hirdetés

Csokornyakkendő a kutyára? Óriási botrányt robbantott ki a kiegészítő

Szénási Szimonetta

2023. június 9 - Képek: Getty Images Hungary

Kommentháborút szított a kutyáknak szánt kiegészítőkre tett megjegyzés egy építőipari társaság és egy kutyakellékeket árusító bolt tulajdonosa között.

hirdetés

Vita robbant ki egy kutyás kellékeket árusító hölgy és egy építési társaság között, amelynek közösségi oldalán becsmérelték az ebeknek szánt holmikat.  A kutyák számára készített csokornyakkendő került a középpontba, és az eladó meg is magyarázta, miért hasznosak ezek a kiegészítők.

A kutyák számára a nyakkendő nem zavaró, de a gazdit boldoggá teszi

Felesleges pénzkidobás a kutyák számára készült csokornyakkendő?

A 36 éves Lucy Thompson egy kutyáknak szánt kiegészítőket forgalmazó boltot vezet az angliai Beverleyben. A közelmúltban a hölgy – már csak munkájából adódóan is – nagyon felháborodott egy építési társaság bejegyzésén. Az általuk közzétett szöveg szerin, a négylábúaknak szánt csokornyakkendők nemes egyszerűséggel „értelmetlenek”. Mint az üzletasszony fogalmazott, ezt olvasva egyszerre zavarba jött és meg is sértődött.

A szóban forgó Facebook-poszt egyébként nem a kutyákat vagy gazdáikat támadta, hanem a felesleges holmik közé sorolta a holmit. Ekképp fogalmaztak:

„Az a csokornyakkendő, amit a kutyádnak vettél, vagy az a feleslegesen bonyolult konyhai kütyü, amit egyszer használtál? Mi volt a legértelmetlenebb vásárlásod idén?”

Thompson szerint a szerző nyilván nem kutyabarát, és fogalma sincs arról, mekkora örömet okoznak ezek a holmik a gazdáknak. A társaság reagált a kommentárra, s mint írták, szeretik a csokornyakkendős kutyákat. Nem akartak senkit megsérteni, csupán csak egy könnyed beszélgetésre buzdították volna a követőiket a kérdéssel.

Boldoggá teszi a gazdát

Ennek kapcsán az eladó – akinek régi álma volt egy saját kutyás bolt – azt válaszolta, hogy ha valaki azt mondja, hogy amit csinál, az értelmetlen, az szerinte eléggé sértő. Hozzátette, hogy kutyabarát nemzetként az olyan kiegészítők, mint a kendők vagy a csokornyakkendők kutyáknak hihetetlenül népszerűek a vevői körében, és megvan a helyük a piacon.

Ha valami mosolyt csal a gazdi arcára, akkor az közel sem értelmetlen

– magyarázta az álláspontját a kiegészítők létjogosultságát illetően.

Elmesélte azt is, hogy az egyik ügyfele kézzel is készített csokornyakkendőt kutyáknak, hogy pénzt gyűjtsön egy rákos megbetegedésekkel foglalkozó jótékonysági szervezet számára.
– Próbáld meg elmondani neki, hogy amit csinál, az értelmetlen – erősített rá ily módon is az asszony, aki bocsánatkérést várna a történtek miatt.

Mások is mellé álltak a kérdésben, s mint az egyik kommentelő fogalmazott, „semmi sem értelmetlen, ha boldoggá tesz… még ha csak rövid időre is”.

drága kiegészítők gazda és kutya kiegészítő kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutyaruha vita

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink