választék kimeríthetetlen, léteznek még luxuskabátkák, extravagáns hordozók, méregdrága fotelek stb. Azonban érdemes átgondolni, hogy mi az, amire valóban szüksége van egy kutyának. Ez nem azt jelenti, hogy nem szabad időnként meglepni a kutyust egy-egy nyalánksággal vagy például egy puha pokróccal, hiszen megérdemli a törődést. Viszont nem biztos, hogy egy díszes diadém vagy egy parfüm valóban hasznos és elengedhetetlen az eb számára. Valószínűleg ugyanolyan örömmel fog enni egy sima etetőtálból, mint annak luxusváltozatából. Bár a döntés mindig a kutyatartó kezében van, akárhogy is választ, a kutyus minden bizonnyal a gazdájának fog a legjobban örülni!

(Képek: Getty Images Hungary)

drága kiegészítők elkényeztetés felszerelés kutyaholmi kutyaruha luxuscikk

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink